Recepten om zelf te maken



Onderwerp "nagerechten"

Terug naar homepage


Rabarber aardbeien compote met schuim

Een heerlijk ouderwets gerecht met een moderne twist. Mijn moeder maakte dit vroeger al. Het recept voor Rabarber aardbeien compote met schuim deel ik graag

Lees Meer

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang ik een deel van de room door yoghurt. Het maakt de panna cotta frisser en het bespaard veel calorieën.

Lees Meer

Italiaanse desserts; 5 tips voor bij een Italiaans diner

Italiaanse desserts, wij geven 5 tips om je Italiaanse diner af te sluiten met één van de klassiekers uit dit zuid-Europese land.

Lees Meer

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

Zet jij ook regelmatig een pak aardbeienyoghurt op tafel? Let er eens op hoeveel aardbeien daar in zitten. Zelf maken is echt zoveel lekkerder!

Lees Meer

Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote

Asperge gebruiken in een dessert, het klinkt wat vreemd maar toch is het verrassend lekker, zeker in combinatie met een frisse rababer-aardbeicompote.

Lees Meer

Dadeltaart; voor bij de koffie of als dessert

Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.

Lees Meer

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

Soezen bakken is een leuke bezigheid. In één keer meer soezen bakken en invriezen is handig, je hebt altijd iets in huis. Vul ze eens met advocaat en room.

Lees Meer

Kallitsounia; Griekse Paaskoekjes uit Kreta

Kallitsounia zijn met kaas gevulde koekjes die in Griekenland gebakken worden als voorbereiding op het paasfeest. Hier vullen we ze met ricotta.

Lees Meer

Dronken mandarijntjes op een krokant bedje

Mandarijntjes gemarineerd in een siroop met Grand-marnier geserveerd met een heerlijk krokant koekje. Dronken mandarijntjes zijn heerlijk bij je dessert!

Lees Meer

Chocolademousse; Heerlijk klassiek met een scheutje likeur

Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Chocolademousse op klassieke wijze

Lees Meer

Bananenijs; supergezond en lekker romig

Bananenijs van alleen maar banaan. Ontzettend lekker, romig en gezond. Of je nu aan je gezondheid werkt of gek bent van banaan, deze moet je een keer maken!

Lees Meer

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan in ieder geval wat er in zit. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.

Lees Meer

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het nog altijd Oma’s appeltjespudding. Die kun je echt net zo lekker maken als je zelf wil.

Lees Meer

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer

Cranberry strudel – verwennerij voor bij de koffie

Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Lees Meer

Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert

Kaki fruit of Sharon fruit is heerlijk om zo uit het handje te eten. Maar deze gevulde kaki is een mooi alternatief om de kaki als dessert te serveren.

Lees Meer

Rijstebrij; oma wist er wel raad mee

Rijstebrij: ja echt de ouderwetse rijstebrij met boter en bruine suiker. Dat is romig en zoet in één dessert. Oma wist er wel raad mee. Jij ook?

Lees Meer