Tag: Groente – Pompoen

Pompoen risotto

De herfst is begonnen en dan is dit Pompoen gerecht heerlijk om je aan op te warmen! 200 gram risottorijst 200 gram pompoen, in blokjes 1 gesnipperd sjalotje 1 glas droge witte wijn halve liter runderbouillon 50 gram geraspte parmezaanse kaas flinke scheut goede olijfolie klontje boter Verhit een scheut ...

Indonesische pompoensoep

Mijn kinderen zijn gek op deze heerlijke Indonesische pompoensoep.  De prachtige oranje kleur, de fluwelige structuur, het zachte van de kokosmelk en dan ineens het pittige van de sambal. Een heel feestelijk soepje als je hem afgarneert  met een toefje crème fraiche. Het is een echt herfstsoepje.   2 kipfilets ...

5 redenen waarom pompoen eten zo gezond is

Pompoen brood, pompooen ravioli, pompoen taart, pompoen risotto, pompoen bier...... de mogelijkheden zijn eindeloos en niet te vergeten..... errug lekker. Het pompoen seizoen is in volle gang, en er zijn redenen genoeg om vaker pompoen te eten.   Niet alleen Halloween en de Herfst zijn de reden waarom je een ...

Hou het simpel: Pompoen proeven? Gebruik de hele vrucht!

Doe eens gek, koop een pompoen. Nee, niet alleen voor de sfeer. Ja, we weten het, die pompoenen halen de herfstsfeer helemaal in je naar boven. Koop vandaag nou eens een flespompoentje en snij zo'n ding eens open! Van binnen vindt je echt smaakvol vruchtvlees dat zonde is om je ...

Gegratineerde pompoen met tijm en geitenkaas

Heb jij pompoen al eens gegratineerd? Dat kan perfect in de mini cocotte. Je kent ze wel, die leuke kleine ovenpannetjes die je in elke kookshop tegenkomt. Op deze wijze maak je met een eenvoudig gerecht een prachtig bijgerechtje voor je gasten. 1 grote ui, gesnipperd 1 eetlepel olijfolie 1 ...

Pompoenen. Smakelijk eten en gezellige decoratie

Een sierstuk, of een heerlijke ingrediënt in heel veel gerechten. Het kan allebei. Zo rond oktober kleuren vele huizen en tuinen prachtig door een collage van pompoenen. Een sierstuk dus. Ook culinair is de pompoen een echt hoogstandje. Ze hebben een milde, zoete en nootachtige smaak. Wist je dat de ...

Pompoenjam, voor toast of bruchetta

Ken je dat? Het gewoonweg niet kunnen laten om culinair bezig te zijn met een pracht vrucht als de pompoen? Daar kun je langer van genieten als je deze pompoenjam maakt. Een verrukkelijke jam met een extra pittig karakter door de gember.  500 gram pompoen 500 gram appel 4 bolletjes ...

Pagina 3 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten