Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

rookworst

Goulashsoep; De klassieker met runderrookworst

Klassiek Goulashsoep bomvol verse ingrediënten. Geen pakjes, zakjes of blikken maar het recept van echte goulashsoep met plezier gemaakt, met smaak gegeten! Goulashsoep doet met altijd denken aan de wintersport. Haal dat gevoel ook lekker in huis. Maar deze maaltijdsoep is ook heerlijk na een stevige wandeling.

Balkenbrij, vergeten winterkost. Ontdekken dus!

Balkenbrij, weten we uberhaupt allemaal wat het eigenlijk is? Degene die het wel weten maar niet eten hebben er vaak een apart gevoel bij. Dat wordt gemaakt van...... Nee hoor, nauwelijks meer. Vroeger wel ja, maar de moderne is anders. Eet je wel eens een frikandel? Lees gauw verder en ontdek balkenbrij opnieuw. Balkenbrij is een typisch…

Elzasser zuurkool; Bourgondisch genieten!

Elzasser zuurkool. Dit zuurkoolgerecht maakt de bourgondiër in je los! Het perfecte voorbeeld van lekker, vers en uitgebreid tafelen. Toch is het niet al te moeilijk te maken. Er zijn talloze varianten op de receptuur. Bij deze mijn favoriete Elzasser zuurkool. Schroom vooral niet om te experimenteren. De basis is dat de zuurkool gestoofd wordt in Elzasser wijn. Lekker lang stoven en serveren met…
Lees verder...

Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Zuurkoolstamppot. In herfst en winter gaat er niets boven een oer Hollandse stamppot met rookworst en spek. Daar komt Nederland 's avonds graag weer voor thuis. 1 kilo kruimige aardappelen (eigenheimer of doré zijn hiervoor prima aardappelsoorten) 500 gram zuurkool (vatverse) 300 gram magere spekblokjes 4 deciliter water 1…

Stamppot aardappelen

Denk er even aan met boodschappen doen. Misschien eet je altijd een vastkokende aardappelen, maar het is in deze tijd van het jaar wel handig om ook een voorraadje stamppot aardappelen in huis te hebben.

Groene kool stamppot met spek

Groene kool een ondergewaardeerde groente, met een stevige koolsmaak, boordevol vitaminen, erg belangrijk voor de herfst en wintermaanden. Je kan er heerlijke gerechten mee maken, de kool is heel makkelijk te verwerken, in wok of om gewoon in een stamppot te verwerken samen met een goed stuk vlees, een sudderlapje, rookworst, of spek passen heel goed bij dit gerecht. In het onderstaand recept heb…
Lees verder...

Surinaamse zuurkool uit het vat

Dit is een gemakkelijk en heerlijk seizoensgerecht,heel soms maak ik het in de zomer met voorverpakte zuurkool maar er gaat niets boven verse vat zuurkool. Het is een gerecht pittig en vol van smaak wat het beste tot zijn recht komt met basmati rijst. Surinaamse zuurkool 750 gram (vatverse) zuurkool 2 rookworsten 2 medium grote witte uien…

Captains dinner met kapucijners

Captains dinner met kapucijner Mijn verhaal gaat over een Captain’s dinner met kapucijners. Een Captain’s dinner kan eigenlijk van alles zijn; het is een maaltijd die genuttigd wordt aan de tafel van de kapitein van een schip. Wie van geschiedenis houdt, kan zich verdiepen in het fenomeen “Captain’s dinner” aan de hand van het gelijknamige boek…

Hollandsche pot op zijn best!

Hollandsche pot op zijn best! - Eigenlijk zijn we er gek op. Gewone Hollandse pot. Zeker met deze ijzige kou en modderige sneeuw krijgen we weer trek in een stevige hap. Hollands glorie op zijn best. Niets is meer puur Nederland dan een gekookte aardappel, gehaktbal en sperzieboontjes. Ook van Hollandse bodem en in alle opzichten puur Nederlands is de nieuwe film van veelzijdig talent Diederik…
Lees verder...

Traditionele Hutspot met klapstuk

Wij Hollanders hebben het over peen en uien. Een echte klassieker in onze keuken. Veel gegeten met een rookworst, maar de traditie leert dat er klapstuk bijhoort. Of het nu hoort of niet, lekker is het wel!

Stamppot Boerenkool met Groene Erwten

Boerenkool kennen we over het algemeen alleen als de stamppot. Aardappelen, boerenkool, jus en rookworst. Wist je dat vroeger boerenkool ook wel gemaakt werd met groene erwten? Komt het restant van de groene erwten voor je erwtensoep ook weer op.

Andijviestamppot, de basis staat vast, de rest creëer jij!

Iedereen die dit leest denkt waarschijnlijk, ha lekker, andijviestamppot. Want wie kent dit traditionele gerecht nou niet? We serveren graag andijviestamppot, een flinke pan, spekjes erdoor en ja, we variëren wat als de plaatselijke supermarkt maar even verteld hoe dat moet. Hier vertellen we je graag de basis. Daarbij krijg je cadeau, een hele serie met variaties om je andijviestamppot steeds een…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More