Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Mosselen

Mosselseizoen van start met topkwaliteit

Woensdag 1 augustus 2018 ging het mosselseizoen officieel van start. Een maand later dan normaal, maar de kwaliteit is dit jaar bijzonder goed. De mosselschelpen zijn wat kleiner dan normaal, maar de mossel in de schelp is groter en de mosselen zijn heerlijk vol van smaak. Bovendien zijn er voldoende Zeeuwse mosselen om nu met de start van het…

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse is hun vertrouwde assistent. We vertrekken rond 7 uur uit de…

Gebakken mosselen met paprika en ui

Gebakken mosselen voor de lunch of als licht hoofdgerecht. De zacht, in roomboter gebakken, paprika en ui met verse Italiaanse kruiden zijn een heerlijke combinatie. Serveer met geroosterd brood of bij gebakken aardappeltjes. Ook lekker met rijst of pasta.