Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
pastasauzen recepten & inspiratie

pastasauzen

Pastasaus, alleen maar echt verse ingrediënten

Pastasaus is het ultieme gerecht om een voorraadje van aan te leggen in de diepvries. Tomaatjes in de aanbieding? Tijd om pastasaus te maken. En echt, als je er over nadenkt is het niet zoveel moeite als het lijkt. Natuurlijk moet het even pruttelen, maar de geur is verrukkelijk, de smaak vele malen beter als al die kant en klare rommel en…

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip Buiten begint het s’avonds kouder te worden, binnen knispert de open haard of flikkeren de waxinelichtjes in kleurige houdertjes…. Het is borreltijd. Lekker met toastjes en Franse kaas, en natuurlijk nog iets anders om te smeren of te dippen. Maar alsjeblieft even géén tapenade. Ik ben namelijk een beetje tapenade-moe. Dat klinkt misschien een…
Lees verder...

Tomatensaus met worst; Heerlijke Pastasaus of brooddip

Tomatensaus met worst; Heerlijke Pastasaus of brooddip Deze saus werd uit nood geboren: worstjes die op moesten, niet zoveel in huis en geen zin om een broodje worst te eten. De Noord-Afrikaanse smaakmakers maken deze saus een beetje pittig, terwijl de worst voor bite zorgt. Heerlijk met pasta, rijst, couscous of een ander graan, of om zo met…

Pastasaus met Chianti

Zo eens in de twee weken maak ik deze zalige basissaus met tomaten en chianti. Je bent er even tijd mee kwijt, maar als je een flinke hoeveelheid maakt kun je wat porties invriezen. Het is zó lekker om een pastasaus met verse tomaten te maken. De heerlijke kruidige geur die in je keuken hangt is geweldig. Doe je ogen dicht en je waant je gewoon even een Italiaanse mamma in je eigen cucina!…
Lees verder...

Snel, Vers en Simpel: Pastasaus

Waarom ingewikkeld doen als het simpel kan. Het meest makkelijke is een pot leeggooien op je pasta, maar als je die zin alleen al leest heb je al geen honger meer. Een beetje trots mag ook! Deze pastasaus maak je van verse tomaten met een spekje en verse Italiaanse kaas.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer