Tag: salsa

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. ...

Salsa van verse tomaten

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa. ...

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het ...

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en ...

Avocado met verse tomatensalsa

Krijg je gasten? Sloof je dan eens uit met een Mexicaans driegangen diner. Dit is een perfect voorgerechtje uit de Mexicaanse keuken. 4 tomaten, ontveld, in stukken 1 rode ui, gepeld, in stukken 1 eetlepel citroensap snufje zout 2 teentjes knoflook, ontveld 1 theelepel suiker 2 eetlepel fijngehakte peterselie of ...

Vijf eenvoudige lentehapjes met verse vis

Lente uit de zee! Hoe lekker en hoe light verse vis is willen we natuurlijk proeven in het voorjaar! In deze special vijf eenvoudige hapjes van verse vis die je absoluut het lentegevoel bezorgen.  Lente haring Nieuwe haring is er pas weer in juni, maar haring is zo lekker met ...

Mexicaans koken, jij kan het ook

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, ...

Tien Tomaten Toppers

Volrode Hollandse tomaten. Wat heerlijk als deze weer uit ons eigen Westland komen. Het is je vast ook opgevallen dat de afgelopen tijd de tomaten minder mooi en vooral minder lang houdbaar waren. Voor iedereen die dat niet weet: Het tomatenseizoen begint nu, in maart. Dan komen de eerste eigen ...

Visballetjes

Bitterballen zijn natuurlijk een verrukkelijk en enorm bekend borrelhapje. Je kunt ze zelf maken met het recept van rundvleeskroketten, maar overweeg ook eens deze smakelijke visballetjes met een salsa van ananas. 400 gram kabeljauwfilet 1 theelepel zout 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 rode peper, in fijne reepjes ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten