Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kokosmelk recepten & inspiratie

Kokosmelk

Rendang daging

Zelf een rendang maken is net zo simpel als een andere stoofschotel. In een goede rendang stop je kwaliteitsingrediënten, wat geduld en heel veel liefde.

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst. 800 gram sperziebonen 5 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode…

Indiase Mughal curry met cashewnoten

Indiase Mughal curry met cashewnoten - Het noorden van India werd lange tijd overheerst door de Mughals, (islamitische) koningen die van oorsprong uit Centraal-Azië kwamen en die het zogenaamde Mongolenrijk stichtten. Het recept, waar ik een losse interpretatie van geef, stamt van oorsprong uit de Mughal keuken. De keuken staat bekend om haar…

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale keuken. De kenmerkende specerijen zijn: kaneel, kardemom, gember, groene en…
Lees verder...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis na te maken, ontstond het gerecht waarvan ik het recept  nu…

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een mooi recept voor een regenachtige en koude dag.…

Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes

De afgelopen maand was ik op vakantie in Bali. Ik verbleef niet in het toeristische deel, maar ergens ver weg van de bewoonde buitenwereld. Om de eerste kleine supermarkt te bereiken moest ik een half uur dwars door de rijstvelden rijden met mijn scooter. In de supermarkt was heel weinig verkrijgbaar. Soms hadden ze genoeg voorraad en soms ook helemaal niet. Ik wilde pannenkoeken maken dus ik ging…
Lees verder...

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om eens te maken want hier kan een heel gezin van smullen. Niet te moeilijk éénpansgerecht uit de wok, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. Met heerlijke malse sucadelapjes kun je heel veel meer doen dan alleen Hachee of ‘draadjesvlees’ stoven.…

Indonesische pompoensoep

Mijn kinderen zijn gek op deze heerlijke Indonesische pompoensoep.  De prachtige oranje kleur, de fluwelige structuur, het zachte van de kokosmelk en dan ineens het pittige van de sambal. Een heel feestelijk soepje als je hem afgarneert  met een toefje crème fraiche. Het is een echt herfstsoepje. 2 kipfilets heel fijn gesneden 1…

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet - Haal je specerijenkastje maar even leeg. Met deze vis-kokos curry ga je zeker punten scoren. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat specerijen nodig om dit gerecht te serveren. Curry zelf maken: makkelijker dan je denkt! Bij een curry hoort een specerijen melange. Je kunt een potje kant-en-klare currypasta uit de supermarkt halen, maar een écht lekkere…
Lees verder...

Curry maken met kip, jij kan het ook!

Met alle ingrediënten en specerijen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn kun jij heel goed deze eenvoudige maar verrukkelijke curry maken. Verrassen aan tafel en dat binnen een half uurtje.

Kabeljauw in stevige rode curry

Natuurlijk kun je dit gerecht ook met andere vissoorten maken. Neem in ieder geval witvis. De stevige structuur van de kabeljauw is echter goed geschikt voor dit gerecht. Ook zeewolf kun je hiervoor gebruiken.

Afrikaanse rijstsalade met kokos en rozijnen

Deze rijstsalade is een prachtig gerecht uit de Afrikaanse keuken. Gebruik de prachtige ananasschil om deze rijstsalade in te serveren. Een verrukkelijk fruitig en gezond voorgerecht. 200 gram basmatirijst 1 rijpe ananas 4 eetlepels rozijnen 250 ml kokosmelk 2 eetlepels kerriepoeder 1 snufje zout 50 gram ongezouten amandelen Wel de rozijnen een uur in water. Snijd…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer