Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling
Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom weggooien, dit is zonde en echt niet nodig.
Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom weggooien, dit is zonde en echt niet nodig.
Een frittata is niet anders dan een omelet uit de oven. Eieren met daartussen restjes groenten of vlees. Niets verspillen? Maak een omelet uit de oven.
Voor het maken van een lekkere nasi kun je prima gebruik maken van restjes groente en vlees. Mijn "ik doe maar wat" nasi is daar een perfect voorbeeld van.
Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen. Deze Panzanella hoef je dus niet direct op tafel te zetten, maar kan je juist wat vroeger maken zodat alle smaken ...
Deze pizzabroodjes zijn ideaal als je besluit je koelkast leeg te maken, maar ook bij slecht weer. Even geen boodschappen doen? Maak deze mini pizza's met alles wat je al in huis hebt!
Vleessalade van een restje rollade - Een rollade, zelfs al neem je een kleintje, is toch vaak net te veel voor twee personen. Invriezen kan, maar daar wordt het niet echt lekkerder van. En meestal is het ook net niet genoeg om daar een volgende keer weer met twee personen van te ...
De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata met wintergroenten laat je zien dat het lang geen armoede meer is.
Quattro stagioni-taart (hartige taart van restjes) - Een hartige taart kan altijd, zomer, winter, bij de lunch of het avondeten en dat laatste stukje dat gister over bleef, zullen sommigen graag nog de volgende ochtend als koud hapje bij het ontbijt nemen. Je kan kiezen voor een bijzondere vulling, maar kijk ook eens ...
Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook eens of je zogenaamde "baby romaine" kan vinden en maak ...
Ontdek de stoofperenshake om je vrienden welkom te heten of als ontbijt. Stoofperen, yoghurt en melk, meer is het niet, lekker is het wel.
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties