Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

sambal

Bami met volop verse groenten

Wordt het weer het standaardpakket van de supermarkt of snij je lekker verse groenten om je bami de nodige vitamientjes mee te geven? Haal het "gooi maar in de pan" principe er eens uit en maak het lekker vers. Zoveel meer tijd gaat het niet kosten, meer genieten doe je wel! 300 gram kipfilet 1 ui 2 rode Spaanse pepers 2 teentjes…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Makkelijke Tapas! Gezellige tips en recepten

Makkelijke tapas, dat komt altijd uit toch? Even relaxen of een heerlijk avondje met vrienden en familie, dan schenk je iets lekkers in en serveer je er gezellige maar lekkere en verse hapjes bij. Een veel beter alternatief als die standaard zak chips op tafel. De eerste keer dat je deze schotel maakt zul je er echt even het koppie bij moeten houden. De tweede keer gaat al makkelijker en de…
Lees verder...

Hete kip

Deze hete kip is in een handomdraai gemaakt en serveer je met rijst en eventueel wat doperwten. Een voedzame maar gezonde maaltijd voor elke dag.

Vier keer verse zalm op je barbecue

Zalm is een vette vis maar het vet in deze vis hoort tot de categorie gezonde vetten. De vis bevat grote hoeveelheden omega-3 vetzuren. Daarnaast is ook het eiwitgehalte van zalm heel hoog. Een zalmmootje is dan ook een goed en gezond alternatief voor een stukje vlees. Zalm kun je ook prima bereiden op een barbecue. Dat laat vooral zien dat je…

3 zelfgemaakte originele sauzen die je bbq compleet maken!

Met een beetje inzet en verse ingrediënten maak je natuurlijk zelf je eigen bbq sauzen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je zelf de ingrediënten enigszins naar je eigen smaak kan aanpassen. In ieder geval hier 3 tips voor de basis van een heerlijke zoetzure chilisaus, een smaakvolle curry-mangosaus en originele Katjang satésaus. Zoetzure…

Knoflook persen was nog nooit zo eenvoudig

Ken je het geworstel met een traditionele knoflookpers? Wringen, knijpen, er komt nauwelijks iets uit. Smokey al Garlic heeft daar iets op gevonden. Hoe eenvoudig kan het zijn. Een kunststof knoflookpers, bijzonder klein, en kan ook nog eens in de vaatwasser. Handig op te ruimen in elke keukenlade en ook te gebruiken voor olijven, spaanse pepers…

Indonesische pompoensoep

Mijn kinderen zijn gek op deze heerlijke Indonesische pompoensoep.  De prachtige oranje kleur, de fluwelige structuur, het zachte van de kokosmelk en dan ineens het pittige van de sambal. Een heel feestelijk soepje als je hem afgarneert  met een toefje crème fraiche. Het is een echt herfstsoepje. 2 kipfilets heel fijn gesneden 1 kippenbouillontablet 1 groentebouillontablet…
Lees verder...

Pittige grill marinade voor lam

Een pittige licht zoete oosters getinte marinade die het best smaakt met lamsvlees en varkensvlees. Door de toevoeging van pindaolie, ook wel Arachideolie genoemd wat hoge temperaturen kan hebben maakt het deze marinade uitermate geschikt om te grillen. Deze olie is gewoon te verkrijgbaar bij de supermarkt en heeft een licht nootachtige smaak. Deze…

Zelf sambal maken, voor hobbyisten

Sambal koop je in een potje, en is verkrijgbaar in talloze smaken. Dat weten we allemaal, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Voor frequente sambal eters een pittige tip:

Coca-Cola marinade voor BBQ kip spiesjes.

Deze marinade is perfect voor kip spiesjes omdat het de kip zacht zoet en pittig maakt! Ik hoor je al denken… Coca-Cola? Maar  juist dit zorgt ervoor dat de kip door en door gemarineerd word, wat een intens zachte zoete smaak geeft.

Garnalentosti

Deze garnalentosti's zijn een heerlijke verrassing voor je lunch. De sambal geeft het extra pit en je gelooft het niet, maar we gebruiken ook pindakaas, taugé en bosuitjes.

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More