Panna Cotta; gekookte room met vanille
Panna cotta betekent gekookte room en is een uit Italië afkomstig, eenvoudig dessert. Voor een lichtere versie gebruik je melk en room.
Panna cotta betekent gekookte room en is een uit Italië afkomstig, eenvoudig dessert. Voor een lichtere versie gebruik je melk en room.
Een artikel boordevol tips over havermout en overnight oats. Eet lekker en gezond en maak van die saaie havermout een culinair feestje.
Meestal gebruik je water in een beslag, maar melk in een beslag heeft ook zo z'n voordelen. Hier lees je welke + wat handige tips.
Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.
Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.
De enige echte drie-in-de-pan, gevuld met appeltjes en rozijnen zoals oma ze maakte. Met en zonder gist te bereiden.
De lekkerste chocoladepudding maak je natuurlijk zelf met echte chocolade. Serveer hem in een mooie vorm met bijvoorbeeld dulche du leche.
Maak nu ook thuis het favoriete Engelse bijgerecht Yorkshire pudding. Heerlijk met een flink stuk vlees en lekkere jus.
De romige en zalig zoete karamel met de naam dulce de leche maak je makkelijk zelf van gecondenseerde melk.
Boter, bloem, melk, room. Zijn dat basisingrediënten in je keuken? Daarmee maak je deze eenvoudige roomsaus. Een upgrade voor veel gerechten.
In 10 minuten maak je zelf van een paar ingrediënten de lekkerste vanillepudding of vla met de smaak van echte vanille.
Drink je graag latte macchiato? Hier vertellen we hoe je die maakt, zodat je ook thuis van een lekkere "latte" kunt genieten.
Jong en oud, iedereen houdt van pannenkoek. Wij hebben een goed basisrecept en vele tips en recepten voor de lekkerste pannenkoeken.
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
Een zoet gistdeeg is door toevoeging van eieren en extra boter geschikt en bijzonder lekker om gevuld brood zoals rozijnenbrood te maken.
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Gebakken rijstepap is een heerlijk warm dessert. Vul de rijstepap met fruit uit het seizoen. I.p.v. cranberry's kun je dus aardbeien nemen.
De Limburgse rijstevlaai is één van de populairste vlaaien, gevuld met rijstepap en afgemaakt met een laag slagroom en geraspte chocolade.
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Check het recept of lees de infoBen je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers