Recepten om zelf te makenOnderwerp "nagerechten"

Terug naar homepage


Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer


Cranberry strudel – verwennerij voor bij de koffie

Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Lees Meer

Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert

Kaki fruit of Sharon fruit is heerlijk om zo uit het handje te eten. Maar deze gevulde kaki is een mooi alternatief om de kaki als dessert te serveren.

Lees Meer

Rijstebrij; oma wist er wel raad mee

Rijstebrij: ja echt de ouderwetse rijstebrij met boter en bruine suiker. Dat is romig en zoet in één dessert. Oma wist er wel raad mee. Jij ook?

Lees Meer

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Maar ook met die schuimpjes kun je alle kanten op. In dit artikel drie desserts van schuimpjes.

Lees Meer

Speculaasroom in een glaasje

Een overheerlijk sinterklaas toetje, en ook zeker leuk om na het sinterklaasfeest je restjes kruidnootjes of speculaas op te maken. Creativiteit, smaak en gezelligheid staan voorop.

Lees Meer

Zoete aardappel taart – Thanksgiving dessert op een Nederlands bordje

De “sweet potato pie” is een typisch Amerikaans (Thanksgiving) dessert maar smaakt ook heerlijk op een Nederlands gebaksbordje bij de koffie of thee.

Lees Meer


Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Crème brûlée is een echte Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Het is één van de desserts die je prima zelf kunt maken.

Lees Meer

Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone

Tiramisu nodigt uit tot variëren. Wat dacht je van deze frisse tiramisu van bitterkoekjes met citroen. Met lekkere Limoncello er door en fris citroensap.

Lees Meer

Romige rijsttaart, rijstevlaai op z’n Italiaans

In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.

Lees Meer

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane.

Lees Meer

Pompoenpudding; Die zet je met trots op tafel

Een wel heel bijzondere maar mooie en smaakvolle pompoenpudding die je echt met trots op tafel zet. Is deze pompoenpudding een Ideetje voor Halloween?

Lees Meer

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.

Lees Meer

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados (WOW) en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg.

Lees Meer

“Ile flottante” met witte chocoladesaus en atsina cress

De ile flottante is een oud klassiek Frans dessert bestaande uit een schuimpje van opgeklopt eiwit welke drijft in een bodempje van crème anglaise.

Lees Meer

Broodpudding met gekaramelliseerde appeltjes

Broodpudding doen we niet meer. Maar een broodpudding als deze met appel en kaneel is helemaal van deze tijd. En je houdt geen oud brood meer over.

Lees Meer

Meloen en framboos, heerlijke zomerse combinatie

Een makkelijk dessert na een etentje met vrienden of om je doordeweekse maaltijd eens anders af te sluiten. Meloen en framboos is een heerlijke zomerse hap.

Lees Meer