Recepten om zelf te maken



Onderwerp "lunch"

Terug naar homepage


Avocado gevuld met tonijnsalade; lekker smeuïg

Een avocado gevuld met tonijnsalade is heerlijk als voorgerechtje. Maar serveer hem ook eens als lunch of tussendoortje, lekker voor jezelf.

Lees Meer

Vegetarische wraps met volop verse groenten en een avocadodip

Een boterham beleggen we niet zo vaak met verse groenten. Neem dan eens vegetarische wraps. Je kunt eindeloos variëren met een vulling zonder vlees.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles

Serveer de biet-venkel salade met bacon cheese crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

Lees Meer

Gemengde salade met crumbles van geitenkaas

Gezond lunchen? Deze gemengde salade met crumbles van geitenkaas, stukje peer, granaatappel en diverse zaden is een smaakvolle tip.

Lees Meer

Broodje ei met zalm en prei uit de oven

Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Of juist wel zin om uitgebreider te lunchen? Dit broodje ei met zalm en prei uit de oven is de oplossing.

Lees Meer

Toscaanse tosti

Een super simpel recept voor Toscaanse tosti. Snel gemaakt dus en een heerlijke aanvulling voor je lunch, maar ook bij een gezellige High Tea.

Lees Meer

Soep van veldsla met hamcrumble

Dat je met veldsla zoveel meer kunt dan het alleen maar te gebruiken als garnering, weten gelukkig steeds meer mensen. Probeer eens deze soep van veldsla.

Lees Meer

Bruschetta; 3 heerlijke variaties

Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.

Lees Meer

Bloemkoolrijst met groene asperges en een gepocheerd ei

Bloemkoolrijst is een echte hit, vooral binnen een koolhydraatarme leefwijze of dieet een veel gebruikt alternatief voor rijst.

Lees Meer

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Ontdek de mogelijkheden!

Lees Meer

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.

Lees Meer

Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes

Groentjes en een stukje vis voor tussen de middag? Deze worteltortilla’s met zalm zijn een heerlijke lunch. Geen worteltortilla’s? Maak dan tortilla’s zelf.

Lees Meer

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Een witlof soep komt vooral in België veel op tafel. Maar waarom eigenlijk? Daarom maakte ik deze Hollandse versie van de witlof soep met ham en kaas.

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer