Recepten om zelf te maken



Onderwerp "mosselen"

Terug naar homepage


Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Patat bakken is niet moeilijk, maar gebruik wel het juiste recept. Met dit recept kun je perfecte patat bakken. Zacht van binnen, krokant van buiten.

Lees Meer

Geroosterde mosselen met bacon kruidenkorst

Pure mosselen worden het meest gegeten, maar probeer ook eens deze geroosterde mosselen. Het gratinlaagje met bacon en limoen is echt verrassend.

Lees Meer

Bouillabaisse zelf maken; proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op je bord

Bouillabaisse is een rijke vissoep met vis, garnalen en mosselen uit Marseille. In de soep serveer je stokbroodjes met een oranje-pittige saus: de rouille.

Lees Meer

Mossel kroketten; Serveer de Zeeuwse mosselen bij de borrel

Mossel kroketten zijn wel even werk om ze te maken, maar dan zet je ook iets bijzonders op tafel. Je kunt ze prima invriezen om ze later te serveren tijdens een gezellige avond bij de borrel. De mossel kroketten zijn ook heel geschikt als voorgerecht.

Lees Meer

Mossel tapas; Volle mosselen met een zacht zuurtje

Mossel tapas met een salsa van tomaat, lente-uitjes, verse kruiden en kappertjes in een heerlijk zacht zuurtje. Smelt op je tong!

Lees Meer

Belgische mosselen met friet en saffraansaus

Moules-frites, zoals Belgische mosselen met friet ook wel eens worden genoemd, smaken zo verrukkelijk vanwege hun heerlijke sausje met een vleugje saffraan.

Lees Meer

Mosselgroenten; wat gebruik je bij de mosselen?

Mosselen worden in de supermarkten vaak verkocht met een zakje ‘mosselgroenten’. Heb je die nodig? En zo ja, wat zit er eigenlijk in? Een heldere uitleg.

Lees Meer

Gebakken mosselen met paprika en ui

Gebakken mosselen voor de lunch of als licht hoofdgerecht. De zacht, in roomboter gebakken, paprika en ui met verse Italiaanse kruiden zijn een heerlijke combinatie. Serveer met geroosterd brood of bij gebakken aardappeltjes. Ook lekker met rijst of pasta.

Lees Meer

Welke wijn kies je bij de mosselen? Muscadet natuurlijk

Muscadet bij mosselen is een klassieke combinatie, maar probeer hem ook eens als verfrissend aperitief, bij schaal- en schelpdieren of bij vis.

Lees Meer

Italiaanse pasta met mosselen

Italiaanse pasta met mosselen: een geniale combinatie, met knoflook, pepertjes en nog slechts een paar andere ingrediënten. Simpelweg lekker.

Lees Meer

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Weer eens wat anders dan de bekende stamppotjes, is deze Vlaamse stoemp met lekkers uit de zee. Heerlijk met mosselen, garnaaltjes en tongschar.

Lees Meer

Verse Mosselen, Close your eyes en tel tot tien

Mosselen zijn romantisch vind je niet? Hoe mooi is het om samen aan tafel te schuiven, een flinke pan mosselen in het midden, een mooie salade en een portie huisgemaakte friet. Maak er wat lekkere sausjes bij. Een goede wijn

Lees Meer

Ontdekkingstocht op Île d’Oléron, mosselen en oesters

Als een blogger in Frankrijk. Ik mocht Poitou-Charentes ontdekken en deel mijn ervaringen in een driedelig verslag over deze prachtige regio. Nu deel 2 van mijn live verslag.

Lees Meer

Persreis Poitou-Charentes

Persreis naar Poitou-Charentes, best spannend Met toch wel wat kriebels in mijn buik ben ik vanmorgen op de trein richting Frankrijk gestapt voor mijn allereerste persreis. Een groep pers is mij een paar weken geleden al voorgegaan, maar toen was

Lees Meer

Poitou-Charentes (Liveblog)

Deze week is Marlene Stolte in Frankrijk. Zij bezoekt de regio Poitou-Charentes waar ze van alles ontdekt over oesters, mosselen, zout en cognac. Ons foodiehart gaat daar sneller van kloppen. Die van jullie ook? Kijk dan hier mee naar de live updates van Marlene uit de regio.

Lees Meer

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland Vandaag was Lekker Tafelen on tour met een volledig persgezelschap in Zeeland langs diverse producenten afkomstig uit de Zeeuwse wateren én de Zeeuwse klei. Adri & Zoon: vis-totaalleverancier We begonnen met een rondleiding bij Adri &

Lees Meer

Mosselen basisrecept

Basisrecept klinkt vaak zo vervelend, maar als je dit gerecht maakt wordt je vast ook duidelijk dat de basis helemaal niet vervelend is. Puur is vaak het lekkerst en dit gerecht is een prachtige, eenvoudige combinatie van pure smaken.

Lees Meer

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter

Christiaan van de Poel uit Yerseke, een mosselvisser en ondernemer bij vis-winkel-online.nl tegelijk. Daar willen we meer van weten en om die reden staan wij op donderdag 9 juli (een dag na de officiële opening van het mosselseizoen) ’s morgens

Lees Meer

Rival Mosselen brengt kweek en verwerking in beeld

Een 100 jaar oude mosselkotter, omgebouwd tot een compleet belevingscentrum. Dat is Rival Mosselen in het kort. Een pure passie van een mosselkweker die graag het complete verhaal verteld van zijn mosselen. In de haven van Yerseke ontmoeten we Niek

Lees Meer