Aardperen met citroen en paddenstoelen, een prachtig bijgerecht
Ontdek aardpeertjes eens als bijgerecht. Combineer de aardperen met citroen en paddenstoelen en je zet echt een lekkernij op tafel.
Ontdek aardpeertjes eens als bijgerecht. Combineer de aardperen met citroen en paddenstoelen en je zet echt een lekkernij op tafel.
Brabantse metworst. Ik had er nog nooit van gehoord en daar lag het op mijn aanrecht. Tja wat zou ik daar eens mee maken. Na wat informatie gevraagd te hebben aan collega’s had ik het eerst maar eens op een toastje gedaan. Dat smaakte heerlijk. Maar er moest toch meer ...
In dit recept wordt dun gesneden koolrabi gebruikt in plaats van lasagnevellen. Koolrabi wordt ook soms wel eens meiknol genoemd en is een groente die afstamt van de witte kool.
Deze heerlijke vegetarische knapperige pastinaakstengels kun je als bijgerecht serveren, maar misstaan ook niet op een borrelplank.
Carpaccio van rode bietjes met roomkaas en peer. Een fris en heerlijk voorgerecht met rode bietjes. Zo'n gerechtje waarvan iedereen smult, alleen al vanwege de kleurrijke uitstraling. Bij deze carpaccio koos ik voor Petrella. Een roomkaas met verse bieslook en wat knoflook. Deze roomkaas bracht ik zelf nog op smaak met ...
Rode bieten met radijs; een knipoog naar het voorjaar - Rode bieten worden vaak weggezet als winterkost. Niet nodig, en vooral ook niet doen! Rode bietjes worden jaarrond aangeboden. Laten we eens bedenken wat we meer kunnen met deze groente. In deze amuse probeerde ik de bietjes een voorjaarsgevoel mee ...
De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata met wintergroenten laat je zien dat het lang geen armoede meer is.
Serveer deze geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom bij een stukje vlees of vis, maar door de saus kan dit ook uitstekend bij rijst.
Koolrabi gratin met gerookte forel en basilicum - Vergeten groenten: vroeger waren ze hip bij onze grootouders. Maar ze krijgen weer meer en meer aanzien. In haast elke supermarkt liggen ze en via de media krijgen ze weer een grotere bekendheid. Ik lust ze alleszins en maak ze geregeld klaar want ...
Potage Crécy is een hersftige wortelsoep uit Ile de France. Snel gemaakt en geschikt voor restverwerking in het kader van een No waste dag. Bij de lunch of als tussendoortje. Een koel glas witte Mâcon erbij. Potage Crécy; Herfstige wortelsoep 500 gram winterwortel in grote stukken 3 grote aardappels in ...
Vegetarische aardappelschotel Koop gewoon een zak (ongeschilde) aardappelen en je kunt veel variëren. Bovendien is een zak aardappelen veel goedkoper dan de zogenaamde panklare gemaksproducten zoals voorgesneden frietjes, schijfjes aardappel, etcetera. Je kunt aardappelschijfjes of -blokjes makkelijk zelf maken. Schillen, wassen en in stukjes snijden is binnen 10 minuten gedaan. ...
Ode aan de wortel(soep) - De wortel wordt vaak gebruikt voor winterse soepen, lekker bijvoorbeeld in een echt Hollandse erwtensoep. Deze veelzijdige groente is in de zomer ook heerlijk om te eten als smeuïge soep of door een salade. Wortels bevatten veel bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in ons lichaam gebruikt als antioxidant. Dit ...
Zoete aardappelsoep met arganolie Voor deze soep mag je me bij wijze van spreken wakker maken. Het recept is van Merijn Tol en Nadia Zerouali en staat in hun kookboek Arabia - en dat vertelt je meteen in welke richting je de smaak moet zoeken. Het is geen Hollands- of Europees ...
‘Carpaccio’ van biet uit de Groentebijbel De volgende tips waar je op moet letten bij het kopen en verwerken van verse bietjes komen uit de "Groentebijbel". Dank je wel Mari Maris voor goede en duidelijke informatie, nu kunnen we goed voorbereid op weg naar de plaatselijke groenteboer m/v. Kopen van ...
Romige zoete aardappelsoep Voor ik over het recept voor deze verrukkelijke, romige zoete aardappelsoep begin eerst het volgende: Over de bataat oftewel de zoete aardappel hebben we al een informatief artikel op Lekker Tafelen. Misschien wil je het nog even lezen: “Gaat de bataat ook de Nederlandse keuken veroveren”. In ...
De combinatie is niet nieuw, veel mensen hebben al hoe ontdekt hoe lekker deze ingrediënten samen zijn. Maar, ik spreek nu toch van een feestje op je bord met rode biet, granité van biet, geitenkaas en hazelnoten, want een feestje is het dit gerecht! Ik heb de combinatie ietsje luxer ...
Rode bietendip met za’atar Om je een idee te geven wat je zoal kunt doen met de specerijenmelange “za’atar”, (Original Spices door Jonnie Boer) maakte ik een rode bietendip met za'atar als belangrijk ingrediënt. Het is echt een verrukkelijke dip voor Turks brood, pitabrood, eigenlijk al het brood waar je mee kan ...
Dronken worteltjes - Dronken worteltjes maak je ongeveer op de zelfde wijze als geglaceerde wortels; heel eenvoudig dus. Alleen gebruik je nu tequila in plaats van water om de worteltjes dronken te voeren. Je kunt hier eigenlijk alle wortelsoorten voor gebruiken, dus bospeen, waspeen of winterwortel. Ik koos deze keer ...
Heb jij wel eens schelvis gegeten? Het is heerlijk en heel makkelijk klaar te maken. Maak er een lekker aardappel-worteltaartje bij. Ziet er geweldig uit en het is o zo simpel. Ook jij bent vanavond een keukenprinses als je deze overheerlijke schelvis op tafel zet! Voor de vis: 1 schelvisfilet ...
Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?
Check het recept of lees de infoEen lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.
Check het recept of lees de infoLasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.
Check het recept of lees de infoBest vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers