Tag: Groente – Stengelgroenten – Rabarber

Upside down rabarber taart

Omdat je de cake omdraait kun je de rabarber mooi zien en is de koek absoluut niet droog. De rabarber taart is een lekkere seizoenstaart voor het voorjaar.

Rabarber-meringue taartjes

Maak in het rabarber seizoen eens deze rabarber-meringue taartjes. Het frisse van de rabarber gaat perfect samen met het zoete van de merinque.

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!

Tips & weetjes voor als je wilt koken of bakken met rabarber

Rabarber is, in tegenstelling tot wat iedereen denkt, een groente. Een groente die wel veel als fruit wordt verwerkt. Rabarber is daarom ontzettend veelzijdig. Rabarber heeft een fris zure smaak en is familie van de duizendknoopfamilie. Rabarber bestaat uit grote bladeren en dikke stelen. De bladeren van de rabarber kunnen ...

Rabarber koek met skyr en honing

Rabarber koek met skyr en honing; deze rabarber koek, die je als een plaattaart bakt is heerlijk fris en romig en (relatief) laag in calorieën.

Rabarbertaart met schuim

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar perfect aan. Probeer zeker deze rabarbertaart met schuim.

Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote

Wat een feest! Het beste van het seizoen combineren tot een prachtig dessert. Serveer een Asperge-honing mousse met een huisgemaakte rabarber-aardbei compote en je zet een seizoenstopper op tafel. Krijg je gasten? Zet dit dessert op tafel. Zij zullen deze smaak combinatie zeker waarderen!

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

Lekker knapperig zoet schuim met fris zure rabarber en witte chocolade. De schuimtaart met rabarber en witte chocolade is heerlijk bij een kop koffie of thee. Tip: De taart invriezen, bevroren in stukjes snijden, even laten ontdooien en dan e schuimtaart met rabarber en witte chocolade als dessert serveren.

Cheesecake met aardbei en rabarber

Voorjaar en zomer. Aardbeien en rabarber gaan in dit seizoen bijna gelijk op. Het moment voor deze fruitige cheesecake met aardbei en rabarber. Serveer bij de koffie of thee, maar ook als nagerecht met een bolletje ijs is deze cheesecake met aardbei en rabarber een feest.

Boeren crumble met aardbeien en rabarber

Deze boeren crumble met aardbeien en rabarber is helemaal voorjaar. Met de eerste aardbeien en de vroege rabarber een vanille stokje en een beetje suiker zet je echt iets puurs en lekkers op tafel. De crumble met aardbeien en rabarber kun je serveren als nagerecht met een flinke bol ijs.

Verse Rabarber; de fruitige smaak van het voorjaar

Verse Rabarber; de fruitige smaak van het voorjaar Owww, we hopen zo dat verse rabarber bij jou nog niet onder de vergeten groenten hoort. Natuurlijk weet jij wat rabarbercompote is, maar weet je ook hoe je het maakt, of komt het standaard, net als appelmoes, uit een pot. Dat zou ...

Rabarber verdient ook een plaatsje in jouw tuin

Wat kan ik blij worden als de eerste neuzen van de rabarberplant zich uit de grond toveren. Het frisgroene blad gecombineerd met de zoet roze stengels maakt een voorjaarsgevoel in mij los. Als alle bladen zich hebben uitgerold is alleen het reusachtige blad al bewonderenswaardig. Iedereen zou dan ook een ...

Rabarber crumble taart

Deze rabarber crumble taart kun je in voorjaar en zomer bij een high tea serveren, maar ook gerust als after dinner met een kop koffie. De bakker heeft deze rabarber crumble taart niet voor je, maar met een bezoekje aan de molen en de groenteman maak je een mooie start ...

Pagina 1 van 2 1 2

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten