Tag: Groente – Rode uien

Rode uienchutney met rode port

Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas - Als je uien poft, krijgen ze een heerlijke, bijna zoete smaak. Bijkomend voordeel is, dat ze minder heftig op je darmen inwerken.  Normaal gesproken gebruik ik rode uien voor dit feestelijke  voorgerechtje. Maar, je kunt ook de beroemde  Roscoff uien gebruiken. Ik trof deze ...

Spiezen van hertenrugfilet

Spiezen van hertenrugfilet Sommige mensen vinden het zielig om hert te eten. Ik zie tenminste wel eens van die reacties onder recepten met hertenvlees. Toegegeven, herten hebben een hoge "aaibaarheidsfactor", het zijn prachtige dieren en de associatie met "Bambi" is gauw gemaakt. Zie je Bambi eenmaal voor je, met die ...

Plat witbrood met rode ui en Bleu d’Auvergne

Plat witbrood met rode ui en Bleu d’Auvergne - ‘Zeg, is deze kaas niet over de datum?’ zegt mijn zus als ze de koelkast opentrekt. ‘Het zit onder de schimmel’. Ik kijk haar verbaasd aan het loop naar de koelkast. Oh, ze bedoelde de blauwschimmelkaas. Deze kaas heet blauwschimmelkaas, omdat ...

Salade van watermeloen, feta en munt

Salade van watermeloen, feta en munt Watermeloen, feta en munt vormen wat mij betreft een soort heilige drie-eenheid. Smaken die perfect samen gaan, dus.  Toen ik voor het eerst een recept tegenkwam met deze ingrediënten bijeen dacht ik direct: “Waarom heb ik dit niet eerder zelf verzonnen?!” Hoe is het mogelijk ...

Hollandse Haring in dille, ingelegd

Hollandse haringen worden met dit recept een compleet en hartelijk welkom aan je tafelgenoten. Tenminste als ze van ingelegde vis houden. Serveer met brood en kruidenboter. Houd er rekening mee dat je dit gerechtje 2 dagen voor consumptie moet maken. 4 dl. rode wijnazijn 150 gram suiker 2 laurierblaadjes 10 ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten