Recepten om zelf te maken



Onderwerp "Parmezaanse kaas"

Terug naar homepage


Parmezaanse kaas – een prachtig streekproduct

Parmezaanse kaas of de goedkopere Grana Padano; wat is het verschil? En wist je dat je verschillende soorten Parmezaanse kaas hebt? Lees hier het verhaal.

Lees Meer

Pasta met tuinboontjes

Pasta con le fave! Hoor je denken: klinkt goed, gaan we doen! Als ik zeg pasta met tuinboontjes, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf.

Lees Meer

Witte asperges uit de grillpan

De gekookte versie houd ik persoonlijk het liefst zo, ham en eitje erbij, niets meer aan doen. Maar voor wie eens afwisseling wil is de rauwe gegrilde versie zeker ééntje die je moet proberen.

Lees Meer


Aardappelgratin met spinazie en romige mascarpone

Spinazie a la crème onder een dakje van aardappelen en natuurlijk wat Parmezaan on top. Een gerechtje waar de groenteman blij van wordt. Nu jij nog!

Lees Meer

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Deze zeer eenvoudige schotel met alledaagse ingrediënten verdient ook echt het gebruik van verse tomaten. Ik zet deze graag op tafel op de grens van winter en voorjaar. Het is een voedzaam gerecht, maar door de frisheid van tomaten laat het heel voorzichtig het voorjaar zien.

Lees Meer

Huisgemaakte verse pesto; klassiek recept + variaties

Zelf pesto maken is eenvoudiger dan je denkt. Met een mixer ben je zelfs in vijf minuten klaar. Maar ook met de vijzel, duurt het niet veel langer. En de smaak is zoveel lekkerder dan wanneer je een potje met pesto koopt, niet te vergelijken!

Lees Meer

Uiensoep van rode uien, gegratineerd met gruyere

Soep van de dag in een restaurant? De uiensoep staat er bijna altijd tussen. Een makkelijke soep waar je echt je eigen draai aan kunt geven. Welke uien ga je gebruiken, welke bouillon wordt het, ga je de soep gratineren

Lees Meer

Panna cotta met peer en Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas gebruiken we in alle vormen, maar in een toetje? Ontdek deze Italiaanse top kaas nu als dessert na een Italiaans diner. Dat is echt verrassen!

Lees Meer

Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas

Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook

Lees Meer


Mijn versie van Spanakopita (Griekse spinazietaart)

Spanakopita is een authentieke Griekse spinazietaart in heerlijk knapperig filodeeg. Er lekker als lunchgerecht of op een buffet, maar ook lekker om, in stukjes gesneden, bij de borrel te eten.

Lees Meer

Spaghetti met kip en pesto

Op een dag had ik alleen maar kipfilet en champignons in huis. Het was slecht weer en ik had geen zin om boodschappen te doen. Ik keek in de kelder en vond er een potje pesto en een pakje kookroom. Met

Lees Meer

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook

Lees Meer

Gevulde tomaten op Toscaanse wijze

Gevulde tomaten op Toscaanse wijze. Verse tomaten zijn niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij veel Italiaanse gerechten, maar het is ook een prima lunchgerecht. De vulling is hoog op smaak gebracht met een

Lees Meer

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een

Lees Meer

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je

Lees Meer

Sheperd’s pie met paprika en courgette

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd’s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die

Lees Meer

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook

Lees Meer

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat

Lees Meer

Hartige muffins van spinazie, kaas en Honingtomaten®

Hartige muffins van spinazie, kaas en Honingtomaten® 8 Honingtomaten 25 gram ongezouten boter 200 ml melk 100 gram verse bladspinazie 250 gram bloem 1 tl bakpoeder 1 tl zuiveringszout 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 1 ei 120 gram geitenkaas Verwarm

Lees Meer