Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Peulvruchten

Ouderwetse hete bliksem in modern jasje

Traditionele hete bliksem wordt in één pannetje gemaakt, vanwege het simpele feit dat de meeste mensen vroeger slechts beschikten over een eenvoudig petroleumstelletje. Door het spek te bakken, krijg je nét meer bite en smaak.

Mediterrane bonensoep

Zelf soep maken? Probeer dan eens deze voedzame maaltijdsoep van gedroogde bonen. Smaakvol, huisgemaakt en dat pruttelende pannetje is super gezellig.

Kip in het pannetje met parmaham, bonen en tomaatjes

Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Met dit gerecht zet je in zeer korte tijd iets lekkers op tafel. In dit gerecht zit de geweldige combi van witte bonen en salie verwerkt. Die salie ruikt verrukkelijk als je kip in het pannetje maakt. Voor meer smaak maakt je gebruik van gedroogde bonen.

Erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf. Maak dan wel in één keer een grote pan erwtensoep. Want voor een echte, huisgemaakte erwtensoep loopt iedereen warm. Jouw pan snert is dus zo leeg. En... erwtensoep kun je prima invriezen!

Witte bonensoep met prei

Een echt stevige maaltijdsoep. Net even anders op de momenten dat je normaal voor een erwtensoep zou kiezen. Witte bonensoep is net zo voedzaam en met de heerlijke vulling van spek en prei krijgt de witte bonensoep een lekker winter karakter. Lekker met stokbrood en gesmolten kaas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More