Recepten om zelf te maken



Onderwerp "rundergehakt"

Terug naar homepage


Verse groente ovenschotel met gehakt en een bijzondere bechamel

Volop verse groenten eten. We weten allemaal dat dit een goed advies is. Met deze groente ovenschotel lukt dat zeker en de saus… die moet je echt proberen

Lees Meer

Enchilada’s; Zo maak je ze helemaal zelf

We gaan op de Mexicaanse tour met de Enchilada’s. De Mexicaanse keuken staat erom bekend dat het een vrij pittige keuken is. Probeer onze Enchilada’s eens zelf te maken. Helemaal vers!

Lees Meer

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Een Italiaanse pasta-ovenschotel met buffelmozzarella uit eigen land. Volledig gemaakt met verse ingrediënten wat je natuurlijk op je bordje terug proeft

Lees Meer

Hamburgers maak je lekker zelf!

Hamburgers maak je lekker zelf! Naast een basisrecept vind je in dit artikel tips and tricks en veel variatiemogelijkheden om zelf je hamburgers te maken.

Lees Meer

Mexicaanse tortilla taart met gehakt

Dit is zo’n lekker recept! Met tortilla’s en een Mexicaanse vulling maak je in een handomdraai deze heerlijke tortilla taart uit de oven. Echt een feestje!

Lees Meer

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd De naam gehaktbrood zegt al heel veel. Gehakt in de vorm van een brood. De meeste mensen zien het gehaktbrood als iets Amerikaans, waar het “meatloaf” heet. Maar het gehaktbrood heeft een

Lees Meer

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie – Andijvie als stamppot wordt veel gegeten, maar ook als ovenschotel is de andijvie best populair. Hier een heerlijke, verse en smaakvolle variant. Wanneer je een stronk andijvie gebruikt kun je er twee keer

Lees Meer

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker!     400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap

Lees Meer

Lasagne bolognese; Huisgemaakt zonder risico met smaakgarantie!

Mij kunnen ze wakker maken voor een echt lekkere lasagne. Dat bestaat dan niet uit 3 pakjes maar uit een aanrecht vol verse ingrediënten. Iets waar menig Nederlander tegen op ziet, maar ik kan je verzekeren de voldoening komt als

Lees Meer

Preigratin met gehakt en mosterd

Waarom wordt een kilootje prei toch zo vaak over de kop gezien. Dat preitje belandt nog altijd in de nasi en in de soep, maar daaromheen eten we het zelden meer. Toch is een prei een heerlijke voordelige wintergroente, die

Lees Meer

Mulligatawny, een werkelijk verrukkelijke currysoep

Mulligatawny, een werkelijk verrukkelijke currysoep afkomstig uit de keuken van Zuid-India. Een recept met tips om oneindig te variëren met deze klassieker.

Lees Meer

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama’s burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello’s. Een heerlijke

Lees Meer

Wokschotel van Chinese broccoli, Noedels en rundergehakt

Een hele lekkere variant op  de Nederlandse broccoli (eigenlijk afkomstig uit Italië) is de Chinese Kai Laan. Het is een fel groene plant die knapperig en hartig smaakt. Kai Laan heeft weinig calorieën voor een verrukkelijke smaak, daarom is het

Lees Meer

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style Speciaal voor mijn dochter maakte ik een “kleintje” gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de “gewone” gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf

Lees Meer

Gehaktbrood met mosterd mayonaise

Een gehaktbrood, dat maak je vast niet elke dag. Het valt zeker niet onder de typisch Hollandse kost. Daarom hier een niet al te ingewikkeld recept voor een lekker gehaktbrood. Dat is lekker, maar ook nog eens voordelig eten.

Lees Meer

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je

Lees Meer

Super lekkere, snelle macaronischotel met gehakt

Als je eens weinig zin hebt of weinig tijd hebt en toch lekker en verantwoord wilt eten dan is dit een recept wat heel snel te maken is. Het is in een handomdraai klaar en staat dan dampend op tafel.

Lees Meer

Sheperd’s pie met paprika en courgette

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd’s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die

Lees Meer

Luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld

Lees Meer