Tag: Kokenmetrestjes

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom voedselverspilling, dit is zo zonde en eigenlijk ook gewoonweg helemaal niet nodig. Vanaf vandaag ga je oud brood verwerken tot heerlijke gerechten. Van croutons tot broodpudding.

Gebakken rijst

Gooi een portie overgebleven rijst niet weg! Mijn gebakken rijst, gepimpt met wat erwtjes en een eitje is echt een aanrader om te maken met dat restje.

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen. Deze Panzanella hoef je dus niet direct op tafel te zetten, maar kan je juist wat vroeger maken zodat alle smaken ...

De Lekker Tafelen kliekjes en restjes tips

De Lekker Tafelen kliekjes en restjes tips Wie kent het niet, je hebt net iets teveel aardappels geschild, dat restje groente is niet op, die mooie bos peterselie ligt te verpieteren of je haalt nog even een brood voor het weekend, maar er liggen nog een paar sneetjes van het ...

Vleessalade met rollade

Vleessalade van een restje rollade - Een rollade, zelfs al neem je een kleintje, is toch vaak net te veel voor twee personen. Invriezen kan, maar daar wordt het niet echt lekkerder van. En meestal is het ook net niet genoeg om daar een volgende keer weer met twee personen van te ...

Met Kliekipedia.nl nooit meer goede voeding weggooien

Met Kliekipedia.nl nooit meer goede voeding weggooien - Wij hebben er al eerder over geschreven in onze Lekker Tafelen kliekjesspecial. En wij niet alleen, hele kookboeken vol zijn er geschreven over wat te doen met kliekjes, restjes. En met kliekjes bedoelen we niet alleen dat beetje soep dat er over is, die ...

Mosselen; genieten van de restjes

Voor de bereiding van een mosselpannetje oftewel klassiek gekookte mosselen reken je een kilo verse mosselen per persoon. Sommige doen er nog een kilootje bij voor het hele gezelschap. Vaak houd je nog wel een bodem gekookte mosselen over. Daar kan je de volgende dag nog lekker van smullen. Enkele ...

Supersnelle gezonde lunch

Supersnelle gezonde lunch - Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en we in rustiger vaarwater komen, het ritme in veel huishoudens weer terugkomt en de dagen weer gaan lengen stort menigeen zich weer op diëten. Want de feestdagenkilo's moeten er weer af en er moet weer gezond gegeten gaan ...

Quattro stagioni-taart, een hartige taart

Quattro stagioni-taart (hartige taart van restjes) - Een hartige taart kan altijd, zomer, winter, bij de lunch of het avondeten en dat laatste stukje dat gister over bleef, zullen sommigen graag nog de volgende ochtend als koud hapje bij het ontbijt nemen. Je kan kiezen voor een bijzondere vulling, maar kijk ook eens ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten