Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kokos recepten & inspiratie

Kokos

Rode grapefruittaart

Deze rode grapefruittaart is een absolute hit. Heerlijk fris met een tropische twist door de toegevoeging van geraspte kokos.

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst. 800 gram sperziebonen 5 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode…

Een kokosnoot openen en gebruiken

Een kokosnoot openen en gebruiken Verzamel familie, vrienden, kennissen, kinderen, buren en iedereen die jij wilt verrassen. Het openmaken van een kokosnoot heeft iets leuks. Alsof je een cadeautje uitpakt. Menig goochelaar heeft minder aandacht voor zijn truc gekregen dan jij bij het openmaken van een kokosnoot. Bereid je dus voor op volle zalen!…

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels Waar de supermarkt vaak tekortschiet bij het aanbieden van verse kokosnoten, doen ze het stukken beter in het houdbare kokosschap. Maar doen ze het ook goed? Tenslotte is dit de plek waar velen van ons de dagelijkse boodschappen doen. Zelfs, of juist, in de houdbare schappen is enige oplettendheid geboden. Opletten is niet erg, en niet…
Lees verder...

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis -Tropische oorden, een 'Expeditie Robinson', witte stranden, dat is het beeld dat we hebben bij de kokosnoot. Velen onder ons zullen een echte kokospalm nog nooit gezien hebben. Juist daarom vinden wij het tijd om wat meer feiten over kokos onder de aandacht te brengen. Hoe groeit een kokosnoot? De bruine-,…

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus Bruine-, harige ballen, zo hard als een kogel. Als je geluk hebt zie je ze wel eens liggen in de supermarkt. We hebben het over kokosnoten die blijkbaar niet zo populair zijn in ons land. In de Hollandse keuken kom je natuurlijk ook geen kokos tegen. Betreed je echter het terrein van de Oosterse keuken, dan…

Zoet Zure Zalm

Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën dan vlees en het smaakt verrukkelijk met verse Aziatische ingrediënten. Gisteren avond hebben we een heerlijk Zoet Zure Zalm met…
Lees verder...

Gedroogd fruit; energie boost in de winter

Gedroogd fruit; energie boost in de winter - Mis jij dat ook, de geur en de volle smaak van een zoete Hollandse aardbei? Sorry, het is winter. Dan moet je gewoon geen aardbeien eten. Ik herhaal: In de winter moet je geen aardbeien eten! Gelukkig zijn er in de winter ook voldoende alternatieven. Appels, Peren, Citrus, Ananas, mogelijkheden genoeg…

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale keuken. De kenmerkende…

Champignons in kokossaus

Champignons in kokossaus, een recept uit het kookboek bandeet Nienke van Hunen kookt voor popartiesten die optreden in poppodium Doornroosje. Samen met journaliste Tefke van Dijk, schreef ze het boek bandeet. In bandeet vertellen de bands over hun eigen kookkunsten en over het eten dat zij tijdens hun tournees in binnen- en buitenland aangeboden krijgen. Nienke van Hunen maakte de champignons in…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer