Tag: Groente – Knolgroenten

Carpaccio van rode bietjes met roomkaas en peer

Carpaccio van rode bietjes met roomkaas en peer. Een fris en heerlijk voorgerecht met rode bietjes. Zo'n gerechtje waarvan iedereen smult, alleen al vanwege de kleurrijke uitstraling. Bij deze carpaccio koos ik voor Petrella. Een roomkaas met verse bieslook en wat knoflook. Deze roomkaas bracht ik zelf nog op smaak met ...

Rode bieten met radijs; een knipoog naar het voorjaar

Rode bieten met radijs; een knipoog naar het voorjaar - Rode bieten worden vaak weggezet als winterkost. Niet nodig, en vooral ook niet doen! Rode bietjes worden jaarrond aangeboden. Laten we eens bedenken wat we meer kunnen met deze groente. In deze amuse probeerde ik de bietjes een voorjaarsgevoel mee ...

Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom

Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom - Nog steeds is de pastinaak niet algemeen verkrijgbaar in de winkel. In ieder geval niet net zoals bijvoorbeeld wortelen. Terwijl het zo’n veelzijdige en lekker pittige groente is. In het onderstaande recept wordt pastinaak samen met een wortel geraspt en even gestoofd. Door ...

Koolrabi gratin met gerookte forel en basilicum

 Koolrabi gratin met gerookte forel en basilicum - Vergeten groenten: vroeger waren ze hip bij onze grootouders. Maar ze krijgen weer meer en meer aanzien. In haast elke supermarkt liggen ze en via de media krijgen ze weer een grotere bekendheid. Ik lust ze alleszins en maak ze geregeld klaar want ...

Herfstige wortelsoep; Potage Crécy

Potage Crécy is een hersftige wortelsoep uit Ile de France. Snel gemaakt en geschikt voor restverwerking in het kader van een No waste dag. Bij de lunch of als tussendoortje.  Een koel glas witte Mâcon erbij. Potage Crécy; Herfstige wortelsoep 500 gram winterwortel in grote stukken 3  grote aardappels in ...

Vegetarische aardappelschotel

Vegetarische aardappelschotel Koop gewoon een zak (ongeschilde) aardappelen en je kunt veel variëren. Bovendien is een zak aardappelen veel goedkoper dan de zogenaamde panklare gemaksproducten zoals voorgesneden frietjes, schijfjes aardappel, etcetera. Je kunt aardappelschijfjes of -blokjes makkelijk zelf maken. Schillen, wassen en in stukjes snijden is binnen 10 minuten gedaan. ...

Ode aan de wortelsoep

Ode aan de wortel(soep) - De wortel wordt vaak gebruikt voor winterse soepen, lekker bijvoorbeeld in een echt Hollandse erwtensoep. Deze veelzijdige groente is in de zomer ook heerlijk om te eten als smeuïge soep of door een salade. Wortels bevatten veel bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in ons lichaam gebruikt als antioxidant. Dit ...

Zoete aardappelsoep met arganolie

Zoete aardappelsoep met arganolie Voor deze soep mag je me bij wijze van spreken wakker maken. Het recept is van Merijn Tol en Nadia Zerouali en staat in hun kookboek Arabia  - en dat vertelt je meteen in welke richting je de smaak moet zoeken. Het is geen Hollands- of Europees ...

‘Carpaccio’ van biet uit de Groentebijbel

‘Carpaccio’ van biet uit de Groentebijbel De volgende tips waar je op moet letten bij het kopen en verwerken van verse bietjes komen uit de "Groentebijbel".  Dank je wel Mari Maris voor goede en duidelijke informatie, nu kunnen we goed voorbereid op weg naar de plaatselijke groenteboer m/v. Kopen van ...

Romige zoete aardappelsoep

Romige zoete aardappelsoep Voor ik over het recept voor deze verrukkelijke, romige zoete aardappelsoep begin eerst het volgende:  Over de bataat oftewel de zoete aardappel hebben we al een informatief artikel op Lekker Tafelen. Misschien wil je het nog even lezen: “Gaat de bataat ook de Nederlandse keuken veroveren”. In ...

Rode bietendip met za’atar

Rode bietendip met za’atar Om je een idee te geven wat je zoal kunt doen met de specerijenmelange “za’atar”,  (Original Spices door Jonnie Boer) maakte ik een rode bietendip met za'atar als belangrijk ingrediënt. Het is echt een verrukkelijke dip voor Turks brood, pitabrood, eigenlijk al het brood waar je mee kan ...

Dronken worteltjes

Dronken worteltjes - Dronken worteltjes maak je ongeveer op de zelfde wijze als geglaceerde wortels; heel eenvoudig dus. Alleen gebruik je nu tequila in plaats van water om de worteltjes dronken te voeren. Je kunt hier eigenlijk alle wortelsoorten voor gebruiken, dus bospeen, waspeen of winterwortel. Ik koos deze keer ...

Schelvisfilet met wijnsaus en een aardappel/worteltaartje

Heb jij wel eens schelvis  gegeten? Het is heerlijk en heel makkelijk klaar te maken. Maak er een lekker aardappel-worteltaartje bij. Ziet er geweldig uit en het is o zo simpel. Ook jij bent vanavond een keukenprinses als je deze overheerlijke schelvis op tafel zet! Voor de vis: 1 schelvisfilet ...

Klaar in 15 minuten, zoete aardappelen gerecht

Laat ik maar met de deur in huis vallen; ik ben geen al te grote fan van Jamie Oliver en ook niet van koken met de magnetron. Maar, ik moet toegeven dat Jamie soms werkelijk geniale dingen verzint en dit recept is daar een voorbeeld van!  Het gerecht is super ...

Zoete aardappelpuree

Doe eens iets leuks met zoete aardappelen! Ik heb een simpel maar heerlijk gerecht voor je. Je kunt het serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd, maar wij eten het vaak als Turkse meze. Meze zijn zo geweldig omdat er geen regels voor bestaan. Het zijn diverse soorten koude ...

Wortelsoep met gember en koriander

Wortels zijn eigenlijk altijd goed verkrijgbaar, en dus kun je deze soep het gehele jaar door maken. Bomvol vitamine C en prachtig oranje van kleur! Dit recept is geschikt voor 4 personen. Deze wortelsoep met gember en koriander is lekker als lunchgerecht, maar vormt als je er vers brood en een salade bij serveert ...

Pagina 6 van 7 1 5 6 7

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten