Short ribs in verse knoflookmarinade
Short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven, een heel eenvoudig recept voor een groot stuk vlees. Maar wel heel erg lekker!
Het beste rundvlees koop je bij een echte slager. Ontdek hier de lekkerste recepten. Van biefstuk tot entrecote en van riblappen tot sucadelappen.
Short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven, een heel eenvoudig recept voor een groot stuk vlees. Maar wel heel erg lekker!
Deze Griekse stoofschotel met pasta (Youvetsi) is een gerecht dat je kan omschrijven als een soort 'Griekse Bolognese-saus'.
Geen snel klaar chili maar een stoofpot die 3 uur moet pruttelen. Chili con carne met rundvlees is dus echt anders dan de variant met gehakt.
Vers en zelfgemaakt is echt niet ingewikkeld. Serveer eens biefstuk met champignon-roomsaus. Maar dan wel helemaal zelf maken natuurlijk.
Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.
Vlees dat de slager in oude tijden liever zelf opat? Een stukje vlees waar je nog op moet kauwen? Probeer gebakken middenrif met linzen.
Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee? Je kent het waarschijnlijk van de 'hutspot met klapstuk'. Maar wat kun je er nog meer mee doen?
Ben je een liefhebber van een steak op de barbecue, maar weet je niet welke de lekkerste, het magerst of het malst is? Lees het hier!
Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Serveer een rollade bij een feestdag of bij een diner met vrienden.
Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees. Steak tartare is zo gemaakt en mag wat vaker op tafel
Een lekker belegd broodje? Maak het zelf! Zoals dit broodje rosbief bijvoorbeeld. Geen saus uit een flesje maar verse, huisgemaakte saus maakt het compleet.
Sucadelappen gebruik je om te stoven. Haal de zeen er eens uit en maak deze sucadelap uit de grillpan. Heerlijk mals en dooradert vlees. Net biefstuk!
Pasta in brodo is een in Italië geliefd, licht gerecht dat 'pasta in bouillon' betekent. Het gerecht is vele malen lekkerder dan het klinkt. Een aanrader!
Hereford rundvlees is een puur natuur product. De runderen grazen bijvoorbeeld in Limburg langs de maas. Wij bezochten Giel Hermans in het Limburgse Kessel.
De bavette is puur al zo’n heerlijk stuk vlees dat wij aan tafel bijna vergaten de saus op te scheppen. Probeer deze gegrilde bavette ook eens uit!
Zo makkelijk is Beef Jerky: dunne plakken mager rundvlees marineren, droog deppen en een paar uur laten drogen in de oven. Of op de BBQ natuurlijk!
Filet mignon is z’n mooi mals stukje vlees dat je de smaken graag puur wilt houden. Dit stukje vlees heeft geen poespas nodig!
Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer? Herken je dit: je zit in een restaurant, je hebt de menukaart voor je neus en daar staan ze weer: entrecote of een tournedos met groene pepersaus…….. Bij mij is dit altijd weer even een “welke is welke nou ook alweer” -momentje.
Rundertong ligt niet bepaald in de etalage van vleesverkopende bedrijven. Toch is rundertong een ware delicatesse. Durf jij het aan?
Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?
Check het recept of lees de infoVerschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Check het recept of lees de infoVerrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.
Check het recept of lees de infoEmmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers