Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
rode uien recepten & inspiratie

rode uien

Rode uienchutney met rode port

Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond vraagt merk je dat er weinig kennis is m.b.t. de ui. Zonde hoor! Er valt dan…

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas - Als je uien poft, krijgen ze een heerlijke, bijna zoete smaak. Bijkomend voordeel is, dat ze minder heftig op je darmen inwerken.  Normaal gesproken gebruik ik rode uien voor dit feestelijke  voorgerechtje. Maar, je kunt ook de beroemde  Roscoff uien gebruiken. Ik trof deze uien een poosje geleden toevallig aan bij een van de groothandels en was…
Lees verder...

Spiezen van hertenrugfilet

Spiezen van hertenrugfilet Sommige mensen vinden het zielig om hert te eten. Ik zie tenminste wel eens van die reacties onder recepten met hertenvlees. Toegegeven, herten hebben een hoge "aaibaarheidsfactor", het zijn prachtige dieren en de associatie met "Bambi" is gauw gemaakt. Zie je Bambi eenmaal voor je, met die mooie reebruine ogen, dan…

Plat witbrood met rode ui en Bleu d’Auvergne

Plat witbrood met rode ui en Bleu d’Auvergne - ‘Zeg, is deze kaas niet over de datum?’ zegt mijn zus als ze de koelkast opentrekt. ‘Het zit onder de schimmel’. Ik kijk haar verbaasd aan het loop naar de koelkast. Oh, ze bedoelde de blauwschimmelkaas. Deze kaas heet blauwschimmelkaas, omdat er schimmel tijdens het produceren van deze kaas wordt…

Salade van watermeloen, feta en munt

Salade van watermeloen, feta en munt Watermeloen, feta en munt vormen wat mij betreft een soort heilige drie-eenheid. Smaken die perfect samen gaan, dus.  Toen ik voor het eerst een recept tegenkwam met deze ingrediënten bijeen dacht ik direct: “Waarom heb ik dit niet eerder zelf verzonnen?!” Hoe is het mogelijk dat ik er nu pas achter kom; deze combinatie is zo volstrekt logisch. Echt, ik had…
Lees verder...

Mediterrane Lamsbout op de bbq

Verwen je zelf of anderen eens deze prachtige lente.Dit recept evenaart de overheerlijke mediterrane kookkunsten van onze zuidelijke buren! Waan je op vakantie in je eigen achtertuintje als je geniet van deze boterzachte lamsbout.Eenvoudig klaar te maken met basis ingrediënten.

Sperziebonen salade met rode bessen

Vers van het seizoen, we houden ervan. Net geoogst en zo verwerkt in de lekkerste gerechten. Zowel de sperziebonen als de rode bessen zijn echte toppers in Augustus en September. Zo maak je in een handomdraai deze verrassende salade. En wees eerlijk, wie heeft de rode bessen al eens in een salade verwerkt? Nodig voor sperziebonen salade 600 gram sperziebonen 2 rode uien 100 gram rode…
Lees verder...

Hollandse Haring in dille, ingelegd

Hollandse haringen worden met dit recept een compleet en hartelijk welkom aan je tafelgenoten. Tenminste als ze van ingelegde vis houden. Serveer met brood en kruidenboter. Houd er rekening mee dat je dit gerechtje 2 dagen voor consumptie moet maken.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer