Recepten om zelf te maken



Onderwerp "ontbijt"

Terug naar homepage


Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas, de klassieke tosti maar dan als wafel met een gebakken ei on-top omdat een ontbijt zonder ei niet helemaal af is.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Dit recept is niet bijzonder, maar als je het nooit maakt moet je toch eens de moeite nemen. Deze eiersalade koop je niet in de supermarkt en wordt door al je gasten gewaardeerd. Op een toastje, maar het liefst gewoon

Lees Meer

Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes

Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit.

Lees Meer

Mini omeletjes in diverse smaken

Paastip: Mini omeletjes met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Deze mini omeletjes serveer je met plezier bij paasontbijt of paasbrunch

Lees Meer

Eggs Benedict; Daar kom je graag je bed voor uit

Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!

Lees Meer

Eieren, gebakken in bladerdeeg

Een gekookt eitje, een gebakken eitje, een gepocheerd ei, een roerei, er zijn talloze varianten om een eitje te serveren. Vandaag een heel eenvoudig recept om het net even anders als anders te doen. Presenteer ze in leuke gekleurde cupcake

Lees Meer

Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is

Lees Meer

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga)

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga). Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigszins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met

Lees Meer

Vloeibare ontbijtjes: Sapjes en Smoothie’s

Bestaat er een betere manier om wakker te worden dan door jezelf te verwennen met een romige smoothie of een ander lekker drankje? De ontbijtdrankjes in deze special geven direct een verfrissende oppepper, zodat je er weer een hele dag

Lees Meer

Spekkedik, Oude Hollandse glorie in ere hersteld

Een spekkedik, ook wel spekdik of spekdikken genoemd, is een gerecht voor Oud en Nieuw, net als oliebollen. Vroeger rook elke boerenkeuken op oudejaarsdag naar spekkedikk’n.

Lees Meer

Lekker wakker worden!

Twee sneetjes brood met hagelslag, één kop koffie, en als het meezit een appel voor in de auto. Is dit een herkenbaar ontbijt? Gek hè, dat we zo weinig tijd nemen voor een ontbijt. Ontbijten is namelijk wel favoriet. Vaak

Lees Meer

Vollerkoren met scharrelei salade 0

Vollerkoren is verkozen tot één van de beste drie versconcepten. Niet zo vreemd, want vollerkoren voldoet aan een behoefte. Gezonder eten, natuurlijk eten, en uiteraard ook lekker eten. Reden genoeg om vollerkoren eens vaker op tafel te zetten.

Lees Meer

Eieren en cocotte 0

In plaats van een hard of zachtgekookt ei of een omelet smaakt ook een ei ‘en cocotte’ oftewel gebakken in de oven heel goed bij het ontbijt. Breek per persoon een ei in een ovenvast schaaltje. Verdeel hier een in

Lees Meer

Roerei met gerookte zalm

Goede roereieren maken is nog best een culinair kunstje. De meningen verschillen maar wij zijn er van overtuigd dat als je deze receptuur aanhoudt, je een culinair hoogstandje op tafel zet. 8 verse eieren 200 gram gerookte zalm, in blokjes

Lees Meer

Een lekker eitje koken

Een lekker eitje koken – Eieren koken, dat kan iedereen toch? Zeker weten, maar hier toch nog even een paar basics. De kooktijd geldt voor eieren uit gewichtsklasse 3 (60-65 gram). Er bestaan twee methoden: Eieren met koud water opzetten,

Lees Meer

Boekweitkoek; ouderwets, lekker en stevig ontbijt 0

Een gerechtje uit grootmoeders tijd. Vooral in Limburg kwam je vroeger dit gerecht tegen. Maar ook nu zul je ervan smullen. Houd er rekening mee dat het een erg voedzaam ontbijt is. Een stevig ontbijt voor winterse dagen dus. De

Lees Meer