Recepten om zelf te makenOnderwerp "ontbijt"

Terug naar homepage


Vlechtbrood met gedroogd fruit; voor wat gezelligheid op tafel

Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel.

Lees Meer

9 ontbijt ideeën met banaan

De banaan wordt meestal gewoon uit het vuistje gegeten, toch kun je er heel veel meer lekkers mee maken. Wij geven je 9 ontbijt ideeën met banaan.

Lees Meer

Sandwich met roomkaas en banaan

Sandwich met roomkaas en banaan, heel simpel en makkelijk te maken en heerlijk om te eten. Gewoon om van je ontbijt een klein feestje te maken.

Lees Meer

Pap van quinoa, kaki en amandelen; een warm winter ontbijt

Deze pap van quinoa is makkelijk weer op te warmen, dus ideaal om een groter portie te maken en te gebruiken als snel ontbijt voor de volgende dag.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Overnight oats; twee fruitige variaties

Overnight oats – Begin de dag met deze variaties op de gezonde basis overnight oats. We delen twee varianten met blauwe bessen of met peer.

Lees Meer

Abrikozenjam met lavendel; De smaken van de Provence

Een Frans ontbijt met de beste broodsoorten kan niet zonder deze Abrikozenjam met lavendel. Heerlijke ingrediënten uit de Provence in één confiture.

Lees Meer

Zomerfruit, kleurrijk, lekker en gezond

Laat je inspireren om met zomerfruit aan de slag te gaan: aardbeien, bessen, kersen, frambozen, meloenen, perziken en nectarines. Recepten en tips.

Lees Meer

Zoete crostini met zomerfruit

Originele variant op de klassieke crostini: zoete crostini. Deze zoete crostini beleg je met een ricotta mengsel en heerlijk (zomer)fruit. Leuk ontbijtidee!

Lees Meer

Muffin met bosbes en banaan

Muffin met bosbes en banaan Een muffin is eigenlijk gewoonweg een heel veelzijdige lekkernij, je kunt hem volstoppen met allerlei zoetigheden, maar tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, zoals fruit, en er op die

Lees Meer

Jam maken; waardevolle knutsel minuutjes in de keuken

In 7 stappen maak je zelf heerlijke jam. Creativiteit en enthousiasme worden zeer gewaardeerd. Verander je ontbijt cracker of boterham tot een culinair hoogtepuntje!

Lees Meer

Perzik abrikoos smoothie

Perziken en abrikozen zijn steenvruchten en worden meestal lekker uit het vuistje weg gehapt. Combineer deze twee smaken tot een heerlijk verfrissende smoothie en je hebt gelijk je vitamines binnen.

Lees Meer

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup American pancakes zijn, in al hun verschijningsvormen, helemaal hot.  Van klassieke pancakes tot extra gezonde varianten, alles komt voorbij. Er zijn ongetwijfeld pancakes die gezonder zijn dan deze exemplaren, maar wat mij betreft

Lees Meer

Vers ontbijt; 3 verrassende smoothies voor een gezonde start

Vers ontbijt; 3 verrassende smoothies voor een gezonde start Wil je ook wel eens iets anders dan een boterham met kaas of overnight oats, hoe lekker dat ook is? Of misschien zoek je wel iets lekkers en gezond om te

Lees Meer

Bosbessenpannenkoekjes met banaan

Als je wat tijd over hebt ’s ochtends, begin de dag dan eens met deze bosbessenpannenkoekjes met banaan. Gezond, superlekker en ook nog eens gemakkelijk te maken. Een feestje op je bord, dat is weer eens wat anders dan een

Lees Meer

Volkorenbananencake met noten en zaden

Volkorenbananencake met noten en zaden De oerversie van dit recept kreeg ik jaren geleden van een goede vriendin. Inmiddels heb ik het zelf zo vaak gemaakt en aangepast dat het, afgezien van de bananen, nauwelijks meer op het origineel lijkt,

Lees Meer

Begin morgen de dag eens met een lekkere smoothie!

Begin morgenochtend de dag eens met een lekkere smoothie! Meng 1 1/2 kop magere yoghurt met bijvoorbeeld: 125 gram blauwe bosbessen (diepvries) of 125 gram rode bessen (diepvries) of 125 gram aardbeien (diepvries) of 1 banaan en een kiwi of

Lees Meer

Vloeibare ontbijtjes: Sapjes en Smoothie’s

Bestaat er een betere manier om wakker te worden dan door jezelf te verwennen met een romige smoothie of een ander lekker drankje? De ontbijtdrankjes in deze special geven direct een verfrissende oppepper, zodat je er weer een hele dag

Lees Meer

Spoorelementen in onze voeding

Spoorelementen zijn eigenlijk hetzelfde als mineralen. Het verschil zit hem in de hoeveelheid die we er van nodig hebben. Spoorelementen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling van ons lichaam.

Lees Meer