Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Paddenstoelen

Jachtsaus

Deze jachtsaus is lekker vol van smaak en past perfect bij een mooi stukje wild of rundvlees. Verse paddenstoelen vormen het hoofdingrediënt van deze saus, nu kun je kiezen voor champignons maar probeer ook eens een mooie mix van verschillende paddenstoelen. Serveer jachtsaus bij wild of rundvlees.

Polenta met gemengde paddenstoelen

Huisgemaakte polenta met gemengde paddenstoelen. Italiaanser wordt het niet zullen we maar zeggen. In dit gerecht gebruiken we verse, gemengde paddenstoelen. Je kunt echter ook voor één paddenstoel kiezen die jij lekker vindt. Eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld. Polenta met gemengde paddenstoelen is een Italiaanse topper.

Champignonsoep; romig en pittig tegelijk

Champignonsoep met een twist. Door het koude weer van de afgelopen tijd hadden we toch zin in soep. Zware winterkost hoeft niet meer dus besloot ik om weer eens heerlijke verse champignonsoep te maken. Die doet het altijd wel en lust iedereen. Makkelijk te maken en lekker romig.

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.