Tag: Mexicaans

Salade van avocado, quinoa en tuinbonen

Dit is een recept van Yotam Ottolenghi uit zijn kookboek “ Plenty”. Recepten uit de Joods- Arabische cultuur zijn vaak ruim bemeten (ruime portionering); meestal begin ik daarom eerst eens om de aangegeven hoeveelheden te halveren en doorgaans hou ik dan voldoende over om 4 tot 6 magen mee te ...

Chipotle mayonaise

Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert…. Ik heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van ...

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. ...

Salsa van verse tomaten

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa. ...

Pittige Mexicaanse quesedilla’s met kip

Met kant en klaar tortilla's uit de supermarkt kun je heerlijke dingen maken. Probeer deze Mexicaanse quesedilla's met kip eens. Lekker en niet eens zo ingewikkeld om te maken. Hiermee oogst je gegarandeerd succes. Serveer er een tomaten/komkommersalade bij. 1 pak maistortilla's (8 stuks) 4 kipfilets blikje ananasstukjes 1 avocado ...

Mexicaanse BBQ kip met ”Santa Fé” marinade

Een heerlijke kip marinade die de typische originele Mexicaanse smaak weergeeft.  De kunst is om de gemarineerde kipstukken direct op de hete kolen bruin te grillen zonder dat ze aanbranden. Zo zorgt de verzegelde marinade voor een heerlijke smaak en kleur. Daarna door grillen op indirect vuur zodat de kipstukken ...

Avocado met verse tomatensalsa

Krijg je gasten? Sloof je dan eens uit met een Mexicaans driegangen diner. Dit is een perfect voorgerechtje uit de Mexicaanse keuken. 4 tomaten, ontveld, in stukken 1 rode ui, gepeld, in stukken 1 eetlepel citroensap snufje zout 2 teentjes knoflook, ontveld 1 theelepel suiker 2 eetlepel fijngehakte peterselie of ...

Mexicaans koken, jij kan het ook

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, ...

Mais

Hoewel maïs tot de graansoorten behoort, wordt het ook wel als groente gegeten. Vooral jonge maïs van de kolf gegeten is een delicatesse, die vooral in de Verenigde staten als 'corn on the cob' wordt gewaardeerd. In Mexico is of was het volksvoedsel nummer 1. Niet zo gek, want maïs ...

Pagina 3 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten