Duitse kruidenkwark; kwark vanuit een ander perspectief
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
--
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
Bak zelf grissini met verse kruiden voor bij een kom soep en verras je tafelgenoten met de lekkerste variaties uit eigen keuken.
Verse tomatensaus? Kies je eigen recept. Verse tomatensaus kun je op meerdere manieren maken maar heeft altijd smaak! Kies voor volrijpe tomaten!
Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus
Veel kruidenmengsels kun je uitstekend zelf maken. Zo blijven je mengsels puur en zonder (ongewenste) toevoegingen! Bovendien kun je dan zelf variëren.
De Lekker Tafelen Kruiden- en specerijenwijzer levert je pure basics die je altijd in je kruidenkastje zou moeten hebben. Een echte smaakmaker dus.
De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...
Spekkoek is een echte Indische lekkernij welke gebakken wordt in laagjes. Door deze laagjes heeft het uiterlijk wat weg van spek, vandaar de naam spekkoek.
Cress zijn hele jonge plantjes. Het zijn heel vroeg te oosten groenten die, doordat ze nog zo klein zijn, complete smaakbommetjes zijn.
Kruiden uit eigen moestuin barbecue-proof maken. Kweek verse kruiden voor je marinade of jouw homemade kruidenboter. Je knipt ze gewoon als je ze nodig hebt.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Winterse kruiden en specerijen Kruiden en specerijen, we kennen er heel wat maar wat maakt een kruid of een specerij nou winters ? Bij het gebruik van winterse kruiden en specerijen is het de bedoeling dat zij u van binnenuit verwarmen, uw innerlijk vuurtje doen oplaaien. Zodra een kruid of ...
Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten Zouten en peperen zijn begrippen geworden. Zelfs in de horeca wordt deze zegswijze vaak gebruikt. Door alle voedselschandalen worden we gelukkig wel bewuster en zijn we tot de ontdekking gekomen dat er teveel zout in ons eten zit. Kant en klare mixen ...
Verse kruiden, ze zijn tegenwoordig echt overal te koop. In bosjes of als plant, gekweekt door iemand die jij niet kent en voor een gemiddelde prijs tussen de één en twee euro. Je koopt een kruidenplant, gebruikt er wat van, en de rest ligt/staat vaak te verpieteren in de keuken. Zonde natuurlijk ...
Notenkruid Notenkruid of Perilla frutescens is een plant die afkomstig is uit Oost-Azie (China, Japan, Vietnam en Korea). Er bestaan groene en purperen varianten. In Japan wordt het kruid shiso genoemd of shiso purple en de naam shisoblad wordt ook vaak in Europa gebezigd. Andere namen zijn biefstukplant, Japanse basilicum, ...
Oftewel …het bakken van een lekkere cake is een fluitje van een cent. Mits je de volgende regels in acht neemt: Zet alle benodigdheden alvast klaar, de spullen moeten op kamertemperatuur zijn, dus ook de mengbakken en bakvorm. Het deeg moet luchtig zijn, dus blijf niet te lang doorroeren. Zet ...
Verse groenten, vers fruit, daar werken we graag mee bij Lekker Tafelen. Het geeft de nodige vitamientjes mee, maar vergeet ook niet de prachtige kleuren die je gerecht zo heerlijk opvrolijken. Verse kruiden kunnen daar ook prima een handje in helpen. Natuurlijk wil je gerechten met verse ingrediënten ook professioneel ...
Potjes en pakjes zoveel mogelijk afzweren? Dan moet je ook eens gaan voor deze verse gedroogde tomaatjes. Een echte smaakexplosie en de basis voor een verrukkelijke pesto. Verse Hollandse tomaten naar keuze. Cherrytomaatjes mag ook. Verse kruiden (varieer met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, koriander, peterselie of dille) olie Tomaten in kwarten ...
Iedereen houdt ervan, spareribs van de barbecue. Maak zelf de lekkerste spareribs en verbaas je vrienden met je barbecuekunsten! Je hebt verschillende soorten spareribs waaruit je kan kiezen. Zo heb je verschillende varkensrassen met ieder hun eigen smaak. Hollands varken is heel neutraal van smaak en daarom zeer geschikt om ...
Basilicum komt oorspronkelijk uit Azië en heeft zich van daaruit over het Middellandse Zeegebied verspreid. Naast Grootbladige basilicum bestaat er ook een kleinbladige soort (O. minimum) en zijn er diverse variëteiten met elk een eigen smaak, zoals bv. Thaise basilicum en Kaneelbasilicum. Kweek • Basilicum is een eenjarig kruid met ...
Bieslook groeit in Europa in het wild, maar oorspronkelijk komt het uit Azië. Het is familie van de ui en van knoflook. De meest bekende soort is Gewone bieslook (Allium schoenoprasum), ook wel pijpgras of uiengras genoemd, met een zachte uiensmaak. Daarnaast is er de naar knoflook smakende Chinese bieslook ...
Citroenmelisse komt oorspronkelijk uit het zuiden van Europa. De Romeinen introduceerden de plant in West-Europa waar hij als kruid in de kloostertuinen werd gekweekt. In het Grieks betekent ‘melissa’ honingbij; bijen zijn dan ook dol op de bloemen van citroenmelisse. Vroeger werd dit kruid daarom vaak in boomgaarden geplant om ...
Dille is afkomstig uit Midden-Azië, Zuid-Europa en Rusland. Kweek • Dille is een eenjarig kruid met fijn geveerd blad. De plant kan tot 1,5 m hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen er gele bloemschermen, gevolgd door aromatische zaden in de nazomer. • Plant dille in vochtige, goed doorlatende ...
De laurierboom komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa. Tegenwoordig is laurier over de hele wereld te vinden, in tuinen en in het wild. Kweek • Laurier is een groenblijvende, winterharde boom, hij kan tot ca. 8 meter hoog worden. • In het voorjaar bloeit laurier met onopvallende, lichtgele bloemen. Daarna verschijnen donkergroene ...
Maggi of Lavas is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Kweek • Lavas is een vaste plant met diep ingesneden, selderieachtig blad. Hij kan ca. 2 meter hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen kleine, groengele bloemschermen die een lekkere, kruidige geur verspreiden. • Plant lavas in vruchtbare, vochtige, goed ...
Oregano of Wilde majoraan is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De verwante Marjolein (Oregano majorana) komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en is niet volledig winterhard. Kweek • Oregano is een winterharde vaste plant met kleine ovale blaadjes, hij kan ca. 45 cm hoog worden. • Zet oregano op een beschutte, zonnige ...
Peterselie is afkomstig uit Oost-Europa en Noord-Afrika. De twee meest voorkomende soorten zijn Krulpeterselie en Platte peterselie. Kweek • Peterselie is een tweejarige winterharde plant met diep ingesneden blad. Hij kan ca. 40-60 cm hoog worden. • De kleine, geelgroene bloemschermen verschijnen meestal pas in het tweede jaar, in juni ...
Rucola is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De Romeinen waren al dol op de pittige smaak en het wordt al van oudsher veel gegeten in Italië en Frankrijk. Sinds een aantal jaren is rucola ook bij ons heel populair. Kweek • Rucola is een eenjarig kruid, het wordt tot ca. ...
Tijm is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Er zijn veel soorten en variëteiten tijm, waarvan Echte tijm (Thymus vulgaris) en Citroentijm (Thymus citriodorus) het meest in de keuken worden gebruikt. Kweek • Tijm is een struikachtige, groenblijvende vaste plant met heel kleine blaadjes. Afhankelijk van de soort kan hij tot ...
De salie die we in de keuken gebruiken, zgn. ‘Echte salie’, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en het Middellandse Zeegebied. Er bestaan, naast de gewone groenbladige salie, ook varianten met paars blad en met een wit/groen/roze getekend blad. Kweek • Salie is een struikachtige, groenblijvende vaste plant met een grijsgroen, ruw, ...
Tafel lekker !!
De entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd is het perfecte vleesgerecht voor speciale gelegenheden. Makkelijk, snel en erg...