Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Rundvlees

Sucadelappen – Grote-stappen-snel-thuis stoofschotel

Sucadelappen - Grote-stappen-snel-thuis stoofschotel - Ik ben dol op koken en dol op eten. En ik vind het heerlijk om een gerecht te finetunen, zoals ik het zelf noem: nog een klein snufje dit, een kruimeltje zus, een druppeltje dat en voor ik het weet past mijn lijst met ingrediënten voor iets simpels als een tomatensoepje nog net op een A4-tje. Maar dan heb ik voor mijn gevoel wél de ultieme…

Griekse stoofschotel met pasta: Youvetsi

Deze Griekse stoofschotel met pasta (Youvetsi) is een heerlijk gerecht voor door de week dat je een beetje zou kunnen omschrijven als soort 'Griekse Bolognese-saus'. Alleen dan niet met gehakt, maar met runder-riblappen.

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen. Beetje zuur, beetje pit en husselen maar op je bord. Steak tartare is dus helemaal niet zo moeilijk en deze klassieker mag best wat vaker op tafel.

Rundertong in Madeirasaus

Rundertong ligt niet bepaald in de etalage van vleesverkopende bedrijven. Toch is het een ware delicatesse. Oké, een rundertong past niet in de populaire turbokeuken maar wie even de tijd neemt zet met dit recept een rundertong op tafel waar je u tegen zegt. Eén groot smaakfeest met een rijke- huisgemaakte madeirasaus.

Oma’s Rundvlees hachee

Pure Hollandse kost. Oma's rundvlees hachee komt nog altijd bij velen met regelmaat op tafel. Heerlijk als die pot rundvlees hachee een paar uur staat te pruttelen op het fornuis. Die heerlijke saus bij de rundvlees hachee ontstaat door het kookvocht te binden met ontbijtkoek. Tafel lekker!

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer?

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer? Herken je dit: je zit in een restaurant, je hebt de menukaart voor je neus en daar staan ze weer: entrecote of een tournedos met groene pepersaus…….. Bij mij is dit altijd weer even een “welke is welke nou ook alweer” -momentje.

Ouderwetse rundvleeskroketten

De echte rundvleeskroketten, of als je wil, bitterballen. Een familierecept dat nog voor heel veel nieuwe familietradities kan zorgen. De echte pure rundvleeskroketten zijn helemaal niet zo moeilijk te maken. Het begint met een smaakvolle runderbouillon, en dan een roux. Ontdek deze rundvleeskroketten ook!

Rendang daging

Heel de wereld maakt stoofpotjes en de Rendang uit Indonesië is net zo'n klassieker als de Boeuf Bourguignon uit Frankrijk. Rendang kan je maken van vlees (rendang daging), groenten en zelfs van ei en er zijn honderden variaties op. Iedere familie heeft zijn eigen geheime ingrediënt.

Goulash op eigen wijze

Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een echt Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een echt familierecept. De basis is goed rundvlees wat we aanvullen met champignons, paprika en andere groenten. We brengen de goulash op smaak met een heerlijke…

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Slowcooking betekend gemak en smaak in één gerecht. Probeer maar eens deze stoofpot van rundvlees. Je moet even voorbereiden, maar daarna ga je zitten snuif je die heerlijke geuren uit de stoofpot op onder het genot van een goed glas wijn. Laat de stoofpot lang genoeg sudderen en geniet straks van dit heerlijke gerecht

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Eén van de grote voordelen van een stoofpot is dat de afwas niet zo groot is. Een stoofpot maak je meestal in één pan en als je er meer gebruikt kun je ze tussentijds afwassen. Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels