Recepten om zelf te maken



Onderwerp "ontbijt"

Terug naar homepage


Knäckebröd maak je gewoon zelf! Ontbijten was nog nooit zo lekker

Het is echt de moeite waard om eens zelf je knäckebröd te bakken, want moeilijk is het niet. En wat zo fijn is, je kan de zaden en pitten erop doen die jij lekker vindt. Ook kun je het volkorenmeel eens vervangen door rogge- of speltmeel.

Lees Meer

Broodje gezond; de avocado sandwich

De definitie van een broodje gezond verschilt nogal. Dit broodje voldoet in ieder geval aan onze definitie van gezond. Echt brood, zeekraal, avocado en kaas

Lees Meer

Zachte witte bolletjes, bak ze eens zelf

Vers gebakken broodjes, het ruikt zo lekker in huis en tegelijktijd staan ze zo gezellig op je ontbijttafel. Broodjes bakken is leuk en eigenlijk moet je het gewoon eens geprobeerd hebben.

Lees Meer


Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes

Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit.

Lees Meer

Crumpets; heerlijke in de pan gebakken broodjes

Crumpets zijn heerlijke in de pan gebakken, hoge, ronde broodjes met een knapperige bodem en een sponsachtige bovenkant. Een geweldige Engelse uitvinding! Je eet ze met het ontbijt of bij een high tea.

Lees Meer

Paasbrood, gevlochten als een nestje

Dit prachtig gevlochten paasbrood noem ik ook wel een paasnestje en is gemaakt met een luxe deeg. Door de toevoeging van ei en boter heeft het een vollere smaak en is het heerlijk zacht van structuur.

Lees Meer

Ricotta honing broodjes, lekker zoete broodjes bakken

Ricotta honing broodje, lekker zoete broodjes bakken Een heerlijk zacht broodje door de toevoeging van ricotta, gevuld met rozijntjes en een vleugje honing. Het geeft mij altijd veel voldoening om zelf mijn brood te bakken. Ik vind het dan ook

Lees Meer

Chocoladebrood met courgette

Chocoladebrood met courgette Het recept voor dit bijzondere chocoladebrood met courgette komt uit het boek ‘Gezond bakken’ van Amber Albeda. Het bevat geen suiker en bovendien minder gluten. Dit komt doordat er volkoren speltmeel in plaats van tarwe volkorenmeel gebruikt wordt. Je

Lees Meer

Eenvoudig ‘Handmade’ volkorenbrood

Dit smakelijke volkorenbrood kun je eenvoudig zelf maken ook al bezit je geen kneedmachine of een broodbakblik. Het enige wat je nodig hebt zijn twee handen, ingrediënten van goede kwaliteit, een oven en een keukenweegschaal. Dat is echt alles! Helaas,

Lees Meer


Verwen je Valentijn met zelfgebakken broodjes

Verwen je Valentijn met zelfgebakken broodjes Het bekende spreekwoord zegt niet voor niets: ‘De liefde van de man/vrouw gaat door de maag. Verwen daarom dit jaar je geliefde en/of dierbaren op 14 februari eens met deze heerlijke, romantische, zelfgebakken, afbreekbroodjes

Lees Meer

KERS(T)VERS ontbijten

Het kerstontbijt. Wat is dat toch? Ontbijten schijnt niet voor iedereen een dagelijkse gewoonte te zijn. Met kerst maken we daar allemaal graag een uitzondering op. Het kerstontbijt heeft Nederland heel hoog in het vaandel staan. Een uitbundig gevulde tafel

Lees Meer

Oud-Hollandse kaasbolletjes

Toen ik nog een klein meisje was en samen met mijn vader op woensdagmiddag naar de markt ging, kreeg ik bij de bakker altijd een kaasbolletje. Ik kon er zo van smullen! Stiekem eerst het laagje kaas eraf smikkelen, want

Lees Meer

Desem walnoot-vijgenbrood uit Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wel iets bijzonder lekkers gebakken. Het recept van dit desem walnoot-vijgenbrood komt uit het nieuwe broodbakboek van Edwin Klaasen: Ik bak geweldig, jij trouwens ook. Het is

Lees Meer

Lekker zelf bakken: zachte, witte, zadenbolletjes

Nu de herfst weer voor de deur staat en we meer tijd binnen zullen doorbrengen, komen nieuwe (broodbak) recepten goed van pas. Deze keer een variatie op mijn Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad. Je maakt de verse en zachte witte

Lees Meer

Zelf bakken: geurig maisbrood met een knapperige polenta korst

Maisbrood met een polenta korst. Het ruikt heerlijk, anders dan een gewoon brood van tarwebloem. Het kruim is gelig en heerlijk zacht. De korst is lekker knapperig. Zoals ik al eerder aangaf: “Wanneer je een paar goede basisrecepten om vers

Lees Meer

Lekker vers witbrood met maanzaad bakken

Op speciaal verzoek, brood met maanzaadjes. Wanneer je een paar goede basisrecepten om vers brood te bakken hebt, dan kun je eindeloos variëren met verschillende smaken. Door alleen al de topping te veranderen, creëer je een heel ander brood. Er

Lees Meer

Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad

Deze versgebakken lijnzaad bolletjes zijn goed voor de stoelgang. Ook zorgen de vezels in het zaad ervoor dat voedingstoffen beter door de maag worden opgenomen. Je kunt het gebroken, heel of in de vorm van olie kopen. Lijnzaad is rijk aan Omega 3

Lees Meer

In maar één uur een lekker, karnemelkse brood bakken.

Met dank aan Kookpot62 voor de tips en het delen van dit overheerlijke broodrecept. Ik heb wel wat kleine, persoonlijke aanpassingen aangebracht.  Dit brood wordt niet met gist of zuurdesem gebakken, maar met een ander rijsmiddel namelijk bakpoeder. Daarom hoeft

Lees Meer

Heerlijk geurig volkoren-kamutbrood

Zelf brood bakken met een deel kamutbloem of kamut-volkorenmeel ruikt niet alleen heerlijk, maar is veel voller van smaak dan tarwemeel. Het is echt de moeite waard om het eens te proberen. Kamut bloem/meel koop je bij de betere natuurvoedingswinkels

Lees Meer