Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick
Wij mogen het originele kaiserschmarrn recept van gasthof Schönblick met jullie delen. Een nagerecht dat je echt in winterse sferen brengt.
Wij mogen het originele kaiserschmarrn recept van gasthof Schönblick met jullie delen. Een nagerecht dat je echt in winterse sferen brengt.
Aardappelpoffertjes (de naam zegt het al) zijn poffertjes gemaakt van aardappeldeeg. Een gerecht uit Zuid Tirol dat heerlijk is met zuurkool.
Als je van pasta houdt, zul je deze spinazie spätzle zeker waarderen! Nu ook gemakkelijk te maken zonder ingewikkelde apparatuur! Een authentiek Oostenrijks recept dat het hele jaar door gegeten kan worden.
Verse spätzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spätzle zeef voor kopen maar zonder die zeef lukt het ook.
Een germknödel is een luxe brooddeeg gevuld met een compote, traditioneel is dit een pruimencompote, maar ieder andere compote of zelfs een jam zou ook kunnen. Het speciale aan de germknödel is dat deze niet gebakken wordt in de oven maar gestoomd of gekookt in zout water.
Forel op de wijze van de molenaarsvrouw, het recept voor Forelle Müllerin Art. Deze forel wordt gebakken in geklaarde boter en we serveren de forel met peterselieaardappeltjes en een eenvoudige groene salade.
De Culinaire Jakobsroute in Oostenrijk. Een bergwandeling in combinatie met culinaire hoogstandjes. Gemaakt met ingrediënten uit deze prachtige regio. Wij gingen op ontdekkingstocht.
Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken, maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen, aan het lieflijke Oostenrijkse ...
Paznaun-Ischgl: een mooi en lekker stukje Tirol Net terug uit Tirol, is het tijd om de balans op te maken van een paar heerlijke culinaire dagen. Uitgenodigd door het toerismebureau van Paznaun-Ischgl mocht ik de sfeer proeven van deze streek, die vooral bij wintersporters bekend is en die in de ...
Alweer de laatste dag dat Vanessa in Tirol verblijft. De culinaire Jacobsweg gaat over culinaire uitspattingen, prachtige natuur en het Murmeltier...
Deel 2 van de blog van Vanessa over de culinaire Jacobsroute in Paznaun-Ischgl in Tirol. Een dag vol verrassingen...
Aftrap culinaire Jacobsroute 2015 in Paznaun Ischgl Zo, het was me een dagje wel! Vandaag vertrok ik, Vanessa, van Lekker Tafelen naar een gebied in Oostenrijk dat ik nog niet kende, maar dat in de pers bekend staat als 'culinaire hotspot' of zelfs 'culinair Mekka' van de Alpen. Alsof dat ...
De komende dagen verlaat ik mijn eigen keuken en neem ik jullie mee op reis naar Oostenrijk. Zin in? Ontdek de Culinaire #Jacobsweg in Paznaun-Ischgl! Dagelijks kunt u mijn liveblog uit Oostenrijk volgen op Lekker Tafelen.
In Oostenrijk bloeien en groeien bijvoorbeeld ook veel abrikozenbomen, waar ze niet alleen sterke drank van maken, maar ook dit heerlijke zomerse toetje. Klaar in 5 minuten, echt waar!
Wandelen of mountainbiken en culinaire hoogstandjes combineren heel goed volgens het concept van de Culinaire Jacobsweg in Paznaun-Ischgl. We gaan het voor u testen!
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoKippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Check het recept of lees de infoGeraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!
Check het recept of lees de infoWaarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers