Tag: Kokos

Rode grapefruittaart

Deze rode grapefruittaart is een absolute hit. Heerlijk fris met een tropische twist door de toegevoeging van geraspte kokos.

Limoen panna cotta met kokos

Limoen en kokos is een heerlijke combi. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk in deze limoen panna cotta.

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en ...

Een kokosnoot openen en gebruiken

Een kokosnoot openen en gebruiken Verzamel familie, vrienden, kennissen, kinderen, buren en iedereen die jij wilt verrassen. Het openmaken van een kokosnoot heeft iets leuks. Alsof je een cadeautje uitpakt. Menig goochelaar heeft minder aandacht voor zijn truc gekregen dan jij bij het openmaken van een kokosnoot. Bereid je dus ...

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels Waar de supermarkt vaak tekortschiet bij het aanbieden van verse kokosnoten, doen ze het stukken beter in het houdbare kokosschap. Maar doen ze het ook goed? Tenslotte is dit de plek waar velen van ons de dagelijkse boodschappen doen. Zelfs, of juist, in ...

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis -Tropische oorden, een 'Expeditie Robinson', witte stranden, dat is het beeld dat we hebben bij de kokosnoot. Velen onder ons zullen een echte kokospalm nog nooit gezien hebben. Juist daarom vinden wij het tijd om wat meer feiten over kokos onder de aandacht te brengen. Hoe ...

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus Bruine-, harige ballen, zo hard als een kogel. Als je geluk hebt zie je ze wel eens liggen in de supermarkt. We hebben het over kokosnoten die blijkbaar niet zo populair zijn in ons land. In de Hollandse keuken kom je natuurlijk ook geen ...

Zoet Zure Zalm

Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën ...

Gedroogd fruit; energie boost in de winter

Gedroogd fruit; energie boost in de winter - Mis jij dat ook, de geur en de volle smaak van een zoete Hollandse aardbei? Sorry, het is winter. Dan moet je gewoon geen aardbeien eten. Ik herhaal: In de winter moet je geen aardbeien eten! Gelukkig zijn er in de winter ...

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale ...

Champignons in kokossaus

Champignons in kokossaus, een recept uit het kookboek bandeet Nienke van Hunen kookt voor popartiesten die optreden in poppodium Doornroosje. Samen met journaliste Tefke van Dijk, schreef ze het boek bandeet. In bandeet vertellen de bands over hun eigen kookkunsten en over het eten dat zij tijdens hun tournees in ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuw

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen – een maaltijdsalade met verrassende smaken. Een parel van een couscous Parelcouscous is uitermate geschikt om een salade mee te maken. Parelcouscous heeft een minder fijne structuur dan de gewone couscous die vaak te fijn is voor een salade met grovere ingrediënten. Verrassende smaken...

Lees verder

Inloggen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten