-

Tag: Mexicaans

Mexicaanse limoensoep

Dat de Mexicaanse keuken meer is dan taco's bewijst deze Mexicaanse limoensoep. Friszuur door de limoen, verwarmend door de overige ingrediënten.

Zeewolf met salsa Veracruz

  Voor 4 personen 4 stukken zeewolffilet, elk circa 150 gram citroen- of limoensap (olijf)olie en boter om te bakken Voor de salsa: 3 flinke pruimtomaten 3 à 4 bosuitjes 1 knoflookteen, fijngehakt 8 grote groene olijven (met piment), grofgehakt 1 el kappertjes (liefst de grote) ½ tot 1 eetlepel ...

Fuego Spice Mix

Fuego Spice Mix Een inkijkje in het kookboek TexMex van Jonas Cramby Dit is de perfecte allround mix om voorraad te hebben als je houdt van de zogenaamde TexMex keuken, zoals Jonas Cramby die beschrijft in zijn kookboek. Past prima bij alles wat je grilt en bakt, zelfs groenten. Ook ...

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

TexMex Mangosalsa

    Zo maak je een echte TexMex mangosalsa voor 4 personen: 2 mango’s ½ rode ui ½ bosje koriander 1-2 el uitgeperste limoen ½ -1 habanero-chilipeper of gele Mme. Jeanette ½ tl zout Snijd de ingrediënten fijn en meng alles in een schaal door elkaar. (Snijd de mango desgewenst ...

Mexicaanse Confetti rijst

Voor 4 personen 2 el plantaardige olie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 250 gram arborio-, carnaroli- of paellarijst ½ blikje tomatenblokjes met vocht (inhoud 400 gram) 250 ml kippenbouillon ½ oranje (of gele) paprika, in kleine blokjes 1 jalapeño, gesnipperd (desgewenst van de zaadlijst ontdaan) ½ bosje koriander, ...

Tex-Mex habanero hot salsa

  Tex-Mex habanero hot saus 2 eetlepels (olijf)olie 500 tot 600 gram winterpeen (netto gewicht) 1 ui, gesnipperd 2 knoflooktenen, fijngehakt 2 habanero pepers (of Madame Jeanette), zonder zaadjes 1 tl korianderpoeder (ketoembar) circa 500 ml water 150-200 ml ciderazijn of witte wijnazijn 1 eetlepel honing (meer of minder naar ...

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree Zwarte bonen, ik vind ze er zo heerlijk dramatisch uitzien. Ik weet niet waarom, maar de kleur spreekt me aan. Wij eten ze regelmatig, meestal in Mexicaans getinte maaltijden. En tja, gebakken bonenpuree, frijoles refritos, op zijn Mexicaans, dat hoort er sowieso helemaal bij ...

Groene rijst, een feestje op je bord

Groene rijst, een feestje op je bord Rode rijst voor dagelijks gebruik, witte rijst voor bruiloften en doopfeesten en groene rijst voor belangrijke feestdagen; dit schijnt de Mexicaanse ‘rijst-etiquette’ te zijn. Althans, dat is wat Rick Bayless, de Amerikaanse auteur van Mexicaanse kookboeken schrijft. Hoewel iedere Mexicaanse kok of kokkin ...

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking - Westlandpeppers is een bedrijf met een vestiging in de Lier en in ‘s Gravenzande dat pepers en paprika’s kweekt. Dat Hollandse telers paprika’s kweken, wist je waarschijnlijk al. Maar dat er in Nederland ook pepers gekweekt worden, wist je misschien nog niet. Jawel, er worden flink ...

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten. Empanadas, gevulde deegflapjes/pasteitjes  vind je in diverse culturen terug. In Mexico zijn ze heel populair, vooral de pasteitjes met een zoete vulling die voor het ontbijt of de lunch gegeten worden. Zowel het deeg  van de empanada  als de vulling kan sterk variëren.  Ze zijn er ...

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper - Het klinkt misschien vreemd, chili in een chocoladetruffel, maar peper en chocolade worden vaker gecombineerd in de Mexicaanse keuken. De sauzen of gerechten die er mee gemaakt worden, mole poblano en mole negro zijn hier beroemde voorbeelden van. Met de hieronder gegeven hoeveelheden maak je ...

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango. Eigenlijk ben ik niet zo dol op tequila. Het is mij een tikkeltje te sterk, te gevaarlijk om te drinken. En oh, wat kan je lelijk onderuit gaan van een paar Margarita's.... Maar, het leuke van dit nagerecht is hem nou net dat scheutje tequila! Een scheutje ...

Fajitas de Pollo

  Fajitas de Pollo Voor 4 personen 600 gram kipfilet, paprika stoplicht (rood-geel-groen) 3 grote uien, Fajitamix (bv. Santa Maria) Tortillas Extra smaakmakers limoensap Tequila mais champignons koriander Snijd de kip, paprika & uien in reepjes. Wok de kip en voeg de paprika & uien toe, (eventueel de champignons en de ...

Mexicaanse makreel salade

Deze salade is heerlijk op een tostada, een knapperig gefrituurde maistortilla, maar je kunt hem ook in een wrap rollen of met een stevig stuk brood eten. De rokerige smaak van de makreel gaat perfect samen met de smaak van de gerookte chipotle (peper). Heb je geen chipotle, maak je ...

Chipotle mayonaise

Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert…. Ik heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van ...

Pittige Mexicaanse quesedilla’s met kip

Met kant en klaar tortilla's uit de supermarkt kun je heerlijke dingen maken. Probeer deze Mexicaanse quesedilla's met kip eens. Lekker en niet eens zo ingewikkeld om te maken. Hiermee oogst je gegarandeerd succes. Serveer er een tomaten/komkommersalade bij. 1 pak maistortilla's (8 stuks) 4 kipfilets blikje ananasstukjes 1 avocado ...

Mais

Hoewel maïs tot de graansoorten behoort, wordt het ook wel als groente gegeten. Vooral jonge maïs van de kolf gegeten is een delicatesse, die vooral in de Verenigde staten als 'corn on the cob' wordt gewaardeerd. In Mexico is of was het volksvoedsel nummer 1. Niet zo gek, want maïs ...

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten