Bananencake met kokos en chocolade
Bananen, kokos en chocolade zijn een gouden smaakcombinatie. Gebruik gerust overrijpe bananen te gebruiken voor deze heerlijke bananencake.
Bananen, kokos en chocolade zijn een gouden smaakcombinatie. Gebruik gerust overrijpe bananen te gebruiken voor deze heerlijke bananencake.
Deze rode grapefruittaart is een absolute hit. Heerlijk fris met een tropische twist door de toevoeging van geraspte kokos.
Slechts drie ingrediënten leveren je twee volle bakplaten met heerlijke kokos koekjes op. Heerlijk zacht en smeuïg. Kan ook met fruit of chocolade.
Deze smakelijke zelfgemaakte havermoutkoeken stillen de lekkere trek op een verantwoorde manier. Ze zijn verrassend zacht en makkelijk te maken.
Heerlijk zachte koffiebroodjes met kokos en een prachtige groene kleur door het gebruik van de pandan. Een lekkere variatie op de bekende Cinnamon-rolls
Limoen en kokos is een heerlijke combi. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk in deze limoen panna cotta.
Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.
Laat maar komen die zon. Deze cheesecake misstaat niet op je tuintafel en met de tips en trucs van Anne-Marij is succes zo goed als gegarandeerd.
Natuurlijk kun je dit gerecht ook met andere vissoorten maken. Neem in ieder geval witvis. De stevige structuur van de kabeljauw is echter goed geschikt voor dit gerecht. Ook zeewolf kun je hiervoor gebruiken. Serveer met rijst en een wortelsalade. 500 gram verse kabeljauw 200 gram rauwe garnalen 3 tomaten ...
Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een ...
Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels Waar de supermarkt vaak tekortschiet bij het aanbieden van verse kokosnoten, doen ze het stukken beter in het houdbare kokosschap. Maar doen ze het ook goed? Tenslotte is dit de plek waar velen van ons de dagelijkse boodschappen doen. Zelfs, of juist, in ...
Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis -Tropische oorden, een 'Expeditie Robinson', witte stranden, dat is het beeld dat we hebben bij de kokosnoot. Velen onder ons zullen een echte kokospalm nog nooit gezien hebben. Juist daarom vinden wij het tijd om wat meer feiten over kokos onder de aandacht te brengen. Hoe ...
Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus Bruine-, harige ballen, zo hard als een kogel. Als je geluk hebt zie je ze wel eens liggen in de supermarkt. We hebben het over kokosnoten die blijkbaar niet zo populair zijn in ons land. In de Hollandse keuken kom je natuurlijk ook geen ...
Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten. Bij ons in de familie, zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën ...
Gedroogd fruit; energie boost in de winter - Mis jij dat ook, de geur en de volle smaak van een zoete Hollandse aardbei? Sorry, het is winter. Dan moet je gewoon geen aardbeien eten. Ik herhaal: In de winter moet je geen aardbeien eten! Gelukkig zijn er in de winter ...
Met heel veel heerlijke specerijen maak je deze kip Malabar style. Alleen al voor de geur zou je dit regelmatig op je menu moeten zetten.
Champignons in kokossaus, een recept uit het kookboek bandeet Nienke van Hunen kookt voor popartiesten die optreden in poppodium Doornroosje. Samen met journaliste Tefke van Dijk, schreef ze het boek bandeet. In bandeet vertellen de bands over hun eigen kookkunsten en over het eten dat zij tijdens hun tournees in ...
Het mosselseizoen is weer begonnen. Verse Zeeuwse mosselen, je kunt er heerlijke dingen mee maken. Als je lekker pittig Aziatisch wilt tafelen kies dan deze verse Zeeuwse mosselen en maak er een heel leuk voorgerecht van. Mosselen op deze wijze bereid zijn vreselijk lekker. Je kan er ook een hoofdmaaltijd ...
Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer ...
Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?
Check het recept of lees de infoEen favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!
Check het recept of lees de infoEet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers