Tag: Kokosmelk

Rendang daging

Zelf een rendang maken is net zo simpel als een andere stoofschotel. In een goede rendang stop je kwaliteitsingrediënten, wat geduld en heel veel liefde.

Indiase Mughal curry met cashewnoten

Indiase Mughal curry met cashewnoten - Het noorden van India werd lange tijd overheerst door de Mughals, (islamitische) koningen die van oorsprong uit Centraal-Azië kwamen en die het zogenaamde Mongolenrijk stichtten. Het recept, waar ik een losse interpretatie van geef, stamt van oorsprong uit de Mughal keuken. De keuken staat bekend ...

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale ...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis ...

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een ...

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet - Haal je specerijenkastje maar even leeg. Met deze vis-kokos curry ga je zeker punten scoren. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat specerijen nodig om dit gerecht te serveren. Curry zelf maken: makkelijker dan je denkt! Bij een curry hoort een specerijen melange. ...

Curry maken met kip, jij kan het ook!

Met alle ingrediënten en specerijen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn kun jij heel goed deze eenvoudige maar verrukkelijke curry maken. Verrassen aan tafel en dat binnen een half uurtje. 8 kipfilets 2 uien, in kwarten 400 ml. kokosmelk 400 gram tomatensaus 1 kaneelstokje 4 kruidnagels 4 kardemompeulen 1 eetlepel currypoeder 1 ...

Kabeljauw in stevige rode curry

Natuurlijk kun je dit gerecht ook met andere vissoorten maken. Neem in ieder geval witvis. De stevige structuur van de kabeljauw is echter goed geschikt voor dit gerecht. Ook zeewolf kun je hiervoor gebruiken. Serveer met rijst en een wortelsalade. 500 gram verse kabeljauw 200 gram rauwe garnalen 3 tomaten ...

Afrikaanse rijstsalade met kokos en rozijnen

Deze rijstsalade is een prachtig gerecht uit de Afrikaanse keuken. Gebruik de prachtige ananasschil om deze rijstsalade in te serveren. Een verrukkelijk fruitig en gezond voorgerecht. 200 gram basmatirijst 1 rijpe ananas 4 eetlepels rozijnen 250 ml kokosmelk 2 eetlepels kerriepoeder 1 snufje zout 50 gram ongezouten amandelen Wel de ...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten