Saffraan, het rode goud
Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus
Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus
Veel kruidenmengsels kun je uitstekend zelf maken. Zo blijven je mengsels puur en zonder (ongewenste) toevoegingen! Bovendien kun je dan zelf variëren.
De Lekker Tafelen Kruiden- en specerijenwijzer levert je pure basics die je altijd in je kruidenkastje zou moeten hebben. Een echte smaakmaker dus.
De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...
Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt. voor de bouillon: 3 ons schenkelvlees of runderpoulet per ...
Verse tomatensaus? Kies je eigen recept. Verse tomatensaus kun je op meerdere manieren maken maar heeft altijd smaak! Kies voor volrijpe tomaten!
Spekkoek is een echte Indische lekkernij welke gebakken wordt in laagjes. Door deze laagjes heeft het uiterlijk wat weg van spek, vandaar de naam spekkoek.
Cress zijn hele jonge plantjes. Het zijn heel vroeg te oosten groenten die, doordat ze nog zo klein zijn, complete smaakbommetjes zijn.
Kruiden uit eigen moestuin barbecue-proof maken. Kweek verse kruiden voor je marinade of jouw homemade kruidenboter. Je knipt ze gewoon als je ze nodig hebt.
Deze verrukkelijke Duitse kruidenkwark heb je snel gemaakt en is als (dip)saus toepasbaar bij heel veel gerechten. Bij aardappelen, vis, vlees en rauwkost.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Winterse kruiden en specerijen Kruiden en specerijen, we kennen er heel wat maar wat maakt een kruid of een specerij nou winters ? Bij het gebruik van winterse kruiden en specerijen is het de bedoeling dat zij u van binnenuit verwarmen, uw innerlijk vuurtje doen oplaaien. Zodra een kruid of ...
Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je ...
Rotterdamse Munt. Een prachtige kruidentuin in Rotterdam. Lekker Tafelen nam een kijkje en sprak met Ingrid de initiatiefnemer van deze Rotterdamse kruidentuin. Lees hier wat je er kunt verwachten.
E-book verse kruiden van Larisse; #Winactie Wij zijn fan van het gebruik van verse kruiden en daarom komen we ook met een makkelijke winactie. Het E-book - Kruidje roer mij - van Larisse is namelijk een fijn aanrader voor iedereen die zelf ook aan de slag wil met verse kruiden. ...
Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten Zouten en peperen zijn begrippen geworden. Zelfs in de horeca wordt deze zegswijze vaak gebruikt. Door alle voedselschandalen worden we gelukkig wel bewuster en zijn we tot de ontdekking gekomen dat er teveel zout in ons eten zit. Kant en klare mixen ...
Verse kruiden, ze zijn tegenwoordig echt overal te koop. In bosjes of als plant, gekweekt door iemand die jij niet kent en voor een gemiddelde prijs tussen de één en twee euro. Je koopt een kruidenplant, gebruikt er wat van, en de rest ligt/staat vaak te verpieteren in de keuken. Zonde natuurlijk ...
Notenkruid Notenkruid of Perilla frutescens is een plant die afkomstig is uit Oost-Azie (China, Japan, Vietnam en Korea). Er bestaan groene en purperen varianten. In Japan wordt het kruid shiso genoemd of shiso purple en de naam shisoblad wordt ook vaak in Europa gebezigd. Andere namen zijn biefstukplant, Japanse basilicum, ...
Zelf grissini met verse kruiden bakken Deze grissini zijn heerlijk voor bij je zelfgemaakte soep! Of zomaar, bij een glaasje wijn, Draai de stengels een beetje voor je ze neerlegt op de bakplaat, dan zien ze er zo authentiek en home made mogelijk uit. Een beetje stoer dus. Ze zijn ...
Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.
Check het recept of lees de infoEen hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm
Check het recept of lees de infoBijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers