Tag: salsa

Salsa van peer en avocado

Met peer op de tex-mex tour. Een fris pittige salsa van peer en avocado, lekker als dip of bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. ...

Salsa van verse tomaten

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa. ...

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het ...

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en ...

Mexicaans koken, jij kan het ook

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, ...

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen