Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Nederland recepten & inspiratie

Nederland

Hotel Wemeldinge; genieten van Zeeuwse streekproducten

Hotel Wemeldinge; genieten van Zeeuwse streekproducten - Lekker Tafelen was te gast bij hotel Wemeldinge in het gelijknamige Wemeldinge in Zeeland, vlakbij Yerseke, waar wij genoten van streekproducten en gastvrijheid in dit vriendelijke familiehotel. Speciaal voor Lekker Tafelen lezers heeft hotel Wemeldinge bovendien een fantastische aanbieding! Lees dus vooral verder. Over Hotel Wemeldinge…
Lees verder...

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

Chef Stephan Nijst van Restaurant Roots kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook meteen aangepast. Een behoorlijke klus lijkt me, maar wel een…

Oesterzwammen van RotterZwam

RotterZwam heeft een duidelijke missie: 'Van afval-reductie naar voedselproductie'. Met andere woorden gebruik afval om voedsel te telen. Hergebruik afval op zo'n manier dat je de hoeveelheid afval vermindert en er ook wat zinnigs mee doet. Zij doen dat met koffiedik. En toevallig houdt de oesterzwam heel erg van koffiedik.
Lees verder...

Meesterkok Rudolph van Veen schittert bij Dinnershow Pandora

Meesterkok Rudolph van Veen is het brein achter het najaarsmenu van Dinnershow Pandora. Een zaal vol mensen die allemaal op hetzelfde moment hun bordje geserveerd krijgen is een absolute uitdaging. Wij waren dan ook heel benieuwd hoe dat er in de werkelijkheid uit ging zien. Op 17 september waren wij aanwezig en hier delen we met jullie onze…

Kokkels vissen op de wadden met Rienk Nadema

Kokkels vissen op de wadden met Rienk Nadema - Maandag 22 augustus 2016 heb ik het onwerkelijke geluk om kokkels te mogen vissen met Rienk Nadema. Om 10 uur 's morgens vertrekken we met de WON 3 naar de Wadden. Eenmaal door de sluizen bij Harlingen staat er een dag vol verrassingen te wachten. Want wie heeft nou eigenlijk ooit gehoord hoe er op…

Woerden; Paradijsje voor foodies en cultuursnuivers

Woerden is the place to be voor foodies en cultuur- of folklore genieters. Verscholen aan de rand van het Groene Hart ligt dit prachtige stadje met een zeer rijke geschiedenis. Woerden is echt de kaasstad bij uitstek.In de wandelgangen en door toeristen worden meestal Alkmaar en Gouda genoemd. Een kijkje in deze steden levert vooral het…

Scheermessen Trend Event

In het rijtje van mooie Zeeuwse streekproducten passen naast onder andere mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft ook de scheermessen. Bereidingen als gegrild, gewokt, als tartaar, gebakken, gekookt, ingelegd zijn allemaal even heerlijk. Terecht een eigen event voor de scheermessen!

Love my Salad bloggers event 2016

Love my Salad bloggers event 2016 - Sla, we eten het allemaal en zodra er weer een nieuwe trend is volgen we die massaal. Zo gingen we van de ouderwetse oma's botersla om voor de ijsbergsla. Totdat de handige blaadjes rucola in een zak op het toneel kwamen en iedereen de ijsbergsla geen smaak vond hebben en vol voor de rucola (oftewel mosterdkruid en familie van de kool) ging. Producenten sprongen…
Lees verder...

Liveblog: Streekproducten uit Groningen

Deze week is Lekker Tafelen op de fiets gesprongen. We vertrekken van uit Utrecht met als doel... GRONINGEN. Daar bezoeken we diverse lokale telers, boeren en vissers. Hier op de liveblog vind je vanaf zondag de mooiste plaatjes, verhalen en updates. Fiets in gedachte mee, door de Flevopolder, langs het IJsselmeer, door Urk, op weg naar een…

Boomsma distilleerderij in Leeuwarden

Al meer dan 130 jaar is Boomsma een merk. En een sterk merk ook. Een merk van kruidenbitters en jenever. Maar Boomsma is meer dan een merk. Het is een familiebedrijf waar nu de vijfde generatie aan het roer staat. Die vijfde generatie, Saskia en haar broer Chantoine, ontvangen op een zonnige dag in maart een twintigtal journalisten en bloggers in hun bedrijf in het hoge noorden. In Leeuwarden om…
Lees verder...

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis - Café Rotterdam, de Erasmusbrug, de Maas, de Rotterdam en de Cruiseterminal. Wanneer je het nu hebt over een waanzinnig uitzicht, dan moet je hier zijn. En sinds Café Rotterdam met chef-kok Merijn Sips met de nieuwe kaart een creatieve draai geeft aan de Franse keuken, is dit ook de plek…

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie - De richting die iemands leven neemt heeft alles te maken met bepaalde keuzes die je maakt. Soms onverwacht goed en soms loopt het ook goed mis. Dat je na een slechte keuze weer een kans krijgt om je leven weer op de rails te krijgen is het verhaal van Rebelz aan de Rotte in Rotterdam. Karin Nijman en…

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte - Hoewel het weer misschien anders doet denken soms, we zitten echt nog midden in de winter! En op een dag, die aanvoelde als lente presenteerde Brasserie Euromast haar vernieuwde winterkaart en mochten wij een selectie van wijn en spijs proeven. Als je het hebt over bijzondere plekken om te dineren dan is dit er zeker één die in het het lijstje…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer