Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Mosselseizoen recepten & inspiratie

Mosselseizoen

Mosselen basisrecept

Basisrecept klinkt vaak zo vervelend, maar als je dit gerecht maakt wordt je vast ook duidelijk dat de basis helemaal niet vervelend is. Puur is vaak het lekkerst en dit gerecht is een prachtige, eenvoudige combinatie van pure smaken.
Lees verder...

Jumbo mosselen beginnen ook als larven

Jumbo mosselen beginnen ook als larven Lang geleden gebruikte elke mosselhandelaar een eigen aanduiding om de grootte van zijn mosselen aan te geven. Later kwam hiervoor een uniforme aanduiding in klassen van groot naar klein: Goudmerk, Jumbo mosselen, Imperiaal, Super en Extra. Afijn, het beestje moet een naam hebben en de handel heeft besloten…

Gezellig mosselen eten

Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. Ook vinden we het héél gezellig om…

Expeditie Yerseke, op naar de mosselen!

 Expeditie Yerseke, op naar de mosselen! Wat waren wij blij bij Lekker Tafelen om zo vlak voor de start van het mosselseizoen een uitnodiging te krijgen van Christaan van der Poel van www.vis-winkel-online.nl om eens backstage in Yerseke te kijken. We houden van die mooie Zeeuwse mosselen en prachtige oesters! En ja graag, we willen natuurlijk ook weten wat er precies aan vooraf gaat voor die…
Lees verder...

Mosselen in wijn en knoflook

Mosselen eten, een feestje op zich. en met deze absolute basisbereiding eet je mosselen ook nog eens heerlijk puur. Dat smaakt naar meer. Tip: Je kunt mosselen ongeveer zeven dagen in leven houden. Leg ze in een emmer, bedek ze met een natte doek en daarbovenop ijsblokjes. Bewaar ze op een koele plaats. Als het ijs gesmolten is, giet je het water…

4 x Mossel hapjes; snelle amuse of lekker voorgerecht

Een snel en lekker hapje? Van (overgebleven) mosselen maak je in no time iets lekkers voor bij de borrel, als amuse of als tussendoortje. Het is misschien niet gewoon om mosselen bij de borrel te serveren. Dat is alleen al een reden om het te doen toch? Zolang de R in de maand is kun je verse mosselen kopen. Serveer in het seizoen deze hapjes met…

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

Het verse mosselseizoen is weer begonnen. Ik kon het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit, trekken Nederlanders en Belgen hun neus er voor op.  Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Gewokte Zeeuwse mosselen, want koken doen we niet meer. Dat…
Lees verder...

Verse Zeeuwse mosselen bereiden op Aziatische wijze

Het mosselseizoen is weer begonnen. Verse Zeeuwse mosselen, je kunt er heerlijke dingen mee maken. Als je lekker pittig Aziatisch wilt tafelen kies dan deze verse Zeeuwse mosselen en maak er een heel leuk voorgerecht van. Mosselen op deze wijze bereid zijn vreselijk lekker. Je kan er ook een hoofdmaaltijd van maken, verdubbel dan de hoeveelheden.…

Verse mosselen in romige vermouth-witte wijnsaus

Verse mosselen in romige vermouth-witte wijnsaus. Het mosselseizoen is begonnen en dat is te merken. Je ziet ze weer zeevers overal liggen dus gelijk proberen. Dit is ook weer een idee van Gordon Ramsey (combineren van Vermouth met droge witte wijn). Heel erg lekker dus deze mag beslist blijven. Met crème fraîche maak je de saus lekker romig. Niet…

3 spannende mosselsauzen

Ook de mosselen zijn later dit jaar. Maar als het seizoen echt van start gaat doen we dat natuurlijk wel in één keer lekker en goed. Lekker Zeeuwse mosselen eten. Puur zijn ze om je vingers bij op te eten, maar voor de liefhebber hebben we hier 3 spannende mosselsauzen bij elkaar geraapt.
Lees verder...

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry. Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers. Dit heb je nodig voor: Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry 1 kg…

Mosselen in gember, soja en oestersaus

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. Mosselen zijn op juni na het gehele jaar goed verkrijgbaar. 1 kg mosselen p.p. 1 stengel…
Lees verder...

Mosselen, een product v.d. boeren v.d. zee

Een typische Zeeuwse lekkernij is de mossel. Maar wat weten we eigenlijk van de mossel? Dat mosselen maar echt lekker zouden zijn in de maanden met een ‘R’ was vroeger waar. Toen was het, bij gebrek aan moderne koeltechnieken en snel vervoer, bijna niet haalbaar om in de zomer- maanden de mosselen vers tot in het binnenland te vervoeren. Pas vanaf…

De echte Zeeuw – Mosselen en Slibtong vanuit de boot op je bord!

Ben je in Zeeland, dan staan mosselen vaak op het menu. Bij mij niet direct, omdat ik er niet heel erg dol op ben. Maar iedere keer, probeer ik het wel. Zo ook tijdens een etentje bij restaurant De Schelde in Colijnsplaat. Dit schijnt hét visrestaurant te zijn in Noord-Beveland, en misschien ook er buiten. Dus daar wilde ik toch wel graag eten. De inrichting is zoals je het verwacht van een…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer