Tag: Mexicaans

Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken en ingrediënten worden toegevoegd.

Coleslaw met een Mexicaans tintje

Coleslaw bestaat in de basis uit rode kool, witte kool en winterpeen. Deze variant krijgt een Mexicaans tintje door chilibonen en tacokruiden te gebruiken.

Mexicaanse limoensoep

Dat de Mexicaanse keuken meer is dan taco's bewijst deze Mexicaanse limoensoep. Friszuur door de limoen, verwarmend door de overige ingrediënten.

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style - Speciaal voor mijn dochter maakte ik een "kleintje" gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de "gewone" gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf net zo stevig als je zelf lekker denkt te vinden. ...

Zeewolf met salsa Veracruz

Zeewolf met salsa Veracruz Zeewolf, bijna net zo’n lelijkerd als de zeeduivel, heeft verrukkelijk vlees. Dat komt misschien wel omdat ie zijn maaltje doet met schaal- en schelpdieren. Het roofdier met zijn vervaarlijke kaken kan meer dan een meter lang worden. In de viswinkels zie je overigens zelden een hele ...

Tex-Mex kipburger; maak je lekker zelf

Tex-Mex kipburger Enige tijd geleden schreef Anneke Oele over het zelf maken van hamburgers; hoe leuk en hoe makkelijk dat eigenlijk is en dat je ‘burgers’ kan maken van rundvlees, lamsvlees of kip. En laten wij hier thuis nou regelmatig zelfgemaakte kipburgers eten… Doen we toch een beetje aan junkfood ...

Mexicaanse Confetti rijst

Mexicaanse Confetti rijst Confetti rijst, of het een vinding is van de Amerikaanse Mexicanen, of een authentiek Mexicaans gerecht, ik weet het eerlijk gezegd niet. Feit is dat veel ‘Mexicaanse’ recepten die hun weg gevonden hebben naar de rest van de wereld, beïnvloed zijn, veranderd zijn door de Amerikaanse eetgewoontes, ...

Pagina 1 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuw