Tag: Oostenrijk

Verse spätzle maken

Verse spätzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spätzle zeef voor kopen maar zonder die zeef lukt het ook.

Oostenrijkse germknödel

Een germknödel is een luxe brooddeeg gevuld met een compote, traditioneel is dit een pruimencompote, maar ieder andere compote of zelfs een jam zou ook kunnen. Het speciale aan de germknödel is dat deze niet gebakken wordt in de oven maar gestoomd of gekookt in zout water.

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw, het recept voor Forelle Müllerin Art. Deze forel wordt gebakken in geklaarde boter en we serveren de forel met peterselieaardappeltjes en een eenvoudige groene salade.

Strudel – een veelzijdige deegspecialiteit

Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken,  maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen,  aan het lieflijke Oostenrijkse ...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten