Hereford rundvlees is een puur natuur product. De runderen grazen bijvoorbeeld in Limburg langs de maas. Wij bezochten Giel Hermans in het Limburgse Kessel.
Het is tijdens deze proefweek dat ik op een woensdagmiddag bij Brasserie Nieuw Noord aan mag schuiven om de sfeer en natuurlijk de gerechten te proeven.
In het Gein bij Abcoude is Anna Haen gevestigd. Een prachtige plek om te onthaasten met lekkere lokale streekproducten. Vergaderen, koken, werken en meer.
De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse is hun vertrouwde assistent. We vertrekken rond 7 uur uit de…
De menukaart van The Park Bilderberg zet je volledig op het verkeerde been tijdens de Week van de fantasie. Met huzarensalade, tomatensoep, frikandel, schnitzel en snickers denk je misschien in een wegrestaurant terecht te zijn gekomen, maar schijn bedriegt.
Genieten van gerechten van topchefs heb ik al regelmatig gedaan, maar een dag meelopen met Richard de Vries, de chefkok van The Park is een belevenis die het plaatje compleet maakt. Respect voor de keukenbrigades!
Moeke aan de Beestenmarkt in Delft houdt van iedereen, groot, klein, jong en oud. Buitenzitters kunnen terecht op het grote terras en binnenzitters ploffen binnen neer en we verwachten dat er in Delft steeds vaker te horen zal zijn: "ik zit even bij Moeke!".
Ik houd van een stukje vlees, maar wat voor mij in ieder geval altijd bovenaan moet staan is dat er met respect naar een dier gekeken wordt, er goed voor gezorgd wordt en het niet onnodig lijdt. Of dat nu gaat om ree en zwijn of koe, varken en kip
De ZeeVerse Vismarkt in Wieringen (NH) is misschien wel één van de mooiste foodlocaties van Nederland. Hier koop je verse vis en je leert er ook mee omgaan.
Café de Biet in Zierikzee; dé plek voor koffie en een biertje – In kroegenland is Café de Biet (Officieel: Café de Gekroonde Suikerbiet) een begrip. In de top-100 van beste Nederlandse cafés staan ze al jaren in de top 10 (thans 4e plaats). Hoewel wij bij Lekker Tafelen vooral van het zelf lekker koken zijn, kunnen wij ook uitermate goed genieten…
Een kijkje bij het prachtige ambacht van de molenaar. Molen de Hoop in Zierikzee is een korenmolen, aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.
Wie droomt van mooie serviezen en tafelschikkingen moet zeker eens een kijkje nemen bij Orca Cool in Heerlen. Wij bezochten een inspiratiedag die al onze verwachtingen overtrof
Culinair genieten? Ga eens wild eten in de Achterhoek. Hier ervaar je rust, cultuur, natuur en gastronomische verwennerijen. Wij gingen op ontdekkingstocht.
Een bezoekje bij Flavours of the Farm in het Limburgse Heythuysen leverde beelden op waar we blij van worden. Mooie producten zijn gewoon binnen handbereik.
Boutique Hotel Hof van Alexander is een aanrader voor iedereen die echt wil ontspannen in de omgeving van Zierikzee. Ontbijt, Diner en Verblijf zijn top!
In Zierikzee troffen we een bakker die echt met heel veel passie en vakmanschap zijn brood bakt. Zo'n bakker zouden we allemaal wel om de hoek willen hebben.
Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring.
OkéLees meer