Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

rundergehakt

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd - De naam gehaktbrood zegt al heel veel. Gehakt in de vorm van een brood. De meeste mensen zien het gehaktbrood als iets Amerikaans, waar het “meatloaf” heet. Maar het gehaktbrood heeft een Europese oorsprong. Het schijnt dat het gerecht al in de Romeinse tijd werd gemaakt en voor het eerst genoemd wordt in een Romeins kookboek uit de 5e…

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie - Andijvie als stamppot wordt veel gegeten, maar ook als ovenschotel is de andijvie best populair. Hier een heerlijke, verse en smaakvolle variant. Wanneer je een stronk andijvie gebruikt kun je er twee keer van eten. Één keer stamppot en één keer deze ovenschotel. Een salade kan natuurlijk ook! Andijvie ovenschotel met gehakt en brie 1 1/5 kg…

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker! 400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap 2 eetlepels mosterd 1/2 eetlepel zout 1 theelepel peper 2 eieren 80 gram paneermeel Meng gehakt met de overige ingrediënten. Goed…

Lasagne bolognese; Huisgemaakt zonder risico met smaakgarantie!

Mij kunnen ze wakker maken voor een echt lekkere lasagne. Dat bestaat dan niet uit 3 pakjes maar uit een aanrecht vol verse ingrediënten. Iets waar menig Nederlander tegen op ziet, maar ik kan je verzekeren de voldoening komt als je eters je luidruchtig om de receptuur vragen nadat je ze natuurlijk allemaal voorzien hebt van een flink glas rode of witte Italiaanse wijn. Lasagne bolognese 800…

Preigratin met gehakt en mosterd

Waarom wordt een kilootje prei toch zo vaak over de kop gezien. Dat preitje belandt nog altijd in de nasi en in de soep, maar daaromheen eten we het zelden meer. Toch is een prei een heerlijke voordelige wintergroente, die je perfect als gratin op tafel kunt zetten. 5 stevige preien 500 gram rundergehakt 2 dikke plakken schouderham 2 uien 5 eetlepels grove mosterd 200 gram geraspte…

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style - Speciaal voor mijn dochter maakte ik een "kleintje" gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de "gewone" gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf net zo stevig als je zelf lekker denkt te vinden. Mensen die op zoek zijn naar "andere", relatief eenvoudige recepten met gehakt, kunnen…

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ook prima geschikt als snel doordeweeks hoofdgerecht. Mama's burgers Recept voor…

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese - Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo'n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je er nog bij optellen. Maar als je die moeite neemt... succes gegarandeerd! En het voordeel is groot. Rond etenstijd is het meestal toch al hectisch genoeg. Op dat moment hoef je enkel de…

Sheperd’s pie met paprika en courgette

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd’s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette’s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets…

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsay en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsay was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het…

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker!…