Recepten om zelf te maken



Onderwerp "paksoi"

Terug naar homepage


Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. We geven je tips en trucs voor het zelf maken van een heerlijke bami.

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Noedels met Chinese paddenstoelen

Voor de verandering maak ik eens Noedels met Chinese paddenstoelen. De witte beukenzwam om precies te zijn oftewel shimeji. Tafel lekker!

Lees Meer

Warm gerookte zalm met noedels en paksoi

Noorse, Warm gerookte zalm met noedels en paksoi. Een feestmaaltijd, een snelle lunch…. je maakt er altijd iemand helemaal blij mee.

Lees Meer

Groente tempura van aubergine en paksoy

Wereldgerechten maak je lekker vers, zoals deze tempura van verse groenten. De echte Indiase groente tempura’s zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een curry, rijstgerecht of met frietjes.

Lees Meer

Frisse paksoi salade met oosters tintje

Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.

Lees Meer

Vers ontbijt; 3 verrassende smoothies voor een gezonde start

Vers ontbijt; 3 verrassende smoothies voor een gezonde start Wil je ook wel eens iets anders dan een boterham met kaas of overnight oats, hoe lekker dat ook is? Of misschien zoek je wel iets lekkers en gezond om te

Lees Meer

Wokschotel van Chinese broccoli, Noedels en rundergehakt

Een hele lekkere variant op  de Nederlandse broccoli (eigenlijk afkomstig uit Italië) is de Chinese Kai Laan. Het is een fel groene plant die knapperig en hartig smaakt. Kai Laan heeft weinig calorieën voor een verrukkelijke smaak, daarom is het

Lees Meer

Noedelsoep met sojakip

Noedelsoep met sojakip van Donna Hay Er staat een prachtige, paginagrote foto van de noedelsoep met sojakip in het kookboek Fresh en Light. Bij dit recept staat mijn eigen foto, zodat je kunt zien dat ik hem daadwerkelijk gemaakt heb.

Lees Meer

Thaise wok met Paksoi

Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi. Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan. Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige “bite”. Vergeet de koriander niet want die zorgt

Lees Meer

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Natuurlijk krijgen we nog een heerlijke zomer, tenminste als de weermannen en weervrouwen de juiste voorspellingen doen. En dat betekent dat er nog heel wat barbecueplezier op komst is. Lekker Tafelen zet de 10 lekkerste groenten om te grillen op

Lees Meer

Pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Ik heb het ooit in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. Ik kreeg regelmatig vragen van

Lees Meer

Zalige Balinese kip met verse mango en kokos

Vorig jaar was ik een maand op Bali. We verbleven niet in het toeristische deel, maar we woonden en leefden midden tussen de mensen van de kampongs. Ik kookte er vaak zelf met producten van de plaatselijke markt want de

Lees Meer

Mihoen met varkenshaas en paksoi

Een perfecte, oosterse maaltijd met volop vers! Dit is een verrukkelijk alternatief op de gangbare bami. Doe maar alsof je je uitslooft, je gasten hoeven niet te weten hoe makkelijk je dit gerecht op tafel zet.

Lees Meer

Babi paksoi

Paksoi staat misschien niet wekelijks op tafel, maar kan toch echt een verrassend gerecht opleveren. Hier een variant , lekker pittig, geserveerd met rijst. Een lekkere doordeweekse maaltijd die iedereen kan maken.

Lees Meer

Portie malse varkensribbetjes met rijst en paksoi

Heerlijke malse en goed gemarineerde spareribs. Vergeet niet kommetjes op tafel te zetten met wat water en een doek zodat iedereen z’n vingers kan wassen. Neem er even de tijd voor. Als je de ingrediënten aanschaft kijk je al uit

Lees Meer

Thaise tonijn met ketjap sesamsaus

Vis komt veel voor in de Thaise keuken. Neem deze tonijn. Een prachtig gerecht om te serveren met een verse salade en een timbaaltje rijst. Genieten op z’n thais en met verse ingrediënten.

Lees Meer

Paksoi

Paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig wordt deze exotische groente echter het gehele jaar door in Holland geteeld en ligt daardoor ook het hele jaar door in de winkels. Toch staat het niet wekelijks op je menu. Paksoi hoort zeer zeker

Lees Meer