Recepten om zelf te makenOnderwerp "kreeft"

Terug naar homepage


Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

De oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. Oosterschelde kreeft ontdekken? Lekker Tafelen!

Lees Meer

Verse kreeft bereiden – Stap voor stap instructie bij het schoonmaken

Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!

Lees Meer

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt.

Lees Meer

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

Lees Meer

Pasta met Oosterschelde kreeft en Hollandse tomaten

Een beetje kreeft liefhebber zal gaan voor een echte Oosterschelde kreeft. Het seizoen van deze lokale delicatesse is er maar kort, maar als het er dan is ga je natuurlijk voor lokaal.

Lees Meer

Kreeft uit de oven met basilicum

Zo’n prachtig product als kreeft heeft weinig opsmuk nodig. Weinig ingrediënten en pure smaken, zo komt kreeft wat mij betreft het beste tot zijn recht. Ik heb gekozen voor een combinatie van basilicum, knoflook en citroen.

Lees Meer

Eiersaus

Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.

Lees Meer

De Oesterij informatie- en belevingscentrum in Yerseke

De Oesterij in Yerseke zet beleving en informatie centraal Proeverij De Oesterij is één en al beleving. Wie binnenkomt wordt al direct geconfronteerd met een gastvrij ontvangst waar niets moet en alles mag. Proeven is de belangrijkste drijfveer in dit

Lees Meer

Kreeft met saffraanmayonaise

Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als  lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat

Lees Meer

Kreeft uit de Oosterschelde; Verras je gasten!

Oosterscheldekreeft is een prachtig lokaal product uit Zeeland en nog een seizoensproduct ook. Lees hier alles over deze unieke kreeft en hoe je hem het beste kunt klaarmaken.

Lees Meer