Recepten om zelf te maken



Onderwerp "lunch"

Terug naar homepage


Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.

Lees Meer

Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes

Groentjes en een stukje vis voor tussen de middag? Deze worteltortilla’s met zalm zijn een heerlijke lunch. Geen worteltortilla’s? Maak dan tortilla’s zelf.

Lees Meer

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Een witlof soep komt vooral in België veel op tafel. Maar waarom eigenlijk? Daarom maakte ik deze Hollandse versie van de witlof soep met ham en kaas.

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Deze steak sandwich uit Philadelphia is weer eens totaal iets anders dan de – eveneens Amerikaanse – hamburger. Serveer eens een broodje warm vlees.

Lees Meer

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

Gebruik voor deze clubsandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajun kruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger.

Lees Meer

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen. De Aziatische keuken is een kleurrijke keuken, vaak spannende smaken, mooie combinaties, en toch vaak zo puur en simpel. Eén van mijn favorieten is deze noedelsalade.

Lees Meer

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Deze champignons à la grecque (champignons op z’n Grieks) neemt een uurtje van je tijd in beslag en de smaak kun je niet vergelijken met de potjes uit de winkels.

Lees Meer

Vietnamese salade met eend – Goi Vit

Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!

Lees Meer

Omelet met cantharellen – Bosgevoel op je bord

Lunch eens met deze omelet met cantharellen. Of je ze nu koopt of plukt, de cantharellen zijn een heerlijk ingrediënt. Zet de herfst weer lekker op tafel.

Lees Meer

Buffelmozzarella in Carrozza

Buffelmozzarella in Carrozza is mozzarella in brood dat je frituurt. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als lunchgerecht met een lekkere groene salade.

Lees Meer

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Hot sandwich of tosti, what’s in a name? Maar soms heb ik graag wat meer avontuur op mijn bord en dan denk ik aan een hot sandwich feta.

Lees Meer

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Vul een wrap eens anders dan met roomkaas en zalm. Serveer deze salade wraps als lunch, stop ze in de picknickmand of serveer ze bij de borrel.

Lees Meer

Broodpudding met gekaramelliseerde appeltjes

Broodpudding doen we niet meer. Maar een broodpudding als deze met appel en kaneel is helemaal van deze tijd. En je houdt geen oud brood meer over.

Lees Meer

Courgette taartjes met White Stilton en gedroogde abrikozen

Een hartige taart wordt vaak in een grote vorm gemaakt. Deze courgette taartjes maken we in een kleine vorm. Voor lunch, brunch, buffet of als voorgerecht.

Lees Meer