Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Paddenstoelen recepten & inspiratie

Paddenstoelen

Polenta met gemengde paddenstoelen

Huisgemaakte polenta met gemengde paddenstoelen. Italiaanser wordt het niet zullen we maar zeggen. In dit gerecht gebruiken we verse, gemengde paddenstoelen. Je kunt echter ook voor één paddenstoel kiezen die jij lekker vindt. Eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld. Polenta met gemengde paddenstoelen is een Italiaanse topper.
Lees verder...

Oesterzwammen van RotterZwam

RotterZwam heeft een duidelijke missie: 'Van afval-reductie naar voedselproductie'. Met andere woorden gebruik afval om voedsel te telen. Hergebruik afval op zo'n manier dat je de hoeveelheid afval vermindert en er ook wat zinnigs mee doet. Zij doen dat met koffiedik. En toevallig houdt de oesterzwam heel erg van koffiedik.

Paddenstoelenwijzer. Van champignon en cantharellen tot morieljes.

Het is onmogelijk alle eetbare paddenstoelen zo even op een rij te zetten. Toch geven we in deze paddenstoelenwijzer een overzicht van de meest gangbare paddenstoelen. Culinair zou je deze paddenstoelen moeten ontdekken. Ze zijn lang niet allemaal in de supermarkten verkrijgbaar. Zelfs op de markt moet je voor vele soorten uit deze lijst de nodige moeite doen. Wie ze echt wil ontdekken verwijzen…
Lees verder...

Ragout van verse paddenstoelen

Pasteibakjes. Elke oma heeft ze staan als je op visite gaat. Die pasteibakjes vul je met ragout. Uit een blikje! Neeeeee. Wanneer je eenmaal verse ragout gemaakt hebt wil je nooit meer anders! Die pasteibakjes? Kan, maar met een geroosterd sneetje brood smaakt de ragout ook uitstekend! Snipper 1 rode ui en 2 tenen knoflook. Fruit deze even aan in iets olie. Voeg 400 gram paddenstoelen toe…
Lees verder...

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je favorietenlijstje te plaatsen. 600 gram…

Snelle woknoedels, gyros en groenten

Wat tref je aan in je koelkast? Soms willen we even snel, soms willen we even makkelijk. Maar vers moet het altijd! Vandaag trokken we de koelkast open en troffen daar tomaat, courgette, champignons, prima basics om er eens lekker mee aan de slag te gaan. Wat is het toch altijd weer een feest om verse ingrediënten op je snijplank te hebben. Deze…

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ook prima geschikt als snel doordeweeks hoofdgerecht. Mama's burgers Recept voor…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer