Langoustines; grote garnalen… of toch niet?
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Als je dan toch kreeft eet...... Serveer kreeft eens als aperitief. In dit aperitiefhapje met kreeft zit heel veel smaak en het oogt fantastisch.
Maak van verse kreeft eens deze voortreffelijke kreeftenbisque. Noem het ook gerust kreeftensoep. Dit is puur smaak en heerlijke luxe.
Kreeft uit de oven met basilicum - Zo'n prachtig product als kreeft heeft weinig opsmuk nodig. Weinig ingrediënten en pure smaken.
De Oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. Jaarlijks verkrijgbaar van maart - juli
Een verse kreeft is het ultieme ingrediënt voor een risotto met kreeft en saffraan. De risotto gaar je in een huisgemaakte kreeftenbisque.
Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!
De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de ...
Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.
Een beetje kreeft liefhebber zal gaan voor een echte Oosterschelde kreeft. Het seizoen van deze lokale delicatesse is er maar kort, maar als het er dan is ga je natuurlijk voor lokaal.
Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan ...
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoKippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Check het recept of lees de infoGeraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!
Check het recept of lees de infoWaarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers