Recepten om zelf te makenOnderwerp "paddenstoelen"

Terug naar homepage


Gevulde Portobello; met Italiaanse smaken gevuld

Deze gevulde portobello’s zijn gevuld met heerlijke Italiaanse smaken die we kennen als caprese; namelijk mozzarella, basilicum en tomaat.

Lees Meer

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.

Lees Meer

Noedels met Chinese paddenstoelen

Voor de verandering maak ik eens Noedels met Chinese paddenstoelen. De witte beukenzwam om precies te zijn oftewel shimeji. Tafel lekker!

Lees Meer

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Gemarineerde champignons zijn super simpel te maken maar geven net even dat verrassende effect op jouw hapjes plateau of borreltafel.

Lees Meer

Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas

Beef Wellington is een waar feestgerecht, waarmee je de ossenhaas echt eer betoont. Het vergt wat voorbereiding, maar het is niet moeilijk en het wordt geheid smullen!

Lees Meer

Kalfsblanquette, een feestje op tafel

Een kalfsblanquette is een culinair begrip. Het is een witte ragout, in dit geval gemaakt met kalfsvlees. Geserveerd met paddenstoelen en zilveruitjes.

Lees Meer

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Een rijk gevulde stoofschotel is de klassieke Boeuf Bourguignon. Gestoofd in wijn en cognac en met champignons en zilveruitjes. Proef de Franse keuken!

Lees Meer

Champignons, de seizoenen en de teler

De champignon, een mooi puur Nederlands product, dat zonder rare bestrijdingsmiddelen of een lijstje enge E-nummers in een paar weken in de schappen ligt. Hoe natuurlijk wil je het hebben!

Lees Meer

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Risotto van bospaddenstoelen met rolletjes van schartong. Goed op smaak en afgemaakt met een heerlijke saus. Dit is echt risotto eten!

Lees Meer

Paddenstoelen drie keer anders met Béchamel: zó doe je dat!

Een Béchamel of roux is de basis waarmee je paddenstoelenragout, paddenstoelensaus of paddenstoelen soep maakt. 1 receptje uit je hoofd leren dus.

Lees Meer

Polenta met gemengde paddenstoelen

Huisgemaakte polenta met gemengde paddenstoelen. Italiaanser wordt het niet zullen we maar zeggen. In dit gerecht gebruiken we verse paddenstoelen.

Lees Meer

Poolse zuurkoolschotel met grove rookworst

Poolse zuurkoolschotel. Een recept voor bigos, dé nationale trots van Polen: een gerecht met zuurkool, gedroogde pruimen, (gedroogde) paddenstoelen en vlees

Lees Meer

Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

Koop jij de kip die echt gescharreld heeft? Maak er dan ook iets bijzonders van. Kipfilet met champignons, overgoten met een heerlijke saus van Goudse kaas.

Lees Meer

Pasta porcini – Puur en simpel met krachtige smaken

Pasta porcini is pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood. Het is eenvoudig te maken en smaakt spectaculair. Zorg ervoor dat je gedroogde porcini in huis hebt, dan heb je hiermee een ideaal recept voor onverwachte eters.

Lees Meer

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Zet de seizoenen op tafel! Een quiche met paddenstoelen is natuurlijk een hoogtepunt voor de herfst. Ook lekker voor een high tea of picknick.

Lees Meer

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Deze champignons à la grecque (champignons op z’n Grieks) neemt een uurtje van je tijd in beslag en de smaak kun je niet vergelijken met de potjes uit de winkels.

Lees Meer

Paddenstoelensaus; Basisrecept bij heel veel lekkernijen

Met verse paddenstoelen kun je onder andere een heerlijke paddenstoelensaus maken. Deze saus is lekker met gebraden of gegrild rund- of varkensvlees, lamskoteletjes, gebraden tonijnmoot, kipfilet, maar ook lekker als saus door de pasta.

Lees Meer

Paddenstoelenwijzer. Van champignon en cantharellen tot morieljes.

Het is onmogelijk alle eetbare paddenstoelen zo even op een rij te zetten. Toch geven we in deze paddenstoelenwijzer een overzicht van de meest gangbare paddenstoelen. Culinair zou je deze paddenstoelen moeten ontdekken. Ze zijn lang niet allemaal in de

Lees Meer

Omelet met cantharellen – Bosgevoel op je bord

Lunch eens met deze omelet met cantharellen. Of je ze nu koopt of plukt, de cantharellen zijn een heerlijk ingrediënt. Zet de herfst weer lekker op tafel.

Lees Meer