Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kruiden recepten & inspiratie

Kruiden

Saffraan, het rode goud

Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus

Zelf kruidenmengsels maken

Veel kruidenmengsels kun je uitstekend zelf maken. Zo blijven je mengsels puur en zonder (ongewenste) toevoegingen! Bovendien kun je dan zelf variëren.

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond vraagt merk je dat er weinig kennis is m.b.t. de ui. Zonde hoor! Er valt dan…

Sandwich geitenkaas spread

Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in een potje kopen, maar we dagen je toch uit om even verder te lezen. Wie weet gaat er een wereld voor je open. Gember is geen plant maar gember…
Lees verder...

Winterse kruiden en specerijen

Winterse kruiden en specerijen Kruiden en specerijen, we kennen er heel wat maar wat maakt een kruid of een specerij nou winters ? Bij het gebruik van winterse kruiden en specerijen is het de bedoeling dat zij u van binnenuit verwarmen, uw innerlijk vuurtje doen oplaaien. Zodra een kruid of specerij dat verwarmende effect heeft dan kunnen we…

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je favorietenlijstje te plaatsen. 600 gram…

Elzasser zuurkool; Bourgondisch genieten!

Elzasser zuurkool. Dit zuurkoolgerecht maakt de bourgondiër in je los! Het perfecte voorbeeld van lekker, vers en uitgebreid tafelen. Toch is het niet al te moeilijk te maken. Er zijn talloze varianten op de receptuur. Bij deze mijn favoriete Elzasser zuurkool. Schroom vooral niet om te experimenteren. De basis is dat de zuurkool gestoofd wordt in Elzasser wijn. Lekker lang stoven en serveren met…
Lees verder...

Chili wraps met sla en tomaat

Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker doordeweeks feestje van.

Groentesoep met een broodje

Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer