Socca, Frans platbrood van kikkererwtenmeel
Socca (of pannenkoeken van kikkererwtenmeel) zijn fantastisch als bijgerecht bij de warme maaltijd, gecombineerd met vlees, vis of groente, maar ook als tussendoortje.
Socca (of pannenkoeken van kikkererwtenmeel) zijn fantastisch als bijgerecht bij de warme maaltijd, gecombineerd met vlees, vis of groente, maar ook als tussendoortje.
Kokos chapati’s, platbrood uit Afrika Onze Xandra bakt haar broden bruin. Zij is flink op weg om een echte broodspecialiste te worden. Ik ben allesbehalve een broodspecialiste, maar ik vind het wel leuk om platbroden te bakken. Wat zijn platbroden? Nou het woord zegt het al, platte broden. Broodachtige baksels ...
Manakeesh met za’atar, Libanees platbrood Manakish, manaqish, manaeesh of manakeesh is het meervoud van man'ousheh, man’ouche of mankoushe, een Libanees platbrood. Een platbrood dat je een Libanese pizza zou kunnen noemen, hoewel het ook buiten Libanon volop gegeten wordt. Het deeg wordt uitgerold tot een ronde pizzavorm/pannenkoek. Sommige bakkers duwen het oppervlak van de “pizza” ...
Pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel wordt in veel landen gegeten. Kikkererwtenmeel, meel gemaakt van gedroogde kikkererwten dus, wordt verkocht onder verschillende namen. Op het pak dat ik nu in huis heb, staat Gram Flour, maar het wordt ook "Besan" genoemd, chickpea flour, of garbanzo meel. Je kunt heerlijke pannenkoeken of ...
Eerst ontdekte ik het recept voor de eenvoudig te maken socca, Franse pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel. Toen pas het recept voor Pudla besan, ook een recept voor platbrood met kikkererwtenmeel, maar dan uit India. Ook de Italianen maken een platbrood van kikkererwtenmeel. Dat heet farinata en het wordt op ...
Farinata, Italiaans platbrood van kikkererwtenmeel Dit is voorlopig mijn laatste recept uit de serie "pannenkoeken en platbrood van kikkererwtenmeel": De Italiaanse manier om een platbrood te bakken. Eerder maakte ik het Franse platbrood, genaamd socca en het Indiase brood, genaamd pudla besan. Om een Farinata di ceci te bakken, heb ...
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Check het recept of lees de infoTerugdenken aan vakantie aan de Belgische kust? Maak dit recept van een klassiek Oostends vispannetje en je bent er zo weer op vakantie.
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig om wat aardappelen op voorraad te hebben. Maar hoe kun je het beste die aardappelen bewaren? We leggen het uit.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers