Tag: Mexicaans

Tex-Mex habanero hot salsa

Tex-Mex habanero hot salsa De Mexicaanse keuken heeft zijn internationale faam vooral te danken aan de Amerikanen. Maar, de Amerikanen hebben er hun eigen draai aan gegeven. Ze combineren de Mexicaanse gerechten naar hartenlust met (Amerikans) Texaanse gebruiken of invloeden uit andere keukens. Soms denk je een echt Mexicaans recept ...

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree Zwarte bonen, ik vind ze er zo heerlijk dramatisch uitzien. Ik weet niet waarom, maar de kleur spreekt me aan. Wij eten ze regelmatig, meestal in Mexicaans getinte maaltijden. En tja, gebakken bonenpuree, frijoles refritos, op zijn Mexicaans, dat hoort er sowieso helemaal bij ...

Groene rijst, een feestje op je bord

Groene rijst, een feestje op je bord Rode rijst voor dagelijks gebruik, witte rijst voor bruiloften en doopfeesten en groene rijst voor belangrijke feestdagen; dit schijnt de Mexicaanse ‘rijst-etiquette’ te zijn. Althans, dat is wat Rick Bayless, de Amerikaanse auteur van Mexicaanse kookboeken schrijft. Hoewel iedere Mexicaanse kok of kokkin ...

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking - Westlandpeppers is een bedrijf met een vestiging in de Lier en in ‘s Gravenzande dat pepers en paprika’s kweekt. Dat Hollandse telers paprika’s kweken, wist je waarschijnlijk al. Maar dat er in Nederland ook pepers gekweekt worden, wist je misschien nog niet. Jawel, er worden flink ...

Fuego Spice Mix

Fuego Spice Mix Een inkijkje in het kookboek TexMex van Jonas Cramby Dit is de perfecte allround mix om voorraad te hebben als je houdt van de zogenaamde TexMex keuken, zoals Jonas Cramby die beschrijft in zijn kookboek. Past prima bij alles wat je grilt en bakt, zelfs groenten. Ook ...

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

TexMex Mangosalsa

TexMex Mangosalsa - Een inkijkje in het kookboek van Jonas Cramby, TexMex. Het recept voor deze Texmex mangosalsa komt uit het boek TexMex, dat de Zweed  Jonas Cramby schreef. Deze zoetige, fruitige  salsa van mango en habanero peper heb ik, zoals door Jonas Cramby wordt aangeraden,  gecombineerd met de vleesschotel “Carnita”. ...

TEXMEX, het kookboek van Jonas Cramby

TEXMEX, het kookboek van Jonas Cramby - De Zweed Jonas Cramby schreef het boek TexMex, met de “ ondertiteling”: 70 recepten, it’s delicioso!  Het boek is in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Gottmer/H.J.W. Becht BV. TexMex, ik hoef het hopelijk niet uitgebreid uit te leggen, is een samensmelting van de Mexicaanse keuken ...

Tamarinde limonade

Tamarinde limonade - Eigenlijk wilde ik alleen maar een receptje doorgeven voor een heerlijk fris zomerdrankje, tamarinde limonade. Maar toen bedacht ik me dat ik meteen maar iets moet vertellen over tamarinde, want niet iedereen zal dat product kennen. Mensen die graag buitenlandse recepten maken, weten vermoedelijk wel wat asem,assem ...

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten. Empanadas, gevulde deegflapjes/pasteitjes  vind je in diverse culturen terug. In Mexico zijn ze heel populair, vooral de pasteitjes met een zoete vulling die voor het ontbijt of de lunch gegeten worden. Zowel het deeg  van de empanada  als de vulling kan sterk variëren.  Ze zijn er ...

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper - Het klinkt misschien vreemd, chili in een chocoladetruffel, maar peper en chocolade worden vaker gecombineerd in de Mexicaanse keuken. De sauzen of gerechten die er mee gemaakt worden, mole poblano en mole negro zijn hier beroemde voorbeelden van. Met de hieronder gegeven hoeveelheden maak je ...

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango. Eigenlijk ben ik niet zo dol op tequila. Het is mij een tikkeltje te sterk, te gevaarlijk om te drinken. En oh, wat kan je lelijk onderuit gaan van een paar Margarita's.... Maar, het leuke van dit nagerecht is hem nou net dat scheutje tequila! Een scheutje ...

Fajitas de Pollo

Fajitas de Pollo -  Deze topper stond "vroeger" op de kaart bij de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harveys, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van Center Parcs toen ze nog de Mexicaanse gerechten op de kaart hadden staan. Er waren variaties met; biefstukreepjes, eend en er was een vegetarische versie ...

Mexicaanse makreel salade

Deze salade is heerlijk op een tostada, een knapperig gefrituurde maistortilla, maar je kunt hem ook in een wrap rollen of met een stevig stuk brood eten. De rokerige smaak van de makreel gaat perfect samen met de smaak van de gerookte chipotle (peper). Heb je geen chipotle, maak je ...

Mexicaanse tonijn wrap

Mexicaanse tonijn wrap. Ook mensen die eigenlijk niet van verse vis houden, maken voor tonijn uit blik vaak nog wel een uitzondering. Ik heb bijna altijd wat blikjes tonijn op voorraad omdat je er zo veel leuke dingen mee kunt doen. Natuurlijk combineer ik de tonijn met verse producten! Hier volgt ...

Maaltijdsalade met verse tonijn, verse kruiden en exotische sumak

Maaltijdsalade met verse tonijn, verse kruiden en exotische sumak. Verse tonijn moet je behandelen zoals een goede biefstuk, vind ik. Wij eten deze vis graag rauw, in dungesneden plakjes of kleine blokjes. Maar, ook heel kort gebakken, dus bijna rauw komt de smaak van deze grote vis goed tot zijn recht. ...

Guacamole op drie manieren

Guacamole op drie manieren - Vers is het toverwoord; vers geprakte avocado, verse koriander, een beetje geduld en een beetje liefde…. Wie aan Mexico denkt, denkt aan mais, tomaten, pepers en avocado’s. Guacamole (avocado saus) werd al gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van Mexico, de Azteeks. Het recept van dit ...

Nacho’s Especial; Ons stoute pleziertje!

Dit is een gerecht om met je vingers te eten en ze er daarna bij af te likken! Tortillachips, totopo’s in het Mexicaans, worden met kaas bedekt en onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is. Het verhaal wil dat ene meneer Ignacio "Nacho" Anaya, een restauranthouder in Mexico, ...

Een feestelijke salade met avocado en chorizo

Dit gerecht brengt de zomer op je bord! Heerlijk fris, maar met een hartige bite door de chorizo. 2 maiskolven 1 avocado 400 gr kidney- of zwarte bonen uit blik 200 gr kerstomaatjes (of andere smaakvolle tomaten) 1 kleine rode ui 1 tl komijnpoeder geraspte schil + sap van 2 ...

Pagina 2 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten