Recepten om zelf te maken



Onderwerp "lunch"

Terug naar homepage


Broodje ei met zalm en prei uit de oven

Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Of juist wel zin om uitgebreider te lunchen? Dit broodje ei met zalm en prei uit de oven is de oplossing.

Lees Meer

Toscaanse tosti

Een super simpel recept voor Toscaanse tosti. Snel gemaakt dus en een heerlijke aanvulling voor je lunch, maar ook bij een gezellige High Tea.

Lees Meer

Soep van veldsla met hamcrumble

Dat je met veldsla zoveel meer kunt dan het alleen maar te gebruiken als garnering, weten gelukkig steeds meer mensen. Probeer eens deze soep van veldsla.

Lees Meer

Bruschetta; 3 heerlijke variaties

Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.

Lees Meer

Bloemkoolrijst met groene asperges en een gepocheerd ei

Bloemkoolrijst is een echte hit, vooral binnen een koolhydraatarme leefwijze of dieet een veel gebruikt alternatief voor rijst.

Lees Meer

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Ontdek de mogelijkheden!

Lees Meer

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.

Lees Meer

Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes

Groentjes en een stukje vis voor tussen de middag? Deze worteltortilla’s met zalm zijn een heerlijke lunch. Geen worteltortilla’s? Maak dan tortilla’s zelf.

Lees Meer

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Een witlof soep komt vooral in België veel op tafel. Maar waarom eigenlijk? Daarom maakte ik deze Hollandse versie van de witlof soep met ham en kaas.

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Deze steak sandwich uit Philadelphia is weer eens totaal iets anders dan de – eveneens Amerikaanse – hamburger. Serveer eens een broodje warm vlees.

Lees Meer

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

Gebruik voor deze clubsandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajun kruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger.

Lees Meer

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen. De Aziatische keuken is een kleurrijke keuken, vaak spannende smaken, mooie combinaties, en toch vaak zo puur en simpel. Eén van mijn favorieten is deze noedelsalade.

Lees Meer

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Deze champignons à la grecque (champignons op z’n Grieks) neemt een uurtje van je tijd in beslag en de smaak kun je niet vergelijken met de potjes uit de winkels.

Lees Meer

Vietnamese salade met eend – Goi Vit

Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!

Lees Meer