Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kokos

Limoen panna cotta met kokos

Limoen en kokos is een heerlijke combi. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk in deze limoen panna cotta.

Rode grapefruittaart

Deze rode grapefruittaart is een absolute hit. Heerlijk fris met een tropische twist door de toegevoeging van geraspte kokos.

Winterse rijst met kip en kool

Dat kool en rijst ook samengaan zou je bijna niet geloven. Toch kun je er prima mee combineren. Deze schotel bewijst dat ook kool een prima inspiratiebron is. Eten van het seizoen wordt op deze manier echt een feest. 500 gram kipfilet 600 gram gemengde kool (rode, groene, witte, chinese) Ketjap manis Sesam olie Zout, peper 200 ml Kokosmelk 400 gram (gele) rijst Snij de…
Lees verder...

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst. 800 gram sperziebonen 5 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode…

Een kokosnoot openen en gebruiken

Een kokosnoot openen en gebruiken Verzamel familie, vrienden, kennissen, kinderen, buren en iedereen die jij wilt verrassen. Het openmaken van een kokosnoot heeft iets leuks. Alsof je een cadeautje uitpakt. Menig goochelaar heeft minder aandacht voor zijn truc gekregen dan jij bij het openmaken van een kokosnoot. Bereid je dus voor op volle zalen! Tja, niemand doet zo ingewikkeld over het pellen…
Lees verder...

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels Waar de supermarkt vaak tekortschiet bij het aanbieden van verse kokosnoten, doen ze het stukken beter in het houdbare kokosschap. Maar doen ze het ook goed? Tenslotte is dit de plek waar velen van ons de dagelijkse boodschappen doen. Zelfs, of juist, in de houdbare schappen is enige…

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis -Tropische oorden, een 'Expeditie Robinson', witte stranden, dat is het beeld dat we hebben bij de kokosnoot. Velen onder ons zullen een echte kokospalm nog nooit gezien hebben. Juist daarom vinden wij het tijd om wat meer feiten over kokos onder de aandacht te brengen. Hoe groeit een kokosnoot? De bruine-,…

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus Bruine-, harige ballen, zo hard als een kogel. Als je geluk hebt zie je ze wel eens liggen in de supermarkt. We hebben het over kokosnoten die blijkbaar niet zo populair zijn in ons land. In de Hollandse keuken kom je natuurlijk ook geen kokos tegen. Betreed je echter het terrein van de Oosterse keuken, dan kom je zeker in aanraking met kokos. De Oosterse…
Lees verder...

Zoet Zure Zalm

Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën dan vlees en het smaakt verrukkelijk met verse Aziatische ingrediënten. Gisteren…

Gedroogd fruit; energie boost in de winter

Gedroogd fruit; energie boost in de winter - Mis jij dat ook, de geur en de volle smaak van een zoete Hollandse aardbei? Sorry, het is winter. Dan moet je gewoon geen aardbeien eten. Ik herhaal: In de winter moet je geen aardbeien eten! Gelukkig zijn er in de winter ook voldoende alternatieven. Appels, Peren, Citrus, Ananas, mogelijkheden genoeg…

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale keuken. De kenmerkende specerijen zijn: kaneel, kardemom, gember, groene en…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More