Recepten om zelf te maken



Onderwerp "Recept"

Terug naar homepage

pittig gekruide noedelsLekker Tafelen is het recept voor LEKKER, GEZOND en VERS eten. Ieder recept op onze website is huisgemaakt en wij kiezen graag voor de beste ingrediënten. Daarmee willen we je vooral stimuleren om ook vaker zelf te koken of te bakken. Maak je één van onze recepten? We vinden het leuk als je onder het recept een reactie achterlaat. Al onze recepten zijn gratis en ook beschikbaar op een mobiele telefoon of tablet. Je hoeft geen app te installeren! Gebruik gewoon de browser op je mobiele telefoon of tablet.
 

Kies een lekker recept

Met een zeer grote regelmaat vind je hier nieuwe recepten. Vaak eenvoudig, simpel en puur. Soms gaan we ook een stapje verder en koken wat uitgebreider. We koken en bakken graag met de seizoenen mee. Lekker Tafelen gaat voor no-nonsens recepturen en helpt je graag aan inspiratie bij de vraag “Wat eten we vandaag?”


Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Slof met stoofpeertjes of appeltjes

Slof met stoofpeertjes of appeltjes Stoofpeertjes zijn heerlijk en horen echt bij de winter. Ze zijn één van de meest populaire bijgerechten op de kerstdis. Maar waarom zouden we deze heerlijkheden alleen bij het kerstdiner gebruiken? Laten we er eens

Lees Meer


Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

Lees Meer

Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Door een uienconfituur zelf te maken kun je er je eigen smaak aan geven. Heerlijk bij wild. paté of vlees. Maak van de uienconfituur jouw herfstgerecht.

Lees Meer

Rode kool met balsamico en appel

Zoek je een mooi bijgerecht voor de herfst en wintermaanden? Maak dan eens Rode kool met balsamico en appel. De potten rode kool wil je straks niet meer.

Lees Meer

Boerenkoolchips zelf maken, zo doe je dat

Restje boerenkool over? Probeer dan eens deze heerlijke boerenkoolchips te maken. Bijzonder lekker, erg gezond en je kunt er eindeloos mee variëren.

Lees Meer

Overnight oats; twee fruitige variaties

Overnight oats – Begin de dag met deze variaties op de gezonde basis overnight oats. We delen twee varianten met blauwe bessen of met peer.

Lees Meer

Overnight oats; een lekkere, gezonde supertrend

Overnight oats – Als je de dag wilt beginnen met een gezond, goed en stevig ontbijt kies dan voor deze lekkere, gezonde supertrend met havervlokken.

Lees Meer


Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.

Lees Meer

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Maak je eigen citroen-gember siroop en gooi er een paracetamol in als je hoofd uit elkaar knalt of als je niet genoeg zakdoeken kan aanslepen.

Lees Meer

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid – Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee. Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als

Lees Meer

Couscous met pompoen en halloumi

Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd .

Lees Meer

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

OLIEbollen bakken, het basisrecept met alle info over temperatuur, beslag, vulling, en de juiste frituurolie. Luchtige oliebollen waar je graag in hapt.

Lees Meer