Gebakken rijst
Gooi een portie overgebleven rijst niet weg! Maak er gebakken rijst van en pimp het met andere restjes. Maak het zo gek als je zelf wilt.
Gooi een portie overgebleven rijst niet weg! Maak er gebakken rijst van en pimp het met andere restjes. Maak het zo gek als je zelf wilt.
Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom zou je croutons niet zelf maken?
Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom weggooien, dit is zonde en echt niet nodig.
Een frittata is niet anders dan een omelet uit de oven. Eieren met daartussen restjes groenten of vlees. Niets verspillen? Maak een omelet uit de oven.
Voor het maken van een lekkere nasi kun je prima gebruik maken van restjes groente en vlees. Mijn "ik doe maar wat" nasi is daar een perfect voorbeeld van.
Kook je bloemkool gooi dan niet het kookwater weg. Dit kan je gebruiken voor een heerlijke bloemkoolsoep. Gooi de stronk niet weg, maar kook deze mee.
Oud (stok)brood over en zin in een lekker fris hapje? Maak dan eens deze heerlijke bruschetta met tomaat en geitenkaas. Je waant je meteen met vakantie!
Het kookboek Instock Cooking zet voedselverspilling op de kaart. Het zet je aan om te helpen de voedselverspilling te stoppen. Een echte aanrader!
Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen. Deze Panzanella hoef je dus niet direct op tafel te zetten, maar kan je juist wat vroeger maken zodat alle smaken ...
Deze pizzabroodjes zijn ideaal als je besluit je koelkast leeg te maken, maar ook bij slecht weer. Even geen boodschappen doen? Maak deze mini pizza's met alles wat je al in huis hebt!
De Lekker Tafelen kliekjes en restjes tips Wie kent het niet, je hebt net iets teveel aardappels geschild, dat restje groente is niet op, die mooie bos peterselie ligt te verpieteren of je haalt nog even een brood voor het weekend, maar er liggen nog een paar sneetjes van het ...
Vleessalade van een restje rollade - Een rollade, zelfs al neem je een kleintje, is toch vaak net te veel voor twee personen. Invriezen kan, maar daar wordt het niet echt lekkerder van. En meestal is het ook net niet genoeg om daar een volgende keer weer met twee personen van te ...
Met Kliekipedia.nl nooit meer goede voeding weggooien - Wij hebben er al eerder over geschreven in onze Lekker Tafelen kliekjesspecial. En wij niet alleen, hele kookboeken vol zijn er geschreven over wat te doen met kliekjes, restjes. En met kliekjes bedoelen we niet alleen dat beetje soep dat er over is, die ...
De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata met wintergroenten laat je zien dat het lang geen armoede meer is.
Supersnelle gezonde lunch - Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en we in rustiger vaarwater komen, het ritme in veel huishoudens weer terugkomt en de dagen weer gaan lengen stort menigeen zich weer op diëten. Want de feestdagenkilo's moeten er weer af en er moet weer gezond gegeten gaan ...
Quattro stagioni-taart (hartige taart van restjes) - Een hartige taart kan altijd, zomer, winter, bij de lunch of het avondeten en dat laatste stukje dat gister over bleef, zullen sommigen graag nog de volgende ochtend als koud hapje bij het ontbijt nemen. Je kan kiezen voor een bijzondere vulling, maar kijk ook eens ...
Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook eens of je zogenaamde "baby romaine" kan vinden en maak ...
Stoofperenshake Stoofpeertjes. Een favoriet dessert met feestdagen, omdat je het zo lekker vindt met het koude weer of gewoon omdat het kan. Maar hoe onbegrijpelijk voor sommigen, er zijn mensen die ze echt niet lusten. Het heeft een kenmerkende smaak en je moet er wel echt van houden. Gevolg? Na de feestdagen ...
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...
Lees verderGyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...
Lees verderHet voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers