Recepten om zelf te maken



Onderwerp "oesters"

Terug naar homepage


Ierland persreis, the taste of Dublin

Ierland is een van die plekken die al een tijdje op mijn (erg lange) lijst van landen stond om te bezoeken. Maar niet vanwege de regen en zeker niet vanwege het eten. Hoog tijd om het eens te gaan ontdekken.

Lees Meer

Bourgondische Chablis; Welke wijn drink jij bij oesters?

Zowel oesters als Chablis hebben een frisse, minerale ziltigheid die perfect matcht. De wijn is rond en vol met frisse citrustonen en een lichte kruidigheid

Lees Meer

Oesters met een zoete of pikante dressing

Oesters worden veelal zo uit de schelp gegeten. Maar deze oesters met een zoete of pikante dressing zijn zeker het proberen waard. Snel, simpel en smaakvol.

Lees Meer


Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen

Zeeuwse creuses…. Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En….. dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.

Lees Meer

Ontdekkingstocht op Île d’Oléron, mosselen en oesters

Als een blogger in Frankrijk. Ik mocht Poitou-Charentes ontdekken en deel mijn ervaringen in een driedelig verslag over deze prachtige regio. Nu deel 2 van mijn live verslag.

Lees Meer

Persreis Poitou-Charentes

Persreis naar Poitou-Charentes, best spannend Met toch wel wat kriebels in mijn buik ben ik vanmorgen op de trein richting Frankrijk gestapt voor mijn allereerste persreis. Een groep pers is mij een paar weken geleden al voorgegaan, maar toen was

Lees Meer

Poitou-Charentes (Liveblog)

Deze week is Marlene Stolte in Frankrijk. Zij bezoekt de regio Poitou-Charentes waar ze van alles ontdekt over oesters, mosselen, zout en cognac. Ons foodiehart gaat daar sneller van kloppen. Die van jullie ook? Kijk dan hier mee naar de live updates van Marlene uit de regio.

Lees Meer

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland Vandaag was Lekker Tafelen on tour met een volledig persgezelschap in Zeeland langs diverse producenten afkomstig uit de Zeeuwse wateren én de Zeeuwse klei. Adri & Zoon: vis-totaalleverancier We begonnen met een rondleiding bij Adri &

Lees Meer

Zeeuwse oesters: seizoen 2015 is begonnen!

Zeeuwse oesters: seizoen 2015 is begonnen! Misschien minder bekend dan de start van de Hollandse Nieuwe, maar ook de oester beleeft ieder jaar weer een aftrap, met de veiling van de eerste oesters, en met een hele happening er omheen.

Lees Meer


Eiersaus

Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.

Lees Meer

De Oesterij informatie- en belevingscentrum in Yerseke

De Oesterij in Yerseke zet beleving en informatie centraal Proeverij De Oesterij is één en al beleving. Wie binnenkomt wordt al direct geconfronteerd met een gastvrij ontvangst waar niets moet en alles mag. Proeven is de belangrijkste drijfveer in dit

Lees Meer

Adri & Zoon: Zeeuwse producten volgens de kwaliteitsnormen van Adri & Zoon

Zeeuwse producten volgens de kwaliteitsnormen van Adri & Zoon Zeeuwse streekproducten zijn de insteek van een korte ontdekkingstocht door Zeeland. Vandaag starten wij deze tocht bij Adri & Zoon voor een kennismaking. Het is nog best een redelijke wandeling vanuit

Lees Meer

Oesters in champagnesaus

Oesters zijn er in verschillende soorten en maten. De meest grillige, langwerpige oester wordt een creuse genoemd. Dit is de meest voorkomende oester. Deze oesters zie je ook bij eb aan de rand van de Oosterschelde liggen. De Zeeuwse platte

Lees Meer