Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Paddenstoelen recepten & inspiratie

Paddenstoelen

Balletje gehakt: Lekker thuis komen uit de kou.

Doe mij maar een balletje. Dat hoor je altijd roepen als de deksels aan tafel van de pannen gaan. Een verrukkelijk balletje gehakt, huisgemaakt, warm en met smaak. Hoe maak je nou die ouderwetse gehaktbal, en wat kun je doen om daar je eigen persoonlijke smaak aan mee te geven?

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje…

Vispannetje met paddenstoelen

Lekker Tafelen wordt het zeker met dit mooie herfstgerecht. Prachtige smaken gecombineerd in een pannetje met een groots resultaat op je bord. Wij Nederlanders eten te weinig vis. En hier gaan we van start. Verse zeewolf, zachte smaak, mooie bite, aangevuld met de peperige smaak van cantharellen. Wie maakt me gek? Smaken uit de zee en uit het bos in een prachtige combi in je pannetje! 400…
Lees verder...

Truffels: Culinaire schatten

Truffels zijn echte culinaire schatten, kleine subtiele paddenstoelen met een zeer bijzonder aroma dat verleidt en behaagt. Ze hebben ook het talent dat ze nogal kostbaar zijn. Dus…wat zijn truffels eigenlijk en waarom precies zijn ze nou zo duur?

Biefstuk met paddenstoelen garnituur

Ook de herfst heeft z'n mooie kanten. Dat blijkt in deze receptuur. Een prachtige verse paddenstoelenmelange die je kunt serveren bij een malse biefstuk of een willekeurige andere steak.

Champignonragout op krokante toast

Opvallend genoeg staat de witte champignon niet in de groenten top 10. Ondanks dat wordt de champignon erg veel gebruikt in de Hollandse-, maar zeer zeker ook in andere keukens. Het prachtige product leent zich voor ontzettend veel bereidingen en de korte gaartijd helpt daar zeker bij. In dit gerecht voert de champignon de boventoon. Het gerecht is alledaags maar wordt helaas vaak uit een blik…
Lees verder...

Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

Lekker stampen is helemaal Hollands. Als je dan eens goed naar dit gerecht kijkt zie je nog meer Hollands. In ieder geval een goede reden om weer eens op de fiets te stappen en een mooie koolraap bij de groenteman te gaan halen. Als je je sjaal daarbij vergeet haal je dat met de vitamientjes uit dit gerecht wel weer in.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer