Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kokenmetrestjes

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom voedselverspilling, dit is zo zonde en eigenlijk ook gewoonweg helemaal niet nodig. Vanaf vandaag ga je oud brood verwerken tot heerlijke gerechten. Van croutons tot broodpudding.

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen. Deze Panzanella hoef je dus niet direct op tafel te zetten, maar kan je juist wat vroeger maken zodat alle smaken goed kunnen mengen.

De Lekker Tafelen kliekjes en restjes tips

De Lekker Tafelen kliekjes en restjes tips Wie kent het niet, je hebt net iets teveel aardappels geschild, dat restje groente is niet op, die mooie bos peterselie ligt te verpieteren of je haalt nog even een brood voor het weekend, maar er liggen nog een paar sneetjes van het oude brood. Wat doe je dan? Weggooien, want het is net te weinig om de…

Vleessalade met rollade

Vleessalade van een restje rollade - Een rollade, zelfs al neem je een kleintje, is toch vaak net te veel voor twee personen. Invriezen kan, maar daar wordt het niet echt lekkerder van. En meestal is het ook net niet genoeg om daar een volgende keer weer met twee personen van te eten. De laatste plakjes van rollade met rode pesto, waar weer wat van overbleef, heb ik met een fijn gesneden uitje en…
Lees verder...

Met Kliekipedia.nl nooit meer goede voeding weggooien

Met Kliekipedia.nl nooit meer goede voeding weggooien - Wij hebben er al eerder over geschreven in onze Lekker Tafelen kliekjesspecial. En wij niet alleen, hele kookboeken vol zijn er geschreven over wat te doen met kliekjes, restjes. En met kliekjes bedoelen we niet alleen dat beetje soep dat er over is, die laatste twee happen stamppot boerenkool…

Mosselen; genieten van de restjes

Voor de bereiding van een mosselpannetje oftewel klassiek gekookte mosselen reken je een kilo verse mosselen per persoon. Sommige doen er nog een kilootje bij voor het hele gezelschap. Vaak houd je nog wel een bodem gekookte mosselen over. Daar kan je de volgende dag nog lekker van smullen. Enkele ideeën voor het restje gekookte mosselen op een…

Frittata met wintergroenten

Frittata met wintergroenten - De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata laat je zien dat het lang geen armoede meer is. Wel het ideale gerecht om restjes op te maken, en zo ook je restjes pompoen, pastinaak en andere wintergroenten. De vleesvrije frittata is bovendien nog steeds een voordelig gerecht voor het einde van de maand bijvoorbeeld. En, je restjes op. Dubbel…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More