Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Oostenrijk recepten & inspiratie

Oostenrijk

Verse spatzle maken

Verse spatzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spatzle zeef voor kopen maar het kan ook met je basis keukengereedschap.

Apfelstrudel van filodeeg

Het recept voor apfelstrudel van filodeeg. Dit recept brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Het doet denken aan de wintersport vakantie en bij een apfelstrudel hoort natuurlijk warme chocolademelk. De apfelstrudel zelf serveren we met vanillesaus en daarmee is deze ook geschikt als dessert.
Lees verder...

Salzburger nockerln

Salzburger nockerln is een recept uit het Oostenrijkse Salzburg. Mijn vader wilde vroeger altijd daar een Salzburger nockerln gaan eten. Dat feestje is altijd blijven bestaan. In deze Salzburger nockerln moet echt een stroh rum verwerkt zijn met 80% alcohol.

Oostenrijkse germknödel

Een germknödel is een luxe brooddeeg gevuld met een compote, traditioneel is dit een pruimencompote, maar ieder andere compote of zelfs een jam zou ook kunnen. Het speciale aan de germknödel is dat deze niet gebakken wordt in de oven maar gestoomd of gekookt in zout water.
Lees verder...

Aardappelpoffertjes met zuurkool uit Zuid-Tirol ( Erdäpflblattlan )

Aardappelpoffertjes (de naam zegt het al) zijn poffertjes gemaakt van een aardappeldeeg. Een gerecht uit Zuid Tirol dat heerlijk is met zuurkool. Vleesliefhebbers serveren er een braadworst bij. Dit doet je helemaal denken aan de wintersportvakantie, maar aardappelpoffertjes zijn ook heerlijk als winters hoofdgerecht.

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw, het recept voor Forelle Müllerin Art. Deze forel wordt gebakken in geklaarde boter en we serveren de forel met peterselieaardappeltjes en een eenvoudige groene salade.

Strudel – een veelzijdige deegspecialiteit

Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken,  maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen,  aan het lieflijke Oostenrijkse landschap of aan het elegante…

Culinaire Jacobsweg in Paznaun-Ischgl; een lekkere reisbestemming

Paznaun-Ischgl: een mooi en lekker stukje Tirol Net terug uit Tirol, is het tijd om de balans op te maken van een paar heerlijke culinaire dagen. Uitgenodigd door het toerismebureau van Paznaun-Ischgl mocht ik de sfeer proeven van deze streek, die vooral bij wintersporters bekend is en die in de zomer ook veel te bieden heeft. Wandelen natuurlijk,…

Oostenrijk deel 1: Aftrap culinaire Jacobsroute 2015

Aftrap culinaire Jacobsroute 2015 in Paznaun Ischgl Zo, het was me een dagje wel! Vandaag vertrok ik, Vanessa, van Lekker Tafelen naar een gebied in Oostenrijk dat ik nog niet kende, maar dat in de pers bekend staat als 'culinaire hotspot' of zelfs 'culinair Mekka' van de Alpen. Alsof dat nog niet genoeg was, bleek Ischgl - het stadje waar we naar…

Heerlijke Oostenrijkse recepten

De komende dagen verlaat ik mijn eigen keuken en neem ik jullie mee op reis naar Oostenrijk. Zin in? Ontdek de Culinaire #Jacobsweg in Paznaun-Ischgl! Dagelijks kunt u mijn liveblog uit Oostenrijk volgen op Lekker Tafelen.
Lees verder...

Sachertorte

Wenen is de hoofdstad van de Sachertorte, maar jouw keuken kan dat ook worden. Met de sachertorte zet je echt een traditie op tafel, en het is zo simpel! Natuurlijk versieren we deze chocotaart met paaseitjes. Liefhebbers gebruiken gevulde eitjes met advocaat.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer