Tag: Mexicaans

TEXMEX, het kookboek van Jonas Cramby

TEXMEX, het kookboek van Jonas Cramby - De Zweed Jonas Cramby schreef het boek TexMex, met de “ ondertiteling”: 70 recepten, it’s delicioso!  Het boek is in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Gottmer/H.J.W. Becht BV. TexMex, ik hoef het hopelijk niet uitgebreid uit te leggen, is een samensmelting van de Mexicaanse keuken ...

Tamarinde limonade

Tamarinde limonade - Eigenlijk wilde ik alleen maar een receptje doorgeven voor een heerlijk fris zomerdrankje, tamarinde limonade. Maar toen bedacht ik me dat ik meteen maar iets moet vertellen over tamarinde, want niet iedereen zal dat product kennen. Mensen die graag buitenlandse recepten maken, weten vermoedelijk wel wat asem,assem ...

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten

Empanada deeg voor Mexicaanse recepten. Empanadas, gevulde deegflapjes/pasteitjes  vind je in diverse culturen terug. In Mexico zijn ze heel populair, vooral de pasteitjes met een zoete vulling die voor het ontbijt of de lunch gegeten worden. Zowel het deeg  van de empanada  als de vulling kan sterk variëren.  Ze zijn er ...

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper - Het klinkt misschien vreemd, chili in een chocoladetruffel, maar peper en chocolade worden vaker gecombineerd in de Mexicaanse keuken. De sauzen of gerechten die er mee gemaakt worden, mole poblano en mole negro zijn hier beroemde voorbeelden van. Met de hieronder gegeven hoeveelheden maak je ...

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango

Mexicaanse Tequila met aardbei en mango. Eigenlijk ben ik niet zo dol op tequila. Het is mij een tikkeltje te sterk, te gevaarlijk om te drinken. En oh, wat kan je lelijk onderuit gaan van een paar Margarita's.... Maar, het leuke van dit nagerecht is hem nou net dat scheutje tequila! Een scheutje ...

Fajitas de Pollo

Fajitas de Pollo -  Deze topper stond "vroeger" op de kaart bij de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harveys, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van Center Parcs toen ze nog de Mexicaanse gerechten op de kaart hadden staan. Er waren variaties met; biefstukreepjes, eend en er was een vegetarische versie ...

Mexicaanse makreel salade

Deze salade is heerlijk op een tostada, een knapperig gefrituurde maistortilla, maar je kunt hem ook in een wrap rollen of met een stevig stuk brood eten. De rokerige smaak van de makreel gaat perfect samen met de smaak van de gerookte chipotle (peper). Heb je geen chipotle, maak je ...

Chipotle mayonaise

Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert…. Ik heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van ...

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. ...

Pittige Mexicaanse quesedilla’s met kip

Met kant en klaar tortilla's uit de supermarkt kun je heerlijke dingen maken. Probeer deze Mexicaanse quesedilla's met kip eens. Lekker en niet eens zo ingewikkeld om te maken. Hiermee oogst je gegarandeerd succes. Serveer er een tomaten/komkommersalade bij. 1 pak maistortilla's (8 stuks) 4 kipfilets blikje ananasstukjes 1 avocado ...

Mexicaanse BBQ kip met ”Santa Fé” marinade

Een heerlijke kip marinade die de typische originele Mexicaanse smaak weergeeft.  De kunst is om de gemarineerde kipstukken direct op de hete kolen bruin te grillen zonder dat ze aanbranden. Zo zorgt de verzegelde marinade voor een heerlijke smaak en kleur. Daarna door grillen op indirect vuur zodat de kipstukken ...

Mexicaans koken, jij kan het ook

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, ...

Mais

Hoewel maïs tot de graansoorten behoort, wordt het ook wel als groente gegeten. Vooral jonge maïs van de kolf gegeten is een delicatesse, die vooral in de Verenigde staten als 'corn on the cob' wordt gewaardeerd. In Mexico is of was het volksvoedsel nummer 1. Niet zo gek, want maïs ...

Pagina 2 van 2 1 2

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten