Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Puree recepten & inspiratie

Puree

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette - Hondshaai, werd vroeger zeepaling genoemd. Dat mag niet meer. We hebben het ook wel degelijk over een haaiensoort. In Nederland nauwelijks verkrijgbaar, gevangen in de Noordzee en in België uitgeroepen tot vis van het jaar. Twee hele grote voordelen zijn de prijs (wat nou geïmporteerde pangasius)…

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree Zwarte bonen, ik vind ze er zo heerlijk dramatisch uitzien. Ik weet niet waarom, maar de kleur spreekt me aan. Wij eten ze regelmatig, meestal in Mexicaans getinte maaltijden. En tja, gebakken bonenpuree, frijoles refritos, op zijn Mexicaans, dat hoort er sowieso helemaal bij als je Mexicaans wil koken of de Tex-Mex stijl aanhoudt. De bonenpuree…
Lees verder...

Zuurkoolschotel met pastinaakpuree

Deze Zuurkoolschotel met pastinaakpuree is afkomstig uit het Ebook "Kruidje roer mij" van Larisse van der Haar-Buijze. Dit boek staat boordevol informatie en recepten met verse kruiden en specerijen. De kruidnagel en de pastinaak zijn in deze ovenschotel bijzondere smaakmakers. Je kunt de schotel uiteraard ook maken met aardappelpuree.…

Zoete aardappelpuree

Doe eens iets leuks met zoete aardappelen! Ik heb een simpel maar heerlijk gerecht voor je. Je kunt het serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd, maar wij eten het vaak als Turkse meze. Meze zijn zo geweldig omdat er geen regels voor bestaan. Het zijn diverse soorten koude en warme hapjes, die je serveert met warm Turks…

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze…
Lees verder...

Tuinbonenpuree

Bij tuinbonen gaan je gedachten vaak eerst uit naar een maaltijd. Maar waarom geen tuinboontjes op de borreltafel, op een toastje of crostini, en als voorgerechtje. Tuinbonenpuree is een goed idee!  150 gram gepelde tuinbonen  1 teen knoflook  paar druppels citroensap  lekkere olijfolie  5 takjes munt  peper en (grof zee)zout Kook de gepelde tuinbonen in ca 5 minuten in kokend en…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer