Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
polenta recepten & inspiratie

polenta

Polenta; de basis uitgelegd

Polenta is een lekker en voedzaam alternatief voor aardappel, pasta of rijst. We leggen je uit wat het is, hoe je het bereidt en wat je er mee kunt doen. Polenta wordt gekookt met melk, bouillon, water of een combinatie van (twee van) deze ingrediënten tot een romige pap. Dat is de basis waar je mee kunt variëren.

Polenta met gemengde paddenstoelen

Huisgemaakte polenta met gemengde paddenstoelen. Italiaanser wordt het niet zullen we maar zeggen. In dit gerecht gebruiken we verse, gemengde paddenstoelen. Je kunt echter ook voor één paddenstoel kiezen die jij lekker vindt. Eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld. Polenta met gemengde paddenstoelen is een Italiaanse topper.

Kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta-balletjes is een gerecht wat je perfect kunt aanpassen naar het seizoen. En je maakt hem met kippendijfilet, wij vertellen je graag waarom. De kippenstoof met polenta-balletjes is een heerlijke stoofschotel die je gewoon doordeweeks op tafel zet.
Lees verder...

Polenta frietjes

Bereide polenta kun je na terugkoelen in allerlei vormen snijden. Probeer eens deze Polenta frietjes. De smaak bepaal jezelf door de kruiden die je eraan toevoegt. Je kan variëren met zeezout, paprikapoeder, chilipoeder, lookpoeder en noem maar op. Serveer polenta frietjes met een stukje vlees en zelfgemaakte mayonaise

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer