Tag: Mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd - De naam gehaktbrood zegt al heel veel. Gehakt in de vorm van een brood. De meeste mensen zien het gehaktbrood als iets Amerikaans, waar het “meatloaf” heet. Maar het gehaktbrood heeft een Europese oorsprong. Het schijnt dat het gerecht al in de ...

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker! 400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap 2 eetlepels mosterd 1/2 eetlepel zout 1 theelepel peper 2 eieren 80 ...

Krokante kipfilet met winterse aardappelsalade

Een heerlijke, verse en snelle maaltijd. Kipfilet met een cornflakes korstje en een aardappelsalade met een mosterd dressing. Dat maak je in een handomdraai en iedereen schuift hiervoor graag aan tafel. 800 gram aardappelen 1/2 groentebouillonblokjes 4-5 eetlepels azijn 1/2 theelepel mosterd zout en peper 1 eetlepel olie 1 handvol ...

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een ...

Mosterdsoep uit de keuken van Joke

Een recept van Joke Sinke-Verzaal uit Rotterdam. Heb je ook een favoriet die je graag en regelmatig op tafel zet? Laat het ons weten! Stuur je recept naar info@lekkertafelen.nl. Misschien staat jouw favo gerecht straks ook op LekkerTafelen.nl Ik heb ooit een heerlijke mosterdsoep gegeten bij De Herberg (Vlaams-Franse keuken) ...

Vers gevulde tomaatjes

Een snel en simpel voorgerecht maak je door zelf tomaatjes te vullen. Een heerlijke gangmaker voor je hoofdgerecht en er zijn vele combinaties mogelijk. We hopen je hiermee aan te zetten tot eigen creativiteit en zien je eigen recept hier natuurlijk graag terug. 4 kleine tomaten zout 100 gram huzarensalade ...

Groene koolsalade met Honingtomaten® en een sherry-mosterd dressing

Salade met Honingtomaten® en een Sherry-mosterd dressing 350 gram Honingtomaten®, gehalveerd 1 kilo groene kool, fijn gesneden 80 ml Sherry-wijnazijn 3 eetlepels honing 2 eetlepels mosterdzaadjes 1½ eetlepels Dijon mosterd 160 ml olijfolie Vers gemalen peper en zout Meng de Sherry-wijnazijn, honing, mosterdzaadjes en Dijon mosterd in een grote kom. ...

Kalfsspareribs uit de oven

Spareribs eten? Kies voor de ultieme kwaliteit van de bourgondische slager.  2 kilo kalfspareribs 2 gehakte uitjes 2 teelepels fijngehakte knoflook 2 eetlepels chilisaus ¼ kop ketchup 1/3 kop bruine suiker ¾ kop honing 2 teelepels Dijon mosterd Verwarm de over voor op 150 graden. Braadslee licht invetten. Leg de ...

Warme kipsalade met een dressing van sesam en koriander

Serveer deze salade warm om de heerlijke smaak van sesam en koriander goed tot z'n recht te laten komen. Dit gerecht kan als lichte lunch geserveerd worden, maar ook als voorgerecht is het een meer dan hartelijk welkom aan je gasten. 4 middelgrote kipfilets 225 gram peultjes 2 zakken rucola ...

Buffalo wings

Even langs de poelier vandaag en gelijk een contract afsluiten daar, want na het eten van deze lekkernij zul je echt vaker binnen lopen. We marineren kipvleugeltjes in een aangename combinatie van zoet, zuur en pittig. Dit gerecht ga je ons nooit meer vergeven! 16 kippenvleugeltjes 4 eetlepels citroensap 6 ...

Spruitjes, Rookworst, Champignons, Aardappelpuree

Vandaag doen we eens gek. Spruitjes gaan we eens op een heel andere manier presenteren en serveren. De niet door iedereen geliefde groente krijgt zo in één klap veel meer liefhebbers. 500 gram spruiten 200 gram champignons 1 rookworst 1 kilo kruimige aardappelen klontje boter voor de puree 50 gram ...

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten ...

Voortreffelijke tartaar van haring

Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z'n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op! 2 zoute haringen 1 eetlepel peterselie, fijngehakt 1 sjalotje, gesnipperd 1 eetlepel ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten