Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Mosselen recepten recepten & inspiratie

Mosselen recepten

Gezellig mosselen eten

Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. Ook vinden we het héél gezellig om…

Mosselen in wijn en knoflook

Mosselen eten, een feestje op zich. en met deze absolute basisbereiding eet je mosselen ook nog eens heerlijk puur. Dat smaakt naar meer. Tip: Je kunt mosselen ongeveer zeven dagen in leven houden. Leg ze in een emmer, bedek ze met een natte doek en daarbovenop ijsblokjes. Bewaar ze op een koele plaats. Als het ijs gesmolten is, giet je het water af en vervang je het ijs. De mosselen mogen niet in…
Lees verder...

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

Het verse mosselseizoen is weer begonnen. Ik kon het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit, trekken Nederlanders en Belgen hun neus er voor op.  Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Gewokte…

Verse Zeeuwse mosselen bereiden op Aziatische wijze

Het mosselseizoen is weer begonnen. Verse Zeeuwse mosselen, je kunt er heerlijke dingen mee maken. Als je lekker pittig Aziatisch wilt tafelen kies dan deze verse Zeeuwse mosselen en maak er een heel leuk voorgerecht van. Mosselen op deze wijze bereid zijn vreselijk lekker. Je kan er ook een hoofdmaaltijd van maken, verdubbel dan de hoeveelheden.…

Verse mosselen in romige vermouth-witte wijnsaus

Verse mosselen in romige vermouth-witte wijnsaus. Het mosselseizoen is begonnen en dat is te merken. Je ziet ze weer zeevers overal liggen dus gelijk proberen. Dit is ook weer een idee van Gordon Ramsey (combineren van Vermouth met droge witte wijn). Heel erg lekker dus deze mag beslist blijven. Met crème fraîche maak je de saus lekker romig. Niet weggooien, lekker brood in deppen en erbij eten. 1…
Lees verder...

3 spannende mosselsauzen

Ook de mosselen zijn later dit jaar. Maar als het seizoen echt van start gaat doen we dat natuurlijk wel in één keer lekker en goed. Lekker Zeeuwse mosselen eten. Puur zijn ze om je vingers bij op te eten, maar voor de liefhebber hebben we hier 3 spannende mosselsauzen bij elkaar geraapt.

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry. Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers. Dit heb je nodig voor: Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry 1 kg…

Mosselen in gember, soja en oestersaus

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. Mosselen zijn op juni na het gehele jaar goed verkrijgbaar. 1 kg mosselen p.p. 1 stengel…
Lees verder...

Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise

Een simpel, maar heerlijk fris mosselrecept. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond. Ze zitten boordevol eiwitten, vitamines en vooral mineralen. Houdt altijd 1 kilo Mosselen aan per persoon. Doorgaans is dit voldoende. Gooi kapotte mosselen of dichte mosselen na het koken onmiddellijk weg want die zijn niet geschikt voor…

Spaghetti met mosselen en tomaat

Wil je nou eens echt de Spaanse keuken proeven en toch niet te ingewikkeld doen? Maak dan eens deze spaghetti alla marinara. Het lekkerst is dit klassieke pastagerecht met mosselen in de schelp. Het kan ook bereid worden met gepelde mosselen. Maak dan wel eerst de saus en laat ze er alleen in warm worden. 1 kilo mosselen 2 eetlepels olijfolie 1 ui, in heel dunne ringen 1 teentje…
Lees verder...

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer