Tag: Oostenrijk

Salzburger nockerln

Mijn vader wilde vroeger altijd in het Oostenrijkse Salzburgeen Salzburger nockerln gaan eten en dat feest bestaat nog altijd.

Apfelstrudel van filodeeg

Het recept voor apfelstrudel van filodeeg brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Erg lekker bij de koffie maar ook vanillesaus als dessert.

Verse spatzle maken

Verse spatzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spatzle zeef voor kopen maar het kan ook met je basis keukengereedschap.

Oostenrijkse germknödel

Een germknödel is een luxe brooddeeg gevuld met een compote, traditioneel is dit een pruimencompote, maar ieder andere compote of zelfs een jam zou ook kunnen. Het speciale aan de germknödel is dat deze niet gebakken wordt in de oven maar gestoomd of gekookt in zout water.

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw, het recept voor Forelle Müllerin Art. Deze forel wordt gebakken in geklaarde boter en we serveren de forel met peterselieaardappeltjes en een eenvoudige groene salade.

De culinaire Jakobsroute 2016

De Culinaire Jakobsroute in Oostenrijk. Een bergwandeling in combinatie met culinaire hoogstandjes. Gemaakt met ingrediënten uit deze prachtige regio. Wij gingen op ontdekkingstocht.

Strudel – een veelzijdige deegspecialiteit

Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken,  maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen,  aan het lieflijke Oostenrijkse ...

Culinaire Jacobsweg in Paznaun-Ischgl; een lekkere reisbestemming

Paznaun-Ischgl: een mooi en lekker stukje Tirol Net terug uit Tirol, is het tijd om de balans op te maken van een paar heerlijke culinaire dagen. Uitgenodigd door het toerismebureau van Paznaun-Ischgl mocht ik de sfeer proeven van deze streek, die vooral bij wintersporters bekend is en die in de ...

Oostenrijk deel 1: Aftrap culinaire Jacobsroute 2015

Aftrap culinaire Jacobsroute 2015 in Paznaun Ischgl Zo, het was me een dagje wel! Vandaag vertrok ik, Vanessa, van Lekker Tafelen naar een gebied in Oostenrijk dat ik nog niet kende, maar dat in de pers bekend staat als 'culinaire hotspot' of zelfs 'culinair Mekka' van de Alpen. Alsof dat ...

Heerlijke Oostenrijkse recepten

De komende dagen verlaat ik mijn eigen keuken en neem ik jullie mee op reis naar Oostenrijk. Zin in? Ontdek de Culinaire #Jacobsweg in Paznaun-Ischgl! Dagelijks kunt u mijn liveblog uit Oostenrijk volgen op Lekker Tafelen.

Sachertorte

Wenen is de hoofdstad van de Sachertorte, maar jouw keuken kan dat ook worden. Met de sachertorte zet je echt een traditie op tafel, en het is zo simpel! Natuurlijk versieren we deze chocotaart met paaseitjes. Liefhebbers gebruiken gevulde eitjes met advocaat. Desserttaart voor 12 personen: 175 gram pure chocolade ...

Uitgelicht

Nieuw