Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
room recepten & inspiratie

room

Het perfecte roerei maken

Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!
Lees verder...

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang ik een deel van de room door yoghurt. Panna cotta van yoghurt is vooral in de zomer een traktatie.

Herrenspeise; zacht en smeuïg Duits dessert

Herrenspeise is een typisch Duits dessert wat uit de omgeving van Münster komt, wat ter hoogte van Winterswijk ligt. Het dessert word vooral gemaakt voor huwelijken en andere feestelijke aangelegenheden zoals oud & nieuw of Pasen. In andere delen van Duitsland is Herrenspeise ook wel bekend als Herrencrème.

Romige groentesoep; zonder bouillonblokje

Deze romige groentesoep maak je met lekker veel verse groenten, kruiden-roomkaas en een beetje crème fraîche. Geen bouillon(blokjes) nodig dus! Deze soep is met bloemkool gemaakt, maar je kunt er allerhande groenten in verwerken.

Slagroom truffels

Slagroom truffels. Wat hadden we een zin in een heerlijke chocolade truffel in de winkel betaal je toch redelijk wat voor een mooie gevulde truffel, terwijl de chocolade truffels met slagroom van binnen zo makkelijk te maken zijn. Als je het werk er niet van wilt dan kun je ze het beste kopen maar zelf maken is zo ....zo ...zoveel leuker! Dit heb…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer