Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Koriander recepten & inspiratie

Koriander

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in een potje kopen, maar we dagen je toch uit om even verder te lezen. Wie weet gaat er een wereld voor je open.…

Rauwkostsalade, eenvoudige maar zeer smaakvolle Indiase rauwkost

Wanneer we willen koken als de Indianen moeten wij Hollanders nog heel wat bij leren. Toch zijn er diverse recepturen uit de Indiase keuken die wij met veel trots op tafel zetten. Hier een voorbeeld van een rauwkostsalade die je bijna altijd als bijgerechtje op tafel kunt zetten. Met alledaagse ingrediënten maak je gewoon een hit. Let op de kleuren van deze rauwkostsalade. Deze kleurencombinatie…
Lees verder...

Aardappelcurry met sperziebonen en tomaat

Bij een curry wordt maar al te vaak gedacht aan rijst, noedels en andere oosterse gerechten. Komt het wel eens in je op om een curry van aardappel te maken? Vandaag, een Oosterse curry met een Hollandse twist.

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Vurige paddenstoelen met koriander,limoen en (zoete) chilisaus.

Prachtig gekleurde blaadjes en paddenstoelen, voor mij het ultieme herfstgevoel. Op mijn verlanglijstje staat wilde paddenstoelen zoeken met een echte kenner heel hoog genoteerd. Dat lijkt me geweldig. Volgend jaar gaat het er echt van komen. In mijn recept van vandaag spelen paddenstoelen de hoofdrol , met in een glansrijke bijrol rode peper en chilisaus voor extra pit. Tip: Heerlijk hierbij…
Lees verder...

Courgettesoep met koriander en feta

Courgettesoep met koriander en feta - Courgette smaakt eigenlijk een beetje naar....niks. Een ideale groente dus om te verwerken in allerlei gerechten waarin de smaak door andere ingrediënten wordt bepaald. In deze soep wordt de smaak van koriander gedragen door de courgette. De courgette maakt de soep zacht en romig, de koriander geeft er pit aan…

Salade van watermeloen, feta en munt

Salade van watermeloen, feta en munt Watermeloen, feta en munt vormen wat mij betreft een soort heilige drie-eenheid. Smaken die perfect samen gaan, dus.  Toen ik voor het eerst een recept tegenkwam met deze ingrediënten bijeen dacht ik direct: “Waarom heb ik dit niet eerder zelf verzonnen?!” Hoe is het mogelijk dat ik er nu pas achter kom; deze…

Klaar in 15 minuten, zoete aardappelen gerecht

Laat ik maar met de deur in huis vallen; ik ben geen al te grote fan van Jamie Oliver en ook niet van koken met de magnetron. Maar, ik moet toegeven dat Jamie soms werkelijk geniale dingen verzint en dit recept is daar een voorbeeld van!  Het gerecht is super simpel te maken. Je hebt er geen omkijken naar en het is vreselijk lekker. Alle eer voor dit recept gaat dus uit naar Jamie Oliver.  (Het is…
Lees verder...

Thaise wok met Paksoi

Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi. Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan. Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige "bite". Vergeet de koriander niet want die zorgt voor de typische Thaise smaak. De cashewnoten zijn optioneel en mensen met een notenallergie kunnen…

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. Het is ook vaak een mengsel van fijngesneden verse…

Salsa van verse tomaten

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa. In de VS (Texas) is de salsa beroemd geworden onder de naam Pico de Gallo (bek van de haan). De…
Lees verder...

Wortelsoep met gember en koriander

Wortels zijn eigenlijk altijd goed verkrijgbaar, en dus kun je deze soep het gehele jaar door maken. Bomvol vitamine C en prachtig oranje van kleur! Dit recept is geschikt voor 4 personen. Deze wortelsoep met gember en koriander is lekker als lunchgerecht, maar vormt als je er vers brood en een salade bij serveert ook een gezonde en volwaardige…

Gehaktballetjes met koriandersaus

Een heerlijk balletje als borrelhapje of weekendsnack met een zalig sausje. Het koriandersausje is een echte smaakmaker. Ingrediënten zijn beschreven voor 20 stuks 1 sneetje oud brood 2 uien ½ bosje peterselie 500 gram half-om-half gehakt 1 ei 1 citroen 2 theelepels mosterd 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel…

Feestavond; hapjes op tafel en genieten maar!

Zomaar enkele lekkere suggesties voor hapjes om bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen.” Mensen die van borrelhapjes en tapas houden als ze een lekker drankje drinken.…
Lees verder...

Garnalencocktail Special

Wil je de traditionele garnalencocktail met whiskey-cocktailsaus uit een flesje eens vervangen voor wat beters? Deze garnalencocktail special is helemaal het einde. Bijzonder smaakvol en gemaakt met lekkers van het seizoen. Je gasten overdonderen? Met deze garnalencocktail is succes verzekerd! Voor 8 personen (we gaan er vanuit dat je gasten…

Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. 250 gram…

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om eens te maken want hier kan een heel gezin van smullen. Niet te moeilijk éénpansgerecht uit de wok, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. Met heerlijke malse sucadelapjes kun je heel veel meer doen dan alleen Hachee of ‘draadjesvlees’ stoven. Mogelijkheden te over om toe te passen en er lekker mee te…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer