Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
salsa recepten & inspiratie

salsa

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). Ja, er wordt…

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. Het is ook vaak een mengsel van fijngesneden verse…

Salsa van verse tomaten

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa. In de VS (Texas) is de salsa beroemd geworden onder de naam Pico de Gallo (bek van de haan). De…
Lees verder...

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het milieuvriendelijker als ze uit je eigen tuin komen, maar…

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en Spaanse tortilla's (tortilla…

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker!…
Lees verder...

Gegrilde perzik op drie manieren

BBQ perziken. Verse sappige perziken zijn overheerlijk op de bbq. Het verleidelijke zoete combineert perfect met de rook smaak van je gril. Hier zijn drie verschillende eenvoudige recepten om perziken te grillen, en je gasten eens aangenaam te verrassen. Gegrilde perziken met parmezaan en groene salade. Pel de perzik, snijd hem doormidden en…

Mexicaans koken, jij kan het ook

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, nacho's en verse salsa's.

Lamssteaks van de barbecue

Lamsvlees is top voor je eerste lente-barbecue. Dat vind je niet in het standaardpakket van de slager of de supermarkt en als je even de tijd neemt voor deze receptuur kun je de rest van het vlees overslaan. Deze steaks met de salsa mag je gerust serveren als een hoofdgerecht en je steekt er je barbecue graag voor aan.

Tien Tomaten Toppers

Volrode Hollandse tomaten. Wat heerlijk als deze weer uit ons eigen Westland komen. Het is je vast ook opgevallen dat de afgelopen tijd de tomaten minder mooi en vooral minder lang houdbaar waren. Voor iedereen die dat niet weet: Het tomatenseizoen begint nu, in maart. Dan komen de eerste eigen Hollandse tomaatjes uit de kassen rollen en wij vinden dat in ieder geval een feest. Niet alleen de…
Lees verder...

Visballetjes

Bitterballen zijn natuurlijk een verrukkelijk en enorm bekend borrelhapje. Je kunt ze zelf maken met het recept van rundvleeskroketten, maar overweeg ook eens deze smakelijke visballetjes met een salsa van ananas. 400 gram kabeljauwfilet 1 theelepel zout 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 rode peper, in fijne…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer