Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Limburg

Limburgse rijstevlaai

De Limburgse rijstevlaai is één van de populairste vlaaien, goed gevuld met rijstepap en afgemaakt met een dikke laag slagroom en geraspte chocolade. De rijstevlaai maak je nu met gemak zelf en eventueel overgebleven rijstepap eet je gewoon lekker na de maaltijd met wat vers fruit.

Worstenbroodjes uit eigen oven

Zelf gebakken worstenbroodjes. De worstenbroodjes zijn erg geliefd in Brabant en Limburg, maar eigenlijk kun je iedereen blij maken met deze hartige snack. Zelf worstenbroodjes maken is nog leuker omdat je dan de worstenbroodjes helemaal aan kunt passen aan je eigen smaak.

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Konijn in het zuur is een echt Limburgs recept, waarin het konijn eerst wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens gaar te stoven in de marinade. Vroeger vooral gemaakt met een heel konijn tegenwoordig steeds vaker met konijnenbouten.