Tag: Kruiden

Zelf kruidenmengsels maken

Veel kruidenmengsels kun je uitstekend zelf maken. Zo blijven je mengsels puur en zonder (ongewenste) toevoegingen! Bovendien kun je dan zelf variëren.

Saffraan, het rode goud

Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...

Winterse kruiden en specerijen

Winterse kruiden en specerijen Kruiden en specerijen, we kennen er heel wat maar wat maakt een kruid of een specerij nou winters ? Bij het gebruik van winterse kruiden en specerijen is het de bedoeling dat zij u van binnenuit verwarmen, uw innerlijk vuurtje doen oplaaien. Zodra een kruid of ...

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je ...

Elzasser zuurkool; Bourgondisch genieten!

Elzasser zuurkool. Dit zuurkoolgerecht maakt de bourgondiër in je los! Het perfecte voorbeeld van lekker, vers en uitgebreid tafelen. Toch is het niet al te moeilijk te maken. Er zijn talloze varianten op de receptuur. Bij deze mijn favoriete Elzasser zuurkool. Schroom vooral niet om te experimenteren. De basis is ...

Chili wraps met sla en tomaat

Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker doordeweeks feestje van. 500 gram gehakt kruiden voor chili con ...

Pittige, gegratineerde bloemkool

Bloemkool, topper onder de groenten. Vandaag, gegratineerd in de oven. 1 bloemkool (in roosjes) 1 spaanse peper (in ringetjes) 2 uien (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 150 gram geraspte kaas 1 eetlepel provencaalse kruiden 0,2 liter vleesbouillon (tablet) 2 deciliter crème fraîche 1 eetlepel olie zout en peper Verwarm de ...

Groentesoep met een broodje

Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt. voor de bouillon: 3 ons schenkelvlees of runderpoulet per ...

Zelf verse kruidenthee kweken in de vensterbank

Zelf verse kruidenthee kweken in de vensterbank - Met een dampende kop thee kruip ik lekker op de bank en geniet van een heerlijke kop verse kruidenthee. Vier weken geleden was de start van dit genietmomentje, toen de postbode aanbelde en mij een pakketje van Kaldi koffie & thee overhandigde. In ...

Rotterdamse Munt

Rotterdamse Munt. Een prachtige kruidentuin in Rotterdam. Lekker Tafelen nam een kijkje en sprak met Ingrid de initiatiefnemer van deze Rotterdamse kruidentuin. Lees hier wat je er kunt verwachten.

Pagina 1 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten