Duitse kruidenkwark; kwark vanuit een ander perspectief
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
Bak zelf grissini met verse kruiden voor bij een kom soep en verras je tafelgenoten met de lekkerste variaties uit eigen keuken.
Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Met dit gerecht zet je in zeer korte tijd iets lekkers op tafel.
Basilicumolie. Vaak wordt basilicum gebruikt om er pesto van te maken, maar je kunt er ook deze frisse basilicumolie van maken met citroensap en -zest.
Aubergine kaviaar Aubergine kaviaar -ik vind het een prachtige naam- is eigenlijk puree van aubergine. Je maakt het door aubergine te garen in de oven tot het vruchtvlees zacht is en tot pulp geprakt kan worden. Uiteraard komen er ook nog lekkere verse kruiden aan het proces te pas. “Kaviaar” ...
Spaanse tortilla met groene kruiden 150 ml olijfolie 4 aardappels, geschild, in plakjes van 3 mm 1 grote ui, in dunne ringen (zee)zout 5-6 eieren 2 volle eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld kervel en dragon), fijngehakt Verhit de olie in een ruime koekenpan en doe de aardappelschijfjes er een voor ...
Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...
Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd Hertenvlees wordt meer en meer verkocht. Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een ...
Waarom zou je een kip pocheren? Je pocheert een kip, dat wil zeggen, je gaart een kip in water of bouillon dat tegen de kook aangehouden wordt om mals en zacht kippenvlees te krijgen. Het vlees trek je daarna van de kip af en gebruik je -eventueel later- in een salade, ...
Lekker vers, en bijzonder eenvoudig gemaakt, is deze pastaschotel. Je maakt zelf de pesto en dat is dan ook direct de enige toevoeging aan je salade. Serveer met pepperonata. 300 gram spaghetti 2 eetlepels pijnboompitten 75 gram Parmezaanse kaas 1 teen knoflook 30 gram basilicumblaadjes 6 eetlepels olijfolie extra vierge ...
Serveer deze salade warm om de heerlijke smaak van sesam en koriander goed tot z'n recht te laten komen. Dit gerecht kan als lichte lunch geserveerd worden, maar ook als voorgerecht is het een meer dan hartelijk welkom aan je gasten. 4 middelgrote kipfilets 225 gram peultjes 2 zakken rucola ...
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties