Tag: Fruit – Perzik

Gepocheerde perziken

Zowel warm als koud zijn deze gepocheerde perziken erg lekker. Serveer ze naturel, met een bolletje ijs of in de yoghurt.

IJs van verse perziken

Huisgemaakt ijs is lekkerder en je weet precies wat je er aan toevoegt. Maak bijvoorbeeld in het hartje van de zomer eens ijs van verse perziken.

Cake met rode wijn en perzik

Met cake kun je blijven verrassen. In dit recept wordt gebruik gemaakt van rode wijn wat de cake super zacht maakt. De perzik maakt hem lekker fris.

Wild van wilde perziken

Je hebt ze misschien wel eens zien liggen, van die platte perziken. Welnu, dat zijn wilde perziken. Hoe lekker, wat en waarom lees je hier. Met tips.

Pesche Ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene Hoewel langzamerhand iedereen wild van wilde perziken is,  heb je voor Pesche Ripiene toch echt de good old pluizige, ronde, gele perziken nodig. Perziken zijn steenvruchten. Dat wil zeggen vruchten met één harde (grote) pit. Verwijder de pit en je hebt een holte en die holte kan je ...

Gevulde perziken met aardbeiensaus

Gevulde perziken met aardbeiensaus Perziken zijn steenvruchten. Vruchten met één (grote) harde pit. Zodra je de pit verwijdert ontstaat er een holte die je mooi kan vullen. Gevulde perziken worden vooral in Italië gegeten en daar spreekt men dan over pesche ripiene. Ik schreef er een heel verhaal over, want ...

Pesche ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene, gevulde perziken volgens Italiaanse receptuur. Zoals ik al eerder schreef, het recept voor Pesche Ripiene, gevulde perziken komt oorspronkelijk uit Piemonte, Italië. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties op het recept bedacht, maar altijd draait het om de perziken die gevuld worden met amaretti (bitterkoekjes). ...

Pannenkoeken met zomerfruit

Pannenkoeken met zomerfruit - Met aardbeien, kersen, (wilde) perziken, ananas en meloen kun je van een gewone pannenkoek een "feestje" maken. Als je er dan ook nog eens een dot slagroom en een bolletje roomijs op doet is het "feest" helemaal compleet. Voor 8 pannenkoeken (basisrecept): 1/2 liter melk 250 gram ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten