Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Parmezaanse kaas

Pasta met tuinboontjes

Pasta con le fave! Hoor je denken: klinkt goed, gaan we doen! Als ik zeg pasta met tuinboontjes, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf.

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Deze zeer eenvoudige schotel met alledaagse ingrediënten verdient ook echt het gebruik van verse tomaten. Ik zet deze graag op tafel op de grens van winter en voorjaar. Het is een voedzaam gerecht, maar door de frisheid van tomaten laat het heel voorzichtig het voorjaar zien.

Parmezaanse kaas aardappelen

Parmezaanse kaas. Terecht en onterecht wordt het in vele recepten gebruikt. Je kunt dan ook gerust stellen dat Parmezaanse kaas bij de populairste Italiaanse kazen hoort. De bekendheid komt in Nederland vooral vanuit de vele pastaschotels. Toch is het eigenlijk triest dat we Parmezaanse kaas gebruiken zoals we dat doen. Je kunt eindeloos variëren met kaassoorten en de smaken op elkaar afstemmen.…

Uiensoep van rode uien, gegratineerd met gruyere

Soep van de dag in een restaurant? De uiensoep staat er bijna altijd tussen. Een makkelijke soep waar je echt je eigen draai aan kunt geven. Welke uien ga je gebruiken, welke bouillon wordt het, ga je de soep gratineren of niet? In deze special 5 keer uiensoep anders! Belangrijk vinden we dat je met de basic overweg kunt. Vanuit de basic ga je vervolgens je eigen smaak toevoegen. Zo serveer je…

Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas

Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook eens of je zogenaamde "baby romaine" kan vinden en maak per persoon een bijzonder bijgerecht. Wat heb je nodig: 1 kropje baby romaine sla of het hart…

Spaghetti met kip en pesto

Op een dag had ik alleen maar kipfilet en champignons in huis. Het was slecht weer en ik had geen zin om boodschappen te doen. Ik keek in de kelder en vond er een potje pesto en een pakje kookroom. Met de overige ingrediënten en een beetje "creatief" koken is toen dit recept ontstaan. Ik realiseer me heus wel dat ik geen culinair wonder ben en dat er best meer soortgelijke recepten zullen zijn. …

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar. 400 gram spaghetti 1 bakje verse Cherry tomaten 1 zak verse Rucola…

Gevulde tomaten op Toscaanse wijze

Gevulde tomaten op Toscaanse wijze. Verse tomaten zijn niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij veel Italiaanse gerechten, maar het is ook een prima lunchgerecht. De vulling is hoog op smaak gebracht met een klein beetje truffelolie, Parmezaan en verse Italiaanse kruiden. Het dakje van Mozzarella maakt ze dan ook nog lekker romig. Kortom hiermee heb je de…

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een prima lunchgerecht. 500 gram spaghetti 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 chili pepertje (fijn, zonder zaad) ½ potje kappertjes…

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese - Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo'n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je er nog bij optellen. Maar als je die moeite neemt... succes gegarandeerd! En het voordeel is groot. Rond etenstijd is het meestal toch al hectisch genoeg. Op dat moment hoef je enkel de…

Sheperd’s pie met paprika en courgette

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd’s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette’s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets…

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot…

Hartige muffins van spinazie, kaas en Honingtomaten®

Hartige muffins van spinazie, kaas en Honingtomaten® 8 Honingtomaten 25 gram ongezouten boter 200 ml melk 100 gram verse bladspinazie 250 gram bloem 1 tl bakpoeder 1 tl zuiveringszout 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 1 ei 120 gram geitenkaas Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een muffinvorm licht in. Verhit de boter en melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg…