Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
prei recepten & inspiratie

prei

Preisoep met peterselieroom en een krokantje

Een soep voor iedere gelegenheid Soep is een heerlijk gerecht dat bij verschillende gelegenheden genuttigd kan worden. Ze kan gegeten worden als aperitief, als voorgerecht bij een lunch of diner, maar een soep kan ook een hoofdmaaltijd op zich vormen. Zelf echte groentebouillon maken Om een lekkere soep te krijgen gaan we uit van een smaakvolle…

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei; Hoofdgerecht voor 4 personen Deeg: 150 g boter 300 g bloem 2 eieren mespuntje zout Vulling: 2 a 3 preien ½ doosje champignons, klein gesneden 1 pakje vegetarische balletjes, klein gesneden 4 eieren 200 ml Alpro soya cuisine zout versgemalen peper…

Gegrilde prei met saffraandressing en ei mimosa

Gegrilde prei met saffraandressing en mimosa van ei Als je aan mensen vraagt welke kleur zij associëren met Pasen dan zullen de meeste antwoorden met ‘geel’. Voor mij geldt dat ook; zodra ik de paaskriebels voel opkomen, moet ik tenminste één gerechtje maken met iets geels erin. Waarschijnlijk ben ik gewoon geconditioneerd geraakt door de commercie. Immers, zo rond de paasdagen zie je overal om…
Lees verder...

Geroosterde prei

Heel eenvoudig maak je met prei dit prachtige bijgerecht zoals ze dat in Italië ook doen. Gebruik liefst goede kwaliteit Italiaanse olijfolie en kies een goede balsamicoazijn. De smaken zijn essentieel in dit eenvoudige gerechtje.

Schotse kippensoep met veel prei

Cock a leekie is een traditioneel gerecht uit de Schotse keuken. Kip en prei zijn de belangrijkste ingrediënten van deze soep. In de soep zitten ook gedroogde pruimen. Lust je dit niet, of wil je ze gewoon niet in je soep? Laat ze dan eenvoudig weg of vervang ze door rozijnen. De soep kan zonder, maar traditites moet je ook in ere houden toch? De…

Prei en Parmezaanse kaas frittata

Frittata is eigenlijk een laagjes taart. Afkomstig uit de Italiaanse budget keuken. Er zijn talloze varianten omdat het oorspronkelijk gemaakt werd van restjes. Dat kan pasta, aardappel of ei zijn. Ook qua ingrediënten kun je eindeloos variëren. Heb je ooit een frittata gemaakt? Het werkt verslavend. Als je eenmaal de receptuur door hebt kun je er zo veel kanten mee op.
Lees verder...

Verse vis, homemade tapenade, prei in roomsaus

Verse en goede ingrediënten, de basis voor dit gerechtje. Naar de groentespecialist, de visspecialist, de kaasspecialist en met al dat moois maak je iets nog mooiers. Leuk om te maken, een gerechtje om met trots te presenteren en met smaak te eten. Viscuisine zoals het echt hoort. 800 gram kabeljauwfilet (zonder vel) 200 gram gedroogde tomaten…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer