Tag: Zuivel – room

Roomsaus of Bechamelsaus

Boter, bloem, melk, room. Zijn dat basisingrediënten in je keuken? Daarmee maak je deze eenvoudige roomsaus. Een upgrade voor veel gerechten.

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang je een deel van de room door yoghurt. Vooral in de zomer is deze panna cotta heerlijk.

Room: een vet verhaal!

Room, slagroom, crème fraîche, zure room, mascarpone, clotted cream en double cream. Wat zijn de verschillen en de mogelijkheden?

Herrenspeise; zacht en smeuïg Duits dessert

Herrenspeise is een typisch Duits dessert wat uit de omgeving van Münster komt, wat ter hoogte van Winterswijk ligt. Het dessert word vooral gemaakt voor huwelijken en andere feestelijke aangelegenheden zoals oud & nieuw of Pasen. In andere delen van Duitsland is Herrenspeise ook wel bekend als Herrencrème.

Slagroom truffels

Slagroom truffels. Wat hadden we een zin in een heerlijke chocolade truffel in de winkel betaal je toch redelijk wat voor een mooie gevulde truffel, terwijl de chocolade truffels met slagroom van binnen zo makkelijk te maken zijn. Als je het werk er niet van wilt dan kun je ze ...

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten