Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Marokko recepten & inspiratie

Marokko

Marokkaanse sinaasappelbroodjes

Uit het boek “Meer brood uit eigen oven”Maakte ik deze heerlijk Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam.

Pitabroodje met Marokkaanse kip

Pitabroodje met Marokkaanse kip - In een van mijn kookboeken met Arabische en Marokkaanse gerechten staat een recept voor kip uit de oven, een traditioneel Marokkaans familierecept. Een hele kip, bereid met onder andere saffraan, koriander, gedroogde pruimen en geroosterde amandelen. De geuren die je tegemoetkomen als de kip in de oven staat, doen je al watertanden. De restjes(?!) van die kip zou…
Lees verder...

Linzen zijn een gezond supervoedsel

Linzen zijn een gezond supervoedsel Ik heb er net weer een heerlijke dal (dhal, of dahl) van gemaakt, dat is een Indiase soep,  en ik bedacht me dat linzen werkelijk een gezond  supervoedsel zijn!  Je kunt er compleet verschillende gerechten mee maken en ze zijn niet duur. Voor wie de linze nog niet zo kent, volgen hier een aantal…

Arganolie ontdekken

Onze redactie kreeg het verzoek om Arganolie aan jullie voor te stellen. De eerste indruk, toen we de naam intikte in Google, was merkwaardig. Vooral de cosmetische mogelijkheden van de olie kwamen naar voren. Na wat verder zoeken kwamen we ook op de culinaire mogelijkheden. Dat zijn de zogezegd vage dingen waar wij ons nooit zo mee in laten.…

Marokkanen en hun eetgewoontes

Marokkanen houden van heel uitgebreid eten en zijn enorm gastvrij! Als Marokkanen gasten krijgen staan de vrouwen de hele dag in de keuken om er een groot feest van te maken. Ieder land kent zijn eigen gewoontes en zijn eigen ingrediënten. De Marokkaanse keuken kent sporen van Franse en Spaanse keuken maar stamt verder af van de Berber bevolking.…

Koriander

Koriander is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Het kruid is wijd verspreid over Centraal-Europa, Azië en in bepaalde streken van Noord- en Zuid-Amerika. Koriander of ketoembar, Verse smaken uit de Marokkaanse keuken. Kweek • Koriander is een eenjarige plant met diep ingesneden blad, het kan ca. 60 cm hoog worden. • Van juni tot…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer